ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ହ୍ରାସ
● କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଦ୍ୱିତୀୟ ଦିନରେ 9 ଲକ୍ଷ ତଳେ
● ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ଏକ ଅଷ୍ଟମାଂଶ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା
10 OCT 2020 11:18AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି ରହିଛି । ଏକ ମାସ ପରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା ଦ୍ଵିତୀୟ ଦିନ ପାଇଁ 9 ଲକ୍ଷ ତଳେ ରହିଛି ।
ଭାରତରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଏବେ 8,83,185 ରହିଛି ।
ଏବେ ଦେଶର ମୋଟ ମାମଲାର ମାତ୍ର 12.65% ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଭାବେ ରହିଛି । ଏହା ମୋଟ ମାମଲାର ପାଖାପାଖି ଏକ ଅଷ୍ଟମାଂଶ ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 60 ଲକ୍ଷ (59,88,882) ହୋଇଥିବା ବେଳେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରୁ ଏହାର ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 82,753 ଜଣ ଆକ୍ରାନ୍ତ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଯାଇଥିବା ବେଳେ ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ରହିଛି 73,272 ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର 85.81%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
18ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସୁସ୍ଥ ହାର ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥ ହାର ଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି ।
ବ୍ୟାପକ ଟେଷ୍ଟିଂ, ଟ୍ରାକିଂ, ତୁରନ୍ତ ହସପିଟାଲରେ ଭର୍ତ୍ତି କରିବା ଏବଂ ଚିକିତ୍ସାର ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଅବଲମ୍ବନ ଇତ୍ୟାଦି ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିଥିବା ରଣକୌଶଳକୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ସହଯୋଗ କରୁଥିବାରୁ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ।
ନୂତନ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 76% କେବଳ 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ 17 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇପାରିଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 73,272ଟି ନୂଆ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲା ସାମନାକୁ ଆସିଛି । ତନ୍ମଧ୍ୟରୁ 79% 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଏବେ ବି ସର୍ବାଧିକ ମାମଲା ଆସୁଥିବା ବେଳେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଆସିଛନ୍ତି 12 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ପଜିଟିଭ୍ । କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ପ୍ରାୟ 11 ହଜାର ପଜିଟିଭ୍ ରିପୋର୍ଟ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟେରେ ଦେଶରେ 926 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ସାମନାକୁ ଆସିଛି । ଏଥିରୁ 82% 10ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେବଳ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 32% (302 ମୃତ୍ୟୁ) ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently declining Active Cases
Active caseload below 9 lakh for the second consecutive day
Active Cases nearly 1/8th of Total Cases
10 OCT 2020 11:18AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases. For the second day after the active cases dropped below the 9L mark after a month, the progressive decline continues.
India's active caseload stands at 8,83,185 today.
Presently the active cases comprise merely 12.65% of the total positive cases of the country. These are nearly 1/8th of the total cases in the country.
The total recovered cases are close to 60 Lakhs (59,88,822) thereby enhancing the difference with respect to the active cases.
82,753 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 73,272. The national Recovery Rate has progressed to 85.81%.
18 States/UTs have recorded Recovery Rate more than the national average.
This is the result of collaborative action by States/UTs under Centre's strategy of comprehensive testing, tracking, quick hospitalization and adherence to the Standard Treatment Protocol.
76% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra continues to contribute the maximum with more than 17,000 single day recovery.
73,272 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
79% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra is still reporting a very high number of new cases with more than 12,000 cases followed by Karnataka with nearly 11,000 cases.
926 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
More than 32% of new fatalities reported are from Maharashtra (302 deaths).