স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৬৫,০৮১ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে, আনফালে নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱা লোকৰ সংখ্যা ৬৯,৯২১ জন
বিগত ২৪ ঘন্টাত আৰু ৮১৯ জনৰ মৃত্যু হৈছে
01 SEP 2020 1:43PM by PIB Guwahati
দেশত বিবিগত পাঁচদিন ধৰি দৈনিক ভিত্তিত ৬০ হাজাৰৰো অধিক লোকে আৰোগ্য লাভৰ যি প্ৰৱণতা অব্যাহত আছে, তাৰ সৈতে সংবিগতি ৰাখিয়েই বিবিগত ২৪ ঘন্টাত আৰোগ্য লাভ কৰিছে ৬৫,০৮১ জন লোকে। ইয়াৰ ফলত, দেশত ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত লোকৰ আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা বৃদ্ধি হৈ ২৮ লাখ ৩৯ হাজাৰ ৮৮২ হৈছে। একে ধৰণে, ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্তসকলৰ মাজত সুস্থতাৰ হাৰ আৰু বৃদ্ধি পাইছে আৰু এই পৰিমাণ ৭৭ শতাংশলৈ বৃদ্ধি পাইছে। দেশত নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ তুলনাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা এতিয়া ৩.৬১ গুণ বেছি। দেশত আজি পৰ্যন্ত নিশ্চিতভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৭ লাখ ৮৫ হাজাৰ ৯৯৬ ৰ তুলনাত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা ২০ লাখ ৫৩ হাজাৰতকৈও অধিক।
দেশত জুলাই মাহৰ প্ৰথম সপ্তাহত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা আগষ্ট মাহৰ শেষ সপ্তাহৰ তুলনাত চাৰিগুণ বৃদ্ধি পাইছে।
দেশত বিবিগত ২৪ ঘন্টাত পাচখন ৰাজ্যৰ পৰা এই পৰ্যন্ত সৰ্বাধিক সংখ্যক আক্ৰান্তৰ খবৰ পোৱা গৈছে। এই ৰাজ্যকেইখন হ’ল ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ (আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১১,৮৫২), অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ ( আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১০,০০৪), কৰ্ণাটক (আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৬,৪৯৫), তামিলনাড়ু (আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৫,৯৫৬) আৰু উত্তৰ প্ৰদেশ (আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৪,৭৮২)। এই পাচখন ৰাজ্যৰ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা দেশত বিবিগত ২৪ ঘন্টাত মুঠ আক্ৰান্তৰ প্ৰায় ৫৬ শতাংশ।
অৱশ্যে এই পাচখন ৰাজ্যৰ পৰাই এইবাৰ বিগত ২৪ ঘন্টাত সৰ্বাধিক সংখ্যক ক’ৰোনা আক্ৰান্ত ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে অথবা হাস্পতালৰ পৰা বিদায় লৈছে। দেশত বিবিগত ২৪ ঘন্টাত যি ৬৫,০৮১ জন লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে তাৰ ৫৮.০৪ শতাংশই লোকেই এই পাচখন ৰাজ্যৰ। পৰিসংখ্যা অনুযায়ী, সৰ্বাধিক ১১,১৫৮ জন ৰোগীয়ে আৰোগ্য লাভ কৰিছে মহাৰাষ্ট্ৰৰ পৰা। ইয়াৰ পিছতে আছে অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ আৰু কৰ্ণাটক। এই দুই ৰাজ্যত আৰোগ্য লাভৰ সংখ্যা যথাক্ৰমে ৮,৭৭২ আৰু ৭,২৩৮। ইফালে, তামিলনাড়ুতত সুস্থতাৰ সংখ্যা বিগত ২৪ ঘন্টাত ৬,০০৮ আৰু উত্তৰ প্ৰদেশত এই সংখ্যা ৪,৫৯৭।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত যি ৮১৯ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে তাৰ ৬৫.৪ শতাংশ বা ৫৩৬ জনৰেই মৃত্যু হৈছে এই পাচখন ৰাজ্যত। আটাইতকৈ বেছি মৃত্যুৰ খবৰ আহিছে মহাৰাষ্ট্ৰৰ পৰা। সেয়া হৈছে ১৮৩ জনৰ মৃত্যুৰ খবৰ। ইয়াৰ পিছতেই আছে কৰ্ণাটক (১১৩ জন), তামিলনাড়ু (৯১ জন), অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ (৮৫ জন) আৰু উত্তৰপ্ৰদেশ (৬৩ জন)।
ক’ভিড-১৯ ৰ বিষয়ে বস্তুনিষ্ঠ তথ্যৰ বাবে আৰু এই মহামাৰী প্ৰতিৰোধৰ বিষয়ে যিবোৰ নিৰ্দেশিকা জাৰি কৰা হৈছে সেয়া জানিবৰ বাবে https://www.mohfw.gov.in/ লিংকত ক্লিক কৰক অথবা টুইটাৰ হেণ্ডেল @MoHFW_INDIA.- ৰো সহায় ল’ব পাৰে।
ইয়াৰ উপৰিও +৯১-১১-২৩৯৭ -৮০৪৬ অথবা ট’ল ফ্ৰী নম্বৰ ১০৭৫ ত ফোন কৰিব পাৰিব। বিভিন্ন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত ক’ভিড–১৯ সংক্ৰান্তীয় হেল্পলাইন নম্বৰসমূহৰ তালিকা লাভ কৰিবলৈ বিচাৰিলে তলৰ লিংকত ক্লিক কৰক -
https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf

Ministry of Health and Family Welfare
India registers Recoveries of 65,081 in the last 24 hours whereas 69,921 new cases were reported
In the last 24 hours, 819 deaths reported
01 SEP 2020 1:43PM by PIB Delhi
Continuing the streak of posting more than 60,000 recoveries each day since the past five days, India has registered 65,081 recoveries in the last 24 hours. The cumulative number of recovered patients have grown to 28,39,882, taking the Recovery Rate among COVID-19 patients to further high of 77%. The number of recovered patients has overtaken the active cases by 3.61 times. India has more than 20.53 lakh recovered people than the active cases that stand at 7,85,996 today.
The number of recovered patients has grown 4 times from the first week of July to the last week of August 2020.
In the last 24 hours, five States have posted the highest addition to the new cases in the country. These are Maharashtra (11,852), Andhra Pradesh (10,004), Karnataka (6,495), Tamil Nadu (5,956) and Uttar Pradesh (4,782). Together they account for 56% of the confirmed cases added in the last 24 hours.
These five states have also reported the maximum number of patients that were cured and discharged in the last 24 hours, cumulatively accounting for 58.04% of the national figure of 65,081 persons. While Maharashtra reported recoveries of 11,158 patients, the corresponding figures for Andhra Pradesh and Karnataka stand at 8,772 and 7,238. Tamil Nadu follows with 6,008, while Uttar Pradesh posted recovery of 4,597 COVID patients.
With a cumulative figure of 536 deaths in the last 24 hours, the above mentioned five states together account for 65.4% of the deaths added to the national total (819). Maharashtra has reported 184 deaths, Karnataka has added 113, followed by Tamil Nadu (91), Andhra Pradesh (85) and Uttar Pradesh (63).
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.