Cabinet
Cabinet approves MoU between India and Finland for cooperation in the field of Geology and Mineral Resources
02 SEP 2020 4:09PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approvedMemorandum of Understanding for cooperation in the field of geology and mineral resources between Geological Survey of India, Ministry of Mines, the Government of the Republic of India and Geological Survey of Finland (Geologiantutkimuskeskus), Ministry of Employment and the Economy, the Government of Finland.
The MoU facilitates cooperation in the field of geology, training, mineral prognostication and suitability analysis, 3/4D modeling, Seismic and other Geophysical surveys finalised with the intent of reinforcing and strengthening scientific links between the two Organisations.
This MoU aims to provide with a framework and a platform to promote and foster cooperation in the fields of geology, and mineral resources between the Participants for mutual economic, social and environmental benefit; and share experiences on geological data management and information dissemination to promote exploration and mining, in the areas of geology and mineral resources.
Geological Survey of India (GSI) is a premier geo-scientific organisation of the Government of India of international repute for creation and updation of national geoscientific information and mineral resource assessment. These objectives are achieved through, ground surveys, air-borne and marine surveys, mineral prospecting and investigations, multi-disciplinary geoscientific, geo-technical, geo-environmental and natural hazards studies, glaciology, seismotectonic study, and carrying out fundamental research.
Geological Survey of Finland has expertise in multi-thematic data integration and analysis using spatial platform with special emphasis on 3/4D modeling for mineral prognostication, hazard management, environmental impact assessment, and other areas of socio-economic significance and developing Decision Support System which can be used by users with minimal knowledge of GIS based modelling.

মন্ত্রীমন্দল
জিওলোজি অমসুং মিনরেল রিছোর্সশিংগী লমদা মতেং পীন্নবা ভারত অমসুং ফিনলেন্দগী মরক্তা এম.ও.য়ু খুৎয়েক পীনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
02 SEP 2020 4:09PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী মাইন্স মিনিস্ত্রিগী জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া অমসুং ফিনলেন্দ সরকারগী ইমপ্লোইমেন্ত অমসুং ইকোনোমি মিনিস্ত্রিগী জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ফিনলেন্দগী মরক্তা জিওলোজি অমসুং মিনরেল রিছোর্সশিংগী লমদা মতেং পীন্নবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
এম.ও.য়ু অসিনা জিওলোজি, ত্রেনিং, মিনরেল কয়া য়াম্না লৈবগে খঙদোকপা, ৩/৪দি মোদেল্লিং, সৈসমিক অমসুং অতোপ্পা জিওফিজিকেল সর্ভেশিংগী লমদা মতেং পাংনবা ঙমহনগনি অমসুং লুপ অনিগী মরক্তা সাইন্তিফিক ওইবা মওংদা মতেং পীনবা হেনগৎহনগনি।
নাকল অনিমক্কী শেন-থুম, খুন্নাই অমসুং অকোয়বগী ফিবমদা কান্নবা ফংনবা জিওলোজি অমসুং মিনরেল রিছোর্সশিংগী লমদা মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা ঙাক্লৌ অমা অমসুং মফম অমা শেম্নবা মসিগী এম.ও.য়ু অসিনা পান্দম থম্লি অমসুং জিওলোজি অমসুং মিনরেল রিছোর্সশিংগী লমদা মিনরেল থিবা অমসুং খনি তানবগী ই-পাউ অমসুং জিওলোজিকেল দেতা মেনেজমেন্তগী লৌশিং পীথোক-পীশিন তৌনগনি।
জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়া অসি লৈবাক অসিগী জিওলোজিগী সাইন্তিফিক ওইবা ই-পাউ খোমজিনবা অমসুং মিনরেল রিছোর্সশিং থিজিন্নবগী মতাংদা মালেমদা মমিং লৈরবা ভারত সরকারগী মাংজিল থারিবা জিও-সাইন্তিফিক ওর্গনাইজেসন অমনি। হায়রিবা পান্দমশিং অসিনা কংফালদা থিজিনবা, নোংথক অমসুং সমুদ্রগী থিজিনবা, মিনরেল কয়া য়াম্না লৈবগে হায়বা খঙদোকপা, জিওসাইন্তিফিক, জিও-তেক্নিকেল, জিও-ইনভাইরোনমেন্তেলগী হিরমশিং অমসুং মহৌশাগী অমাং-অতাগী লমদা থিজিনবা, সৈসমোতেকতোনিক নৈনবা অমসুং মরুওইবা রিছর্সকী থবকশিং পাংথোকপা ঙমহনগনি।
জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ফিনলেন্দ অসি মিনরেল কয়া য়াম্না লৈবা খঙদোক্নবা ৩/৪দি মোদেল্লিং, অকোয়বগী ফিবম কয়া য়াম্না মাংহনগনি হায়বগী মতাংদা থিজিনবা অমসুং খুন্নাই অমসুং শেন-থুমগী লমশিংদা ফংগদবা কান্নবশিংগী মতাংদা থিজিনবদা মমিং লৈরবা লুপ অমনি। হিরম অসিদা লুপ অসিনা লৌরকপা ৱারেপ অসি জি.এস.আইদা য়ুম্ফম ওইবা মোদেল্লিংগী লমদা ফজনা খঙদবা লুপশিংসু শীজিন্নবা য়াগনি।