হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোবিদ-৯ তেস্তশিং তৌবদা মখা তানা নৌনা ৱাংখৎলক্লি
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত লাখ ১১.৫গী মথক্তা তৌখ্রে
09 SEP 2020 1:10PM by PIB Imphal
ভারতনা ৭৫,০০০গী ময়াদা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংনা নাবা ফগৎলকপগী রেজিস্তর তৌবা নুমিৎ অসিদা তেস্ত তৌবগীসু রিকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে। হৌ্রখিবা পুং ২৪দা কোবিদ সেম্পল লাখ ১১.৫ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে।
ভারত অসি নোংমদা তেস্ত মশিং ৱাংনা তৌবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রবা লৈবাক খরগী মনুংদা অমনি। নোংমদা তেস্ত তৌবা ঙম্বগী চাং অসি হান্ননা লাখ ১১ লানখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৫৪,৫৪৯ তৌখিবগা লোয়ননা ভারতনা লৈবাক অসিগী দাইগনোস্তিক কেপাসিতী অসিগী মপাঙ্গল মখা তানা কনখৎলক্লি।
মাই পাকপা অসিগা লোয়ননা অপুনবা তেস্ত তৌখিবগী মশিং অসি করোর ৫.১৮ (৫,১৮,০৪,৬৭৭) লানখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা অৱাংবা থাকশিংদা মতম চানা দাইগনোসিস তৌবগী খুত্থাংদা চানবা লায়েং মাংজৌননা পীনবা পোজিতিব কেসশিং আইসোলেৎ তৌনবা নত্রগা হোস্পিতালদা পুখৎনবা কান্নরবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। মসিনা মরম ওইরগা শীবগী চাং অসি হন্থহল্লি (ঙসি ১.৬৯%) অমসুং থুনা ফগৎপা ঙমহল্লি।
তোঙান তোঙানবা কান্নরবা খোঙথাংশিংগী খুত্থাংদা লৈবাক শিনবা থুংনা দাইগনোস্তিক লেবশিং হেনগৎহনবদা অমসুং লায়না তেস্ত তৌহনবদা অচৌবা শাফু অমা ওইরি। মাই পাকপা অসিদা য়ুম্ফম ওইরগা তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম) অসি ৩৭,৫৩৯দা খঙহেন হেনগৎখ্রে। মসি মখা তানা হেনগৎলক্লি।
জনুৱারী ২০২দা পুনেদা তেস্তিং লেব অমা লৈরম্বদগী ঙসি লৈবাক অসি লেব মশিং ১৬৭৮ শুখ্রে মসিদা সরকারগী সেক্তরগী ১০৪০ অমসুং লনাই লেব ৬৩৮ য়াওরি। মসিদা য়াওরিবা অদুদি:
• রিএল-তাইম ত্রুনেৎ আর.তি.-পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৮৫৪ (সরকার: ৪৬৯ + লনাই: ৩৮৫)
• ত্রুনেৎতা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৭০৩ (সরকার: ৫৩৭ + লনাই: ১৬৬)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ১২১ (সরকার: ৩৪ + লনাই: ৮৭)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক্কী ৱারোলশিংগা মরী লৈনবা কোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নায়না চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
India continues to scale new heights in COVID-19 tests
Over 11.5 lakh tests conducted in the last 24 hour
09 SEP 2020 1:10PM by PIB Delhi
On the day when India has registered the highest single day recoveries of nearly 75,000, it continues to set a record in testing too. More than 11.5 lakh COVID samples have been tested in the last 24 hours.
India is one of the few countries that have reported very high numbers of daily testing. The daily testing capacity has already crossed 11 lakh. With 11,54,549 tests conducted in the last 24 hours, India has further strengthened the national diagnostic capacity.
With this achievement, the cumulative tests have crossed 5.18 crore (5,18,04,677).
Timely diagnosis through higher levels of country-wide testing has furnished valuable opportunities to isolate or hospitalize the positive cases adequately in advance for appropriate treatment. This in turn has facilitated lower mortality rates (1.69% today) and speedy recovery.
Expanded diagnostic lab network and facilitation for easy testing across the country through various calibrated measures have given a substantial boost. Building on this achievement, the Tests Per Million (TPM) have seen a sharp increase to 37,539. It continues to maintain the constant upward trend.
From one testing lab in Pune in January 2020, today the country stands strengthened with 1678 labs including 1040 labs in the government sector and 638 private labs These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 854 (Govt: 469 + Private: 385)
• TrueNat based testing labs: 703 (Govt: 537 + Private: 166)
• CBNAAT based testing labs: 121 (Govt: 34 + Private: 87)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.