হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
মালেমদা ভারতনা মখা তানা মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবগী খ্বাইদগী তানা রিপোর্ত তৌরক্লি
হৌখিবা নুমিৎ ১৪ অসিদা ১১০০দগী তানা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে
রাজ্য/য়ু.তি. ২২গী মিলিয়ন অমদা শীখিবগী চাং অসি লৈবাক্কী লৈরিবা চাংচৎ অসিদগী তাই
16 OCT 2020 2:18PM by PIB Imphal
ঙসি মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবগী মশিং ৮১ ওইবগা লোয়ননা লেপ্তনা ভারতনা খ্বাইদগী তানা রিপোর্ত তৌরক্লি।
ওক্তোবর ২দগী হৌদুনা লেপ্তনা ১১০০দগী তানা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
ফলশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি. ২২না মপুং ফানা লাকশিনখিবা অমসুং মিলিয়ন অমদা শীখিবা অসি লৈবাক অসিগী লৈরিবা চাংচৎ অসিগা চাংদম্নবদা তানা রিপোর্ত তৌরক্লিবা অসিনা ফগৎপা হেনহনখি।
লেপ্পা লৈতনা কেস ফেতেলিতী রেৎ হন্থরক্লি। হৌজিক ওইরিবা মশিং ১.৫২% অসি মার্চ ২২, ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি।
কোবিদ লাকশিন্নবা অমসুং য়েংশিন্নবা পোলিসীগী শরুক ওইনা কেন্দ্র সরকারনা কোবিদ শন্দোকপা লাকশিনবা খক নত্তনা কোবিদকী ফীভম লুবা অনাবশিংদা অফবা ক্লিনিকেল ক্যের ফংহন্দুনা শীবা হন্থহনবা অমসুং থৱায় কনবদসু মীৎয়েং চংলি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুন্না হোৎনবা অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা হেল্থ ফেসিলিতীশিং ফগৎহনবা ঙমখ্রে। দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ২২১২না ক্বালিতী লৈবা মেদিকেল ক্যের পীরি। কেন্দ্র সরকারনা ক্লিনিকেল ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকলদা য়াওবা স্তেন্দর্দ ওফ ক্যের গাইদলাইনশিংসু থোকখ্রে মসিনা সরকার অমসুং লনাইগী মফমশিংদা কোবিদ নাবা মীওই পুম্নমক্তা অফবা ক্বালিতীগী মেদিকেল ক্যের ফংহনবা ঙমহনখ্রে।
এম্স, নই দিল্লীনা শীবা হন্থহন্নবা অরুবা অনাবা মীওইশিংগী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবদা আই.সি.য়ু. দোক্তরশিংগী কেপাসিতীশিং হেনগৎহন্নবা তোপ-তোপ্পা থৌরাং অমা পাইখৎপা হৌখ্রে। চয়োল অমদা অনিরক, লৈপাকপোকপা অমসুং ইরাইদা রাজ্যগী হোস্পিতালশিংগী আই.সি.য়ু.শিংদা মথৌ তৌরিবা দোক্তরশিংগীদমক লৌশিং লৈবা অমসুং লম অসিগী এক্সপর্তশিংনা তেলি/ভিইও কন্সল্তেসন সেসনশিং পাঙথোক্লি। সেসনশিং অসি জুলাই ৮, ২০২০দগী হৌখ্রে।
ঙসি ফাওবদা, তেলি-সেসন ২৩ পাঙথোকখ্রে অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. ৩৪দা লৈবা ইন্সতিত্যুসন ৩৩৪না মসিদা শরুক য়াখি।
অনৌবা কনফর্ম কেসশিংদগী নাবা ফগৎলকপনা হেন্না রেজিস্তর তৌবগী চৎনবী অসি ঙাক্লদুনা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কনফর্ম কেস ৬৩,৩৭১গী মথক্তা ৭০,৩৩৮ নোংমদা নাবা ফগৎলকখি। পুন্না নাবা ফগৎলকখিবা অসি ৬৪,৫৩,৭৭৯ ওইখি। নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি লাখ ৫৬ হেনখ্রে (৫৬,৪৯,২৫১)। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অসি এক্তিব কেসশিংদগী হৌজিক শরুক ৮ হেনখ্রে।
এক্তিব কেসশিং অসি লেপ্তনা হন্থরক্লি। হৌজিক্কি ওইনা এক্তিব কেস ৮,০৪,৫২৮ ওইদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ১০.৯২% খক্তমক ওইরি। নাবা ফগৎলকপগী মশিং য়ামখৎলকপা অসিনা লৈবাক অসিগী নাবা ফগৎলকপগী চাং মখা তানা হেনগৎহন্দুনা ৮৭.৫৬% য়ৌখ্রে।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিং অসিগী ৭৮%দি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। মহারাস্ত্র মথন্তনা নোংমদা ১৩,০০০ নাবা ফগৎতুনা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইখ্রে।
অনৌবা কেসকী ৭৯%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দগী ওইখি। কেস ১০,০০০গী মথক্তা থেংনবগা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস মশিং য়াম্না রিপোর্ত তৌকপা রাজ্য ওইরি অমদি কেস ৮,০০০গা লোয়ননা কর্নাতকানা মতুং ইনখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ৮৯৫ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।
মসিগী মনুংদা ৮২%গী ময়াদি মহারাস্ত্র, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল, তামিল নাদু, ছত্তিসগর, অন্ধ্র প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, পঞ্জাব, ওরিশা অমসুং দিল্লী রাজ্য/য়ু.তি. তরা অসিদগী ওইখি।
