Ministry of Finance
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package - Progress so Far
More than 42 crore poor people received financial assistance of Rs 68,820 crore under PMGKP
08 SEP 2020 1:00PM by PIB Delhi
As part of the Rs 1.70 lakh crore Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP), the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by Central and State governments. Around 42 crore poor people received financial assistance of Rs 68,820 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package.
• Rs 17,891 crore front loaded towards payment of the first instalment of PM-KISAN to 8.94 crore beneficiaries.
• Rs 10,325 crore credited to 20.65 crore (100%) women Jan Dhan account holders as first installment. Rs. 10,315 crore credited to 20.63 crore (100%) women Jan Dhan account holders with second installment. Rs. 10,312 crore credited to 20.62 crore (100%) women Jan Dhan account holders with third installment.
• Total Rs 2,814.5 crore disbursed to about 2.81 crore old age persons, widows and disabled persons in two installments. Benefits transferred to all 2.81 crore beneficiaries in two installments.
• 1.82 crore Building & construction workers received financial support amounting to Rs 4,987.18 crore.
Ø Under Pradhan Mantri Garib Kalyan Ann Yojana , 37.52 LMT of food grains has been distributed to 75.04 crore beneficiaries in April ’20, 37.46 LMT distributed to 74.92 crore beneficiaries in May ’20, and 36.62 LMT distributed to 73.24 crore beneficiaries in June ’20. Scheme was further extended for 5 months till November. Since then, 98.31 LMT foodgrains has been lifted by States /UTs so far. In July ’20 36.09 LMT food grains has been distributed to 72.18 crore beneficiaries, in August ’20 30.22 LMT distributed to 60.44 crore beneficiaries, and in September ’20 1.92 LMT distributed to 3.84 crore beneficiaries as on 7th September,2020.
Ø In addition under Pradhan Mantri Garib Kalyan Ann Yojana , total of 5.43 LMT pulses has also been distributed to 18.8 crore beneficiaries between April – June ’20. This Scheme was also extended for 5months till November,2020 for distribution of Chana. 4.6 LMT Chana has been dispatched so far. In July 1.03 LMT Chana has been distributed to 10.3 crore beneficiary households, in August 23,258 MT distributed to 2.3 crore beneficiary households. As on 7th September,2020 ,1475 MT of Chana distributed to 0.15 crore beneficiary households in September, 86 MT distributed to 0.008 crore beneficiary households for October, and 40 MT distributed so far to 0.004 crore beneficiary households for November.
Ø Under Atma Nirbhar Bharat , Government announced supply of free food grains & Chana to migrants for 2 months . The estimated number of migrants provided by the States was about 2.8 crore migrants. During the distribution period up to August, total 2.67 LMT of food grains was distributed to 5.32 crore migrants. This works out to an average of about 2.66 crore beneficiaries per month, which is nearly 95% of the estimated number of migrants. Similarly, Under Atma Nirbhar Bharat, total quantity of Chana distributed is 16,417 MT to 1.64 crore migrant households, which is 82 Lakh households on an average per month.
• Total 8.52 crore Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) cylinders have been booked and already delivered for April and May 2020 under this Scheme so far. 3.27 crore PMUY free cylinders delivered to beneficiaries for June 2020, 1.05 crore for July 2020, 0.89 crore for August 2020, and 0.15 crore for September 2020.
• 36.05 Lakh members of EPFO has taken benefit of online withdrawal of non-refundable advance from EPFO account amounting to Rs. 9,543 crore.
• 24% EPF contribution transferred to 0.43 crore employees amounting to Rs. 2476 crore. Benefits for March were given to 34.19 lakh employees amounting to Rs. 514.6 crore, for April given to 32.87 lakh employees amounting to Rs. 500.8 crore, for May given to 32.68 lakh employees amounting to Rs. 482.6 crore, for June given to 32.21 lakh employees amounting to Rs. 491.5 crore, for July given to 30.01 lakh employees amounting to Rs. 461.9 crore, and for August given to 1.77 lakh employees amounting to Rs. 24.74 crore.
• MNERGA : Increased rate of has been notified w.e.f 01-04-2020. In the current financial year, 195.21 crore person’s man-days of work generated. Further, Rs 59,618 crore released to states to liquidate pending dues of both wage and material.
