হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ানা মশক থোকপা মফম য়ৌখ্রে
এক্তিব কেস অসি চয়োল অনি লেপ্পা লৈতনা লাখ ১০গী মখাদা লৈরি
05 OCT 2020 11:10AM by PIB Imphal
ইন্দিয়ানা মশক থোকপা মফম য়ৌখ্রে। এক্তিব কেস অসি নুমিৎ ১৪ লেপ্পা লৈতনা লাখ ১০গী মখাদা লেঙদনা থম্লি।
ঙসিফাওবদা চয়োল অনি থংন-থংননা এক্তিব কেস অসি মিলিয়ন (লাখ ১০)অমগী মখাদা লৈরি।
কেন্দ্রনা লুচিংবা লালোংদা “তেস্ত ত্রেক ত্রেস ত্রীৎ তেক্নোলোজি” স্তেত/য়ু.তি. সরকারনা ইন্দুনা সরকার পুম্বগী ওইনা চংশিল্লি। য়াম্না কুপ্না য়েংশিন্দুনা অঙন্বা মতমদা লায়না খংদোকপা অমসুং খোঙথাং কয়া লৌখৎতুনা লৈবাক পুম্বা তেস্ত তৌবা অমসুং য়াম্না কুপ্না ত্রেসিং অমসুং ত্রেসিং তৌবনা ফল অসি ফংবনি। সেন্তরনা স্তেনদার্দ ত্রীৎমেন্ত প্রোতোকোল পীদুনা লায়েংবদা মওং মরিল চুম্না ফগৎলকপা অসিনা মখল কয়াগী হোস্পিতাল অমসুং হকশেলগী খুদোংচাবা পীবা মীয়ামগী অমসুং মরনাইগী ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিগী ওইনা অনাবা ফগৎলকপা ৭৬,৭৩৭গী রজিস্তর তৌখি অদুগা অনৌবা কেসশিং ৭৪,৪৪২ লৈখি। হৌখিবা নুমিৎ খর অসিদা অনাবা ফগৎলকপনা অনৌবা কেসতগী হেন্দুনা লৈরি।
ঙসিফাওবদা ইন্দিয়াগী অনাবা ফখিবা অসি ৫৫,৮৬,৭০৩ ওইরি।
নোংমগী ওইনা নাবা ফরকপা অসিনা লৈবাক্কী ওইনা ৮৪.৩৪% চাংদা থম্বা ঙম্লি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০ গী ওইনা ৭৫% অনৌবা অনাবা ফগৎলক্লি। মহারাস্ত্রা খক্তনা ১৫,০০০ অনৌবা অনাবা ফগৎলক্লি হায়রিবা অসিগী মতুংদা কর্নাতকা অমসুং অন্দ্র প্রদেশনা ৭,০০০ কেস ওইদুনা চৎলি।
ইন্দিয়াদা লৈরিবা এক্তিব কেস অসি ৯,৩৪,৪২৭নি। নুমিৎ অসিদা লৈবাক অসিদা পোজিতিব কেসলোদ অসি ১৪.১১% নি। মসিনা মশিং হন্থবরোম্দা লাক্লি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০ গী ওইনা ৭৭% এক্তিব কেসনি।
লৈবাক অসিদা পুং ২৪ অসিদা অনৌবা কেস পুন্না ৭৪,৪৪২গী পাউদম লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০ গী ওইনা ৭৮% অনৌবা কেস ওইরি। মহারাস্ত্রা খক্তনা ১২,০০০ অনৌবা কেস ওইরি। হায়রিবা অসিগী মতুংদা কর্নাতকা ১,০০০ কেস ওইদুনা চৎলি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা স্তেত/য়ু.তি. ১০দা শিখিবা মশিং ৯০৩ রেজিস্তর তৌরি। স্তেত/য়ু.তি. ১০ গী ওইনা ৮২% অশিবগী পাউদম লৈরি।
৩২৬ শিদুনা মহারাস্ত্রা খক্তনা ৩৬% শিবগী পাউ লৈরি অসিগী মতুংদা কর্নাতকাদা অশিবা ৬৭নি।

Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a Significant Milestone
Active Cases continue to be less than 10 lakh for Two Unbroken Weeks
05 OCT 2020 11:10AM by PIB Delhi
India has crossed a landmark milestone. The active cases has been maintained the below the 10 lakh mark for 14 days unabated.
For two straight weeks today, the active cases are less than 1 million (10 lakhs).
The Centre-led strategies of “TEST TRACK TRACE TREAT TECHNOILOGY” have been followed by the State/UT governments, as part of the Whole of Government approach. Early identification of the cases through aggressive and accessible countrywide testing combined with other measures such as prompt and efficient tracking and tracing of the contacts have borne results. The Centre has issued the Standard Treatment Protocol which has ensured a standardised standard of treatment and cure across various hospitals and health facilities, public and private.
76,737 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country whereas the new confirmed cases stand at 74,442. The new recoveries have exceeded the new cases in the recent days.
India’s total recoveries stands at 55,86,703 today.
The higher number of single day recoveries has resulted in sustained increase in the national recovery rate, currently pegged at 84.34%.
75% of new recovered cases are recorded in 10 States and UTs. Maharashtra alone has contributed more than 15,000 to the new recovered cases followed by Karnataka and Andhra Pradesh with more than 7,000 cases each.
The active cases in India are 9,34,427. As on date, the active cases contribute only 14.11% to the positive caseload of the country. This is following a progressively downward trend.
10 States/UTs account for 77% of the active cases.
A total of 74,442 new confirmed cases have been reported in the last 24 hours in the country.
78% of the new cases are concentrated in ten States/UT. Maharashtra has reported more than 12,000 of the new cases. Karnataka contributed more than 10,000.
903 deaths have been registered in the past 24 hours. 82% of new fatalities are reported from 10 States and UTs.
36% of deaths reported yesterday are from Maharashtra with 326 deaths followed by Karnataka with 67 deaths.