নৌনা শীখিবা অসিগী ৩৭% হেনবদি মহারাস্ত্রদগী রিপোর্ত তৌরকখি (শীখিবা ৩৩৭)।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৩না মীশিং মিলিয়ন অমদা শীখিবগী মশিং অসি লৈবাক্কী ওইরিবা চাংচৎতগী তানা রিপোর্ত তৌরক্লি।

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to report one of the lowest deaths per million population in the world
Less than 1100 deaths reported for last 14 days
22 States/UTs have Deaths per Million lower than the National Average
16 OCT 2020 2:18PM by PIB Delhi
India continues to report one of the lowest deaths per million population which stands at 81 today.
Less than 1100 deaths have been reported continuously since 2nd October.
These results are boosted by 22 States/UTs which had demonstrated better performance and are reporting even lower deaths per million compared to the national average.
Case fatality rate has been on the downslide continuously. At the current figure of 1.52%, it is the lowest since 22nd March 2020.
As part of the COVID management and response policy, there has been a sharp focus of the Central Government on not only containing spread of COVID, but to reduce deaths and to save lives by providing quality clinical care to the critical and severe patients of COVID. Collaborative efforts of the Union and State/UT governments have resulted in strengthening of the health facilities across the country. 2212 Dedicated COVID Hospitals are providing quality medical care. The Central Government has also issued the Standard of Care guidelines incorporated in the Clinical Treatment Protocol which has ensured standardized quality of medical care for all COVID patients in the government and private settings.
A unique initiative to build the capacities of the ICU doctors in clinical management of critical patients towards reducing the fatality, e-ICU has been started by AIIMS, New Delhi. Twice a week, on Tuesdays and Fridays, tele/video -consultation sessions are held by knowledge and domain experts for the doctors manning ICUs in the State hospitals. These sessions started from 8th July 2020.
Till date, 23 tele-sessions have been held, and 334 institutions across 34 Sattes/UTs have participated in them.
Maintaining the spree of registering more recoveries than the new confirmed cases, 70,338 single day recoveries were registered in last 24 hours as against 63,371 new confirmed cases. The total recovered cases stand at 64,53,779. The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 56 lakh (56,49,251). The recovered cases are 8 times more than the active case now.
The Active Cases are sliding continuously. Presently the active cases comprise merely 10.92% of the total positive cases of the country standing at 8,04,528. Higher number of recoveries has aided the national Recovery Rate to further improve to 87.56%.
78% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs. Maharashtra alone has contributed the maximum with more than 13,000 single day recovery.
79% of the new cases are from 10 States and UTs. Maharashtra continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 10,000 cases followed by Karnataka with more than 8,000 cases.
895 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Of these, nearly 82% are concentrated in ten State/UTs of Maharashtra, Karnataka, West Bengal, Tamil Nadu, Chhattisgarh, Andhra Pradesh, Uttar Pradesh, Punjab, Odisha and Delhi.
More than 37% of new fatalities are reported are from Maharashtra (337 deaths).
13 States/UTs are reporting deaths/million population more than the national average.