• Under District Mineral Fund (DMF), States have been asked to spend 30% of the funds, which amounts to Rs. 3,787 crore and that Rs. 343.66 crore has been spent so far.
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Total Direct Benefit Transfer till 7/09/2020
Scheme
Number of Beneficiaries
Amount
Support to PMJDY women account holders
1st Ins - 20.65 cr (100%)
2nd Ins – 20.63 cr
3rd Ins - 20.62 (100%)
1st Ins – 10,325 cr
2nd Ins – 10,315 cr
3rd Ins – 10,312 cr
Support to NSAP (Aged widows, Divyang, Senior citizen)
2.81 cr (100%)
2814 cr
Front-loaded payments to farmers under PM-KISAN
8.94 cr
17891 cr
Support to Building & Other Construction workers
1.82 cr
4987 cr
24% contribution to EPFO
.43 cr
2476 cr
Pradhan Mantri Ujjwala Yojana
1st Ins – 7.43cr
2nd Ins – 4.43 cr
3rd Ins – 1.82 cr
9700 crore
TOTAL
42.08 crore
68820 crore

শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী হৌজিক ফাওবগী মাই পাকপা
পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা লায়রবা করোর ৪২ হেনবনা লুপা করোর ৬৮,৮২০গী শেলগী তেংবাং ফংখ্রে
08 SEP 2020 1:00PM by PIB Imphal
লুপা করোর ১.৭০গী প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)গী শরুক অমা ওইনা সরকারনা নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা লায়রবা মীওইশিং অমসুং লৌউবশিংগীদা লেম্না হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোকপা অমসুং শেলগী তেংবাং পীগনি হায়না লাউথোকখ্রবনি। স্কিম অসিবু খোঙজেল য়াংনা পায়খৎপগী থৌওংশিং অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা য়েংশিন্দুনা লাক্লি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজগী মখাদা চাউরাক্না লায়রবা মীওই করোর ৪২না শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা করোর ৬৮,৮২০ ফংখ্রে।
• পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা বেনিফিসরী করোর ৮.৯৪দা পীনবা লুপা করোর ১৭,৮৯১গী শেনফম কায়থোকখ্রবনি।
• জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬৫ (১০০%)দা অহানবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩২৫ হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬৩ (১০০%)দা অনিশুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩১৫ হাপখ্রে। জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী করোর ২০.৬২ (১০০%)দা অহুমশুবা ইন্সতোলমেন্তকী শেনফম লুপা করোর ১০,৩২২ হাপখ্রে।
• অহল ওইরবা মীওই, লুখ্রাবী অমসুং নাম্মা শোয়বা মীওই চাউরাকপা করোর ২.৮১দা লুপা করোর ২,৮১৪.৫গী শেনফম অসি ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না পীখ্রবনি। বেনিফিসরী করোর ২.৮১দা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না কান্নবা অসি ফংহনখ্রবনি।
