ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ଼-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସଦ୍ୟତମ ସୂଚନା
● ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 75 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର
24 SEP 2020 1:05PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରମାଗତ ଷଷ୍ଠ ଦିନ ପାଇଁ, ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ଅପେକ୍ଷା ସୁନିଶ୍ଚିତ ହୋଇଥିବା ନୂତନ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା କମ୍ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମୋଟ 86,508ଟି ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ମାମଲା ଦେଖାଦେଇଛି । ଏହି ସଂଖ୍ୟାର 75 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ବୋଲି ଜଣାପଡିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଏହି ତାଲିକାରେ ଶୀର୍ଷରେ ରହିଛି । କେବଳ 21,000ରୁ ଅଧିକ ଏହି ରାଜ୍ୟରୁ ଦେଖା ଦେଇଥିବା ବେଳେ ଆନ୍ଧ୍ରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରୁ ଯଥାକ୍ରମେ 7,000 ଏବଂ 6,000ରୁ ଅଧିକ ମାମଲା ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 1,129 ମୃତ୍ୟୁ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଛି ।
କୋଭିଡ କାରଣରୁ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶର ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟାର 83 ପ୍ରତିଶତ କେବଳ 10ଟି ରାଜ୍ୟ / କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ହୋଇଛି ।
ଏହି ହିସାବରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 479 ରୋଗୀଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ପଞ୍ଜାବରେ ଯଥାକ୍ରମେ 87 ଏବଂ 64 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
ଭାରତ ଏହାର ପରୀକ୍ଷଣ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା ଦେଶରେ ମୋଟ 1810ଟି ପରୀକ୍ଷାଗାର ମଧ୍ୟରୁ 1082ଟି ସରକାରୀ ଏବଂ 728ଟି ଘରୋଇ ପରୀକ୍ଷାଗାର ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 11,56,569ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା । ଏଥିସହିତ ଦେଶରେ ମୋଟ ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା 6.74 କୋଟିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES on COVID-19
75% of new confirmed cases found concentrated in 10 States/UTs
24 SEP 2020 1:05PM by PIB Delhi
For the sixth consecutive day, the number of new confirmed cases has been lower than the new recoveries.
A total of 86,508 new cases have been reported in the last 24 hours in the country. 75% of the new confirmed cases are concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra continues to top this list. It has alone contributed more than 21,000 followed by Andhra Pradesh and Karnataka with more than more than 7,000 and 6,000 cases respectively.
1,129 deaths have been registered in the past 24 hours.
10 States/UTs account for 83% of the deaths in the last 24 hours due to COVID.
Maharashtra reported 479 deaths followed by Uttar Pradesh and Punjab with 87 and 64 deaths, respectively.
India has substantially ramped up its testing infrastructure across the country. As on date, there are 1810 labs including 1082 government and 728 private labs.
11,56,569 tests were conducted in the past 24 hours. The total number of tests has crossed 6.74 cr today.