স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
এদিনতে সৰ্বাধিক আৰোগ্য লাভৰ দিশেৰে ভাৰতৰ আন এক সাফল্য
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্থ হৈছে ৬৮,৫৮৪ জন লোক
২৬ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত আৰোগ্য লাভৰ হাৰ ৭০ শতাংশৰো অধিক
03 SEP 2020 3:00PM by PIB Guwahati
এদিনতে সৰ্বাধিক আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যাৰ ধাৰাবাহিকতা বজাই ৰাখি ভাৰতত বিগত ২৪ ঘন্টাত ১১ লাখ ৭০ হাজাৰৰো অধিক ক’ৰোনা আক্ৰান্ত ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে যিটো এক নতুন সাফল্য হিচাপে অভিহিত হৈছে।
দেশত এদিনতে সৰ্বাধিক সুস্থতাৰ সংখ্যাৰ দিশৰ পৰা অৰ্জিত সাফল্য বজাই ৰাখি বিগত ২৪ ঘন্টাত ৬৮,৫৮৪ জন ক’ভিড-১৯ ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে আৰু তেওঁলোকক হাস্পতালৰ পৰা যাবলৈ দিয়া হৈছে। ইয়াৰ ফলত, দেশত মুঠ সুস্থ হৈ উঠা ব্যক্তিৰ সংখ্যা প্ৰায় ৩০ লাখ (২৯ লাখ ৭০ হাজাৰ ৪৯২) হৈছে। ক’ৰোনাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি পোৱাত দেশত ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্ত ৰোগীসকলৰ ভিতৰত সুস্থতাৰ হাৰ বৃদ্ধি হৈছে ৭৭.০৯ শতাংশ। একেদৰে, আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ (৮ লাখ ১৫ হাজাৰ ৫৩৮) তুলনাত সুস্থ হৈ উঠা ব্যক্তিৰ সংখ্যা বৃদ্ধি পাইছে ২১ লাখ ৫০ হাজাৰৰো অধিক।
দেশত আজি পৰ্যন্ত আক্ৰান্তৰ তুলনাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ৩.৬ গুণতকৈও অধিক হৈছে। ৰেকৰ্ড সংখ্যক আৰোগ্য লাভৰ হাৰ বৃদ্ধি পোৱাত দেশত মুঠ আক্ৰান্তৰ তুলনাত ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ক্ৰমাগতভাৱে হ্ৰাস পাইছে আৰু আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ তুলনাত বৰ্তমান আক্ৰান্তৰ হাৰ কেবল ২১.১৬ শতাংশ হৈছে।
হাস্পতালসমূহত উপযুক্ত চিকিৎসা সেৱা, হোম আইছ’লেশ্যনত থকা ৰোগীসকলৰ যথাযথ তদাৰকী, গুৰুতৰ অসুস্থ ৰোগীসকললৈ অক্সিজেন চাপ’ৰ্ট, ৰোগীসকলৰ দ্ৰুত যাতায়াতত এম্বুলেন্স সেৱা তথা সময়মতে চিকিৎসা প্ৰদান আৰু চিকিৎসকসকলৰ দক্ষতাৰ মান উন্নয়নৰ ফলত ৰোগীসকলৰ আৰু উপযুক্ত তথা উন্নত চিকিৎসা প্ৰদান সম্ভৱ হৈছে।
এই আটাইবোৰ ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ ফলত ভাৰতত ক’ৰোনাত মৃত্যুৰ হাৰ বিশ্বৰ গড় হাৰ ৩.৩ শতাংশৰ তুলনাত হ্ৰাস পাই আজি পৰ্যন্ত হৈছেগৈ ১.৭৫ শতাংশ।
ক’ভিড-১৯ ৰ বিষয়ে বস্তুনিষ্ঠ তথ্যৰ বাবে আৰু এই মহামাৰী প্ৰতিৰোধৰ বিষয়ে যিবোৰ নিৰ্দেশিকা জাৰি কৰা হৈছে সেয়া জানিবৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ লিংকত ক্লিক কৰক অথবা টুইটাৰ হেণ্ডেল @MoHFW_INDIA.- ৰো সহায় ল’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও +৯১-১১-২৩৯৭ -৮০৪৬ অথবা ট’ল ফ্ৰী নম্বৰ ১০৭৫ ত ফোন কৰিব পাৰিব। বিভিন্ন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ক’ভিড–১৯ সংক্ৰান্তীয় হেল্পলাইন নম্বৰসমূহৰ তালিকা লাভ কৰিবলৈ বিচাৰিলে তলৰ লিংকত ক্লিক কৰক -
https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf

Ministry of Health and Family Welfare
India reaches another peak of highest single day recoveries
68,584 recover in the last 24 hours
26 States & UTs report higher than 70% Recovery Rate
03 SEP 2020 3:00PM by PIB Delhi
Matching the achievement of highest single tests of more than 11.7 lakhs in the last 24 hours, India has scaled another peak of success.
India has registered the highest recoveries in a single day. 68,584 COVID-19 patients have recovered and been discharged in the last 24 hours. This has led to a surge in the total number of recovered patients which is nearly 30 lakh (2,970,492).
With this, India's Recovery Rate amongst the COVID-19 patients has crossed 77% (77.09%). The number of recovered patients has outpaced the active cases (8,15,538) by more than 21.5 lakh.
The recovered patients have increased to more than 3.6 times the active cases, as on date. The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases, has reduced and currently comprises only 21.16% of the total positive cases.
Focus on improved and effective clinical treatment in hospitals, supervised home isolation, use of non-invasive oxygen support, improved services of the ambulances for ferrying patients for prompt and timely treatment, upgradation of clinical management skills of doctors treating COVID-19 patients by active technical guidance through tele-consultation sessions of AIIMS, New Delhi, use of steroids and anti-coagulants, etc., have together resulted in seamless efficient patient management.
These measures have ensured that India’s Case Fatality Rate (CFR) is maintained below the global average (3.3%). Witnessing a decline every day, it stands at 1.75% today.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.