• য়ুম-কৈ শাবগী শিন্মী করোর ১.৮২দা লুপা করোর ৪,৯৮৭১.১৮গী শেনফম ফংহনখ্রবনি।
Ø প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন্ন য়োজনাগী মখাদা এপ্রিল ২০২০দা বেনিফিসরী করোর ৭৫.০৪দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৩৭.৫২ য়েন্থোকখ্রে; মে ২০২০দা বেনিফিসরী করোর ৭৪.৯২দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৩৭.৪৬ য়েন্থোকখ্রে অমসুং জুন ২০২০দা বেনিফিসরী করোর ৭৩.২৪দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৩৬.৬২ য়েন্থোকখ্রে। স্কিম অসি মখা তানা নবেম্বর ফাওবগী ওইনা থা মঙাসু শাংদোকখ্রবনি। মদুদগী হৌনা হৌজিক ফাওবদা রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৯৮.৩১ লৌখৎখ্রে। জুলাই ২০২০দা বেনিফিসরী করোর ৭২.১৮দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৩৬.০৯ য়েন্থোকখ্রে। ওগস্ত ২০২০দা বেনিফিসরী করোর ৬০.৪৪দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ৩০.২২ য়েন্থোকখ্রে অমসুং সেপ্তেম্বর ৭, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা বেনিফিসরী করোর ৩.৮৪দা হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. ১.৯২ য়েন্থোকখ্রে।
Ø অহেনবা ওইনা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন্ন য়োজনাগী মখাদা এপ্রিল-জুন, ২০২০ ফাওবগী ওইনা বেনিফিসরী করোর ১৮.৮দা হ ৱাই এল.এম.তি. ৫.৪৩ য়েন্থোকখ্রে। চনা য়েন্থোকপগী ওইনা স্কিম অসি থা মঙা মখা তানা নবেম্বর ২০২০ ফাওবা অমুক শাংদোকখ্রবনি। হৌজিক ফাওবা চনা এল.এম.তি. ৪.৬ য়েন্থোকখ্রে। জুলাইদা বেনিফিসরী ইমুং মনুং করোর ১০.৩দা চনা এল.এম.তি. ১.০৩ য়েন্থোকখ্রে। ওগস্ততা বেনিফিসরী ইমুং মনুং করোর ২.৩দা চনা এম.তি. ২৩,২৫৮ য়েন্থোকখ্রে। সেপ্তেম্বর ৭, ২০২০ ফাওবদা বেনিফিসরী ইমুং মনুং করোর ০.১৫দা চনা এম.তি. ১৪৭৫ য়েন্থোকখ্রে। ওক্তোবরগী ওইনা বেনিফিসরী ইমুং মনুং করোর ০.০০৮দা চনা এম.তি. ৮৬ য়েন্থোকখ্রে। নবেম্বরগী ওইনা বেনিফিসরী ইমুং মনুং করোর ০.০০৪দা চনা এম.তি. ৪০ য়েন্থোকখ্রে।
Ø আত্মানির্ভর ভারৎকী মখাদা সরকারনা খুল্লাক্লিবা মীওইশিংদা চেং হ ৱাই অমসুং চনা থা অনিগী লেম্না পীগনি হায়না লাউথোকখিবনি। রাজ্যনা পীরকখিবা চাউরাকপা খুল্লাক্লিবা মীওইশিংগী মশিং অসি করোর ২.৮নি। ওগস্ত ফাওবগী মনুংগী ওইবা পোৎলমশিং অসি য়েন্থোকপগী মতমদা খুল্লাক্লিবা মীওই করোর ৫.৩২দা অপুনবা ওইনা
হৱাই-চেংৱাই এল.এম.তি. করোর ২.৬৭ য়েন্থোকখি। মসিনা থা অমদা চাংচত্তা মাইগ্রেন্ত করোর ২.৬৬তা য়েন্থোকখি হায়বনি অমসুং মসিনা চাউরাক্না পারিবা মাইগ্রেন্তকী ৯৫%গী শরুক তাক্লি। মসিগা মান্নবা ওইনা, আত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা অপুনবা চনা এম.তি. ১৬৪১৭ অসি মাইগ্রেন্ত ইমুং করোর ১.৬৪দা য়েন্থোকখি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না থা অমদা য়েন্থোকপগী চাংচৎ অসি ইমুং লাখ ৮২নি।
