Ministry of Health and Family Welfare
India’s Recovery Rate leaps past 83%
Recovered Cases exceed Active Cases by more than 41.5 lakhs
29 SEP 2020 12:19PM by PIB Delhi
India continues to report high number of recoveries. The recovered cases have exceeded the new confirmed again during the past 24 hours. With this, India’s Recovery Rate has leaped past 83% today.
84,877 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country while the number of new confirmed cases stands at 70,589. The total number of recoveries has touched 51,01,397.
73% of the new recovered cases are being reported from ten States, viz. Maharashtra, Karnataka Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Uttar Pradesh, Delhi, Odisha, Kerala, West Bengal and Madhya Pradesh.
Maharashtra is topping the list with nearly 20,000 recoveries while Karnataka and Andhra Pradesh both contribute more than 7,000 to the single day recoveries.
The sustained high level of recoveries have led to further widening of the gap between active and recovered cases. Recovered cases exceed the active cases (9,47,576 ) by more than 41.5 lakh (41,53,831). The recovered cases are 5.38 times the active cases ensuring that the recoveries are consistently rising.
The active caseload of the country presently is merely 15.42% of the total positive cases and is consistently declining.
The following two graphs depict the changing scenario of the active cases in the top ten states between 23rd and 29th September.
A total of 70,589 new cases have been reported in the last 24 hours in the country.
10 States/UTs account for 73% of the new confirmed cases.
Maharashtra continues to lead this tally. It has contributed more than 11,000 followed by Karnataka with more than 6,000 cases.
There have been 776 deaths in the past 24 hours.
10 States/UTs account for 78% of the deaths in the last 24 hours due to COVID.
Of the new deaths, Maharashtra reported more than 23% of deaths with 180 deaths followed by Tamil Nadu with 70 deaths.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী নাবা ফবগী চাং চাদা ৮৩ লানখ্রে
নাবা ফবগী কেসনা এক্তিব কেসতগী লাখ ৪১.৫ হেন্না হেনখ্রে
29 SEP 2020 12:19PM by PIB Imphal
ভারত্তা মখা তানা মশিং ৱাংনা নাবা ফগৎলক্লি। নাবা ফবগী কেসনা অনৌবা কনফার্ম্দ কেসতগী অমুক্কা হন্না হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা হেনখ্রে। মসিগা লোইননা ভারতকী নাবা ফবগী চাং অসি ঙসি চাদা ৮৩ লানখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাকসিগী নাবা ফরবা মশিং ৮৪,৮৭৭ লাকখি, অদুগা অনৌবা কনফার্ম্দ কেসনা ৭০,৫৮৯ লাকখি। অপুনবা নাবা ফরবগী মশিং ৫১,০১,৩৯৭ শুখ্রে।
অনৌবা নাবা ফরবা কেসকী চাদা ৭৩না রাজ্য তরা হায়বদি মহারাস্ত্রা, কর্নাতাকা, অন্ধ্র প্রদেশ, তমিল নাদু, উত্তর প্রদেশ, দিল্লী ওরিশা, কেরলা, নোংচুপ বেঙ্গাল অমসুং মধ্য প্রদেশতগী লাকখি।
মহারাস্ত্রনা ময়ামসিদগী নাবা ফরবা মশিং ২০,০০০ লাক্তুনা মকোক্তা লৈরি অদুগা কর্নাতাকা অমসুং অন্ধ্র প্রদেশনা মথং শিৎনা নোংমগী মনুংদা ৭,০০০ নাবা ফখি।
চাং কাইদনা নাবা ফবগী চাং ৱাংখৎলকপনা এক্তিব অমসুং রিকোবর্দ কেসকী মরক্তা লৈবা অহাংবা হেনগৎলক্লি। নাবা ফরবা কেসনা এক্তিব কেসত (৯,৪৭,৫৭৬)তগী লাখ ৪১.৫ (৪১,৫৩,৮৩১) হেনখ্রে। নাবা ফরবা কেস অসি এক্তিব কেসতগী শরুক ৫.৩৮ হেন্দুনা লেপ্পা লৈতনা নাবা ফগৎলক্লি হায়বা তাক্লি।
লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১৫.৪২ খক্তমক ওইরি অমসুং মসিসু লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি।
মখাদা পীরিবা গ্রাফ অনী অসিনা রাজ্য তরাদা সেপ্তেম্বর ২৩ অমসুং ২৯দা লৈখিবা অহোংবগী খুদম তাক্লি।
অপুনবা ওইনা অনৌবা কেস ৭০,৫৮৯ লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লাকখি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০না অনৌবা কনফার্ম্দ কেসকী চাদা ৭৩ লৈরি।
মহারাস্ত্রনা মসিগী মথক্তা লৈরি। মসিনা ১১,০০০ হেন্না হাপচিল্লি, মতুংদা কর্নাতাকানা কেস ৬,০০০ হাপ্লি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭৭৬ লৈখিদ্রে।
রাজ্য/য়ু.তি. ১০না হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কোবিদনা মরম ওইদুনা লৈখিদবগী চাদা ৭৮ হাপ্লি।
নৌনা লৈখিদ্রবশিং অসিগী মনুংদগী, মহারাস্ত্রদা মীওই ১৮০ লৈখিদবগা লোইননা চাদা ২৩ লৈখিদ্রে, মসিগী মতুংদা তমিল নাদুদা মীওই ৭০ লৈখিদ্রে।