হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৫,০৮১ নাবা ফখি অমসুং অনৌবা কেস ৬৯,৯২১ লাকখি
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৮১৯ লৈখিদে
01 SEP 2020 1:43PM by PIB Imphal
নুমিৎ মঙানিদগী হৌরক্তুনা নোঙমদা মীওই ৬০,০০০ হেন্না নাবা ফবগী চৎনবী অমা মখা তানা চত্থরক্তুনা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৬৫,০৮১ নাবা ফখি। নাবা ফরবা অপুনবা মীওইশিংগী মশিং ২৩,৩৯,৮৮২ য়ৌখিদুনা কোবিদ-১৯না নাবা ফবগী চাং অসি ৭৭%দা ৱাংখৎখ্রে। নাবা ফবগী অপুনবা মশিংনা এক্তিব কেসকী মশিংদগী শরুক ৩.৬১ হেল্লি। ঙসি ফাওবগী ওইরিবা এক্তিব কেসকী মশিং ৭,৮৫,৯৯৬ অসিদগী অনাবা ফবগী মশিংনা লাখ ২০.৫৩ হেন্দুনা চৎলি।
জুলাইগী অহৌবা চয়োলদগী ওগস্তকী অরোয়বা চয়োলদা নাবা ফবগী মশিং অসি শরুক ৪ থোক্না হেনগৎখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য মঙানা লৈবাক অসিগী অপুনবদা খ্বাইদগী য়াম্বা এক্তিব কেসকী মশিং হাপখি। মখোয়শিং অসুদিঃ মহারাস্ত্রা (১১,৮৫২), আন্ধ্র প্রদেশ (১০,০০৪), করনাতকা (৬,৪৯৫), তমিল নাদু (৫,৯৫৬) অমসুং উত্তর প্রদেশ (৪,৭৮২)নি। মখোয়শিং অসিনা পুল্লগা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা লাকখিবা এক্তিব কেসকী মশিংগী ৫৬% ওইখি।
হায়রিবা রাজ্য মঙা অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা ফবগী মশিংসু খ্বাইদগী য়াম্না লাকপা ওইদুনা লৈবাক্কী অপুনবা ৬৫,০৮১গী মনুংদা ৫৮.০৪% ওইখি। মহারস্ত্রানা মীওই ১১,১৫৮ নাবা ফবগী পাউ পীরকপগা লোয়ননা আন্ধ্র প্রদেশ অমসুং করনাতকানা মথংশিৎনা ৮,৭৭২ অমসুং ৭,২৩৮ নাবা ফখি। তমিল নাদুনা তুং ইন্নদুনা ৬,০০৮ ওইখি অমসুং উত্তর প্রদেশনা কোবিদকী অনাবা ৪,৫৯৭ নাবা ফখি হায়না পাউদমলকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অপুনবা মীওই ৫৩৬ লৈখিদবা অসিদা হায়রিবা রাজ্য মঙা অসিদগী ৬৫.৪%গী শরুক ওইদুনা লৈবাক অসিগী অপুনবা লৈখিদবগী মশিং অসি ৮১৯ য়ৌখ্রে। মহারাস্ত্রানা ১৮৪, করনাতকানা ১১৩, তমিল নাদুনা ৯১, আন্ধ্র প্রদেশনা ৮৫ উমসুং উত্তর প্রদেশনা মীওই ৬৩ লৈখিদবগী পাউ লাকখি।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers Recoveries of 65,081 in the last 24 hours whereas 69,921 new cases were reported
In the last 24 hours, 819 deaths reported
01 SEP 2020 1:43PM by PIB Delhi
Continuing the streak of posting more than 60,000 recoveries each day since the past five days, India has registered 65,081 recoveries in the last 24 hours. The cumulative number of recovered patients have grown to 28