• স্কিম অসিগী মখাদা এপ্রিল অমসুং মে ২০২০গী ওইনা প্রধান মন্ত্রী উজ্বালা য়োজনা (পি.এম.য়ু.আই.)গী অপুনবা সিলিন্দর করোর ৮.৫২ বুক তৌদুনা য়েন্থোকখ্রে। জুন ২০২০গী ওইনা বেনিফিসরীশিংদা অপুনবা সিলিন্দর করোর ৩.২৭, জুলাইগীনা করোর ১.০৫ অমসুং সেপ্তেম্বরগী ওইনা করোর ০.১৫ লেম্না য়েন্থোকখ্রে।
• ই.পি.এফ.ও. মেম্বর লাখ ৩৬.০৫না মখোয়গী ই.পি.এফ.ও. একাউন্ততগী অমুক হন্না শিংলরোইদ্রবা লুপা করোর ৯৫৪৩গী এদবান্স অসি ওনলাইন্দা লৌথোকখ্রে।
• লুপা করোর ২৪৭৬কী শেনফমগী ২৪%গী ই.পি.এফ.কী তেংবাং অসি থৌমী করোর ০.৪৩দা থাখ্রবনি। মার্চ থাগী ওইনা লুপা করোর ৫১৪.৬কী কান্নবা অসি থৌমী লাখ ৩৪.১৯, এপ্রিল থাগী ওইনা লুপা করোর ৫০০.৮গী কান্নবা অসি থৌমী লাখ ৩২.৮৭, মে থাগী ওইনা থৌমী লাখ ৩২.৬৮দা লুপা করোর ৪৮২.৬কী শেনফম, জুন থাগী ওইনা থৌমী লাখ ৩২.২১দা লুপা করোর ৪৯১.৫গী শেনফম, জুলাই থাগী ওইনা থৌমী লাখ ৩০.০১দা লুপা করোর ৪৬১.৯গী শেনফম অমসুং ওগস্ত থাগী ওইনা থৌমী লাখ ১.৭৭তা লুপা করোর ২৪.৭৪গী শেনফমগী কান্নবশিং পীখ্রবনি।
• এম.এন.ই.আর.জি.এ.: হেনগৎলবা মমল অসি ১/৪/২০২০দগী চৎনবা হৌনবা হায়দুনা খঙহনখ্রবনি। হন্দক্কী শেনবা চহি অসিগী ওইনা মীওই করোর ১৯৫.২১গী নোঙমগী থবক পীখ্রবনি। মখা তাবা ওইনা খুৎশুমন অমসুং পোৎ-চৈগী পীথোক্ত্রিবা মমলগী শেনফম লুপা করোর ৫৯৬১৮গী শেনফম থাদোকখ্রবনি।
• দিস্ত্রিক্ত মিনরেল ফন্দ (দি.এম.এফ.)গী মখাদা রাজ্যশিংদা ফন্দগী শরুক ৩০% শিজিন্ননবা খঙহনখ্রে অমসুং মসিগী মতুং ইন্না ওইবা শেনফম অসি লুপা করোর ৩৭৮৭নি অমসুং মসিগী মনুংদা লুপা করোর ৩৪৩.৬৬ শিজিন্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ
৭/৯/২০২০ ফাওবগী ওইবা অপুনবা হকথেংননা পীখিবা দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর
স্কিম
বেনিফিসরী মশিং
শেনফম
পি.এম.জি.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবা নুপীশিংদা তেংবাংবা
অহানবা ইন্সতোল্মেন্ত- করোর ২০.৬৫ (১০০%)
অনিশুবা ইন্সতোল্মেন্ত – করোর ২০.৬৩
অহুমশুবা ইন্সতোল্মেন্ত – করোর ২০.৬২ (১০০%)
অহানবা ইন্সতোল্মেন্ত- করোর ১০৩২৫
অনিশুবা ইন্সতোল্মেন্ত – করোর ১০৩১৫
অহুমশুবা ইন্সতোল্মেন্ত – করোর ১০৩১২
এন.এস.এ.পি. (চহি য়াম্লবা লুখ্রাবী, দিব্যাং, অহল ওইরবা মীওইশিং)গী তেংবাং
করোর ২.৮১ (১০০%)
করোর ২৮১৪
পি.এম.-কিসানগী মখাদা লৌউবশিংদা পীগদবা তেংবাংশিং
করোর ৮.৯১
করোর ১৭৮৯১
য়ু-কৈ শাবা মীওইশিংদা পীবা তেংবাং
করোর ১.৮২
করোর ৪৯৮৭
ই.পি.এফ.ও.গী ২৪%গী শরুক্কী তেংবাং
করোর .৪৩
করোর ২৪৭৬
প্রধান মন্ত্রী উজ্বালা য়োজনা
অহানবা ইন্সতোল্মেন্ত- করোর ৭.৪৩
অনিশুবা ইন্সতোল্মেন্ত- করোর ৪.৪৩
অহুমশুবা ইন্সতোল্মেন্ত – করোর ১.৮২
করোর ৯৭০০
অপুনবা
করোর ৪২.০৮
করোর ৬৮৮২০