Ministry of Health and Family Welfare
India sustains trend of consistently declining Active Cases
Active caseload below 9 lakh for the second consecutive day
Active Cases nearly 1/8th of Total Cases
10 OCT 2020 11:18AM by PIB Delhi
India continues to report a trend of steadily declining active cases. For the second day after the active cases dropped below the 9L mark after a month, the progressive decline continues.
India's active caseload stands at 8,83,185 today.
Presently the active cases comprise merely 12.65% of the total positive cases of the country. These are nearly 1/8th of the total cases in the country.
The total recovered cases are close to 60 Lakhs (59,88,822) thereby enhancing the difference with respect to the active cases.
82,753 patients have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 73,272. The national Recovery Rate has progressed to 85.81%.
18 States/UTs have recorded Recovery Rate more than the national average.
This is the result of collaborative action by States/UTs under Centre's strategy of comprehensive testing, tracking, quick hospitalization and adherence to the Standard Treatment Protocol.
76% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs .
Maharashtra continues to contribute the maximum with more than 17,000 single day recovery.
73,272 new confirmed cases were recorded in last 24 hours.
79% of these are from 10 States and UTs. Maharashtra is still reporting a very high number of new cases with more than 12,000 cases followed by Karnataka with nearly 11,000 cases.
926 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 82% are concentrated in ten States/UTs.
More than 32% of new fatalities reported are from Maharashtra (302 deaths).

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেস অসি লেপ্পা লৈতনা হাইথরক্লি
নুমিৎ নিনি থংননা এক্তিব কেস অসি লাখ ৯গী মখাদা লৈরি
এক্তিব কেস অসি অপুনবা কেস্তগী ১/৮দা লৈরি
10 OCT 2020 11:18AM by PIB Imphal
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেস অসি লেপ্পা লৈতনা হাইথরকপগী পাউদম তৎতনা লৈরি। থা অসিগী ওইনা এক্তিব কেস লাখ ৯গী মখাদা লৈরিবা অসিগী মতুং নুমিৎ নিনিশুবা অসিদগী লেপ্পা লৈতনা হায়থরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা এক্তিব কেস ৮,৮৩,১৮৫ রেজিস্তর তৌখি।
হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক অসিদা এক্তিব কেস অসি অপুনবা পোজিতিব কেস্তগী শুপ্নতগী ১২.৬৫% ওইদুনা লৈরি। মসি লৈবাক অসিগী অপুনবা কেস্তা ১/৮ ওইদুনা চৎলি।
অপুনবা অনাবা ফগৎলকপগী মশিং অসি লাখ ৬০ (৫৯,৮৮,৮২২) নক্না লৈরি, মসি এক্তিব কেস্তগী হেন্দুনা খেন্নবা লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনাবা ফগৎলকপা অমসুং ময়ুমদা হনখিবা মশিং ৮২,৭৫৩নি অমদি অনৌবা কেস্না ৭৩,২৭২ লৈরি। লৈবাক অসিগী ওইনা ফগৎলকপগী চাং অসি ৮৫.৮১%দা হেনগৎলক্লি।
অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি স্তেত/য়ু.তি. ১৮না লৈবাক পুম্বগী চাংদগী হেন্দুনা চৎলি।
হায়রিবা অসি স্তেত/য়ু.তি.শিংনা সেন্তরগী থৌরাংশিংগা খুৎশম্নদুনা খুমাং চাওশিল্লবা তেস্তিং, ত্রেক্কিং, অথুবা মতমদা হোস্পিতালদা পুবা অমসুং মতিক চাবা লায়েং চৎথবদগীনি।
হায়রিবা অনাবা ফগৎলকপগী চাং ৭৬%দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা পুন্না লৈবা ওইরি।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা অনাবা ১৭,০০০ ফগৎতুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস ৭৩,২৭২ রেকোর্দ তৌরি
৭৯% অমদি স্তেত/য়ু.তি. ১০ অসিদগীনি। মহারাস্ত্রনা হৌজিকসু মীওই ১২,০০০ কেস ওইদুনা অনৌবা কেস খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি অমসুং মথংদা কর্নাতকানা কেস ১১,০০০ ওইদুনা চৎলি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবা মশিং ৯২৬কী পাউদম লৈরি। মসিদা ৮২% মুক্তি স্তেত/য়ু.তি. ১০ অসিদগীনি।
মহারাস্ত্রা খক্তদা অনৌবা অশিবগী চাং অসি ৩২% হেনবগী পাউদম লৈরি (অশিবা ৩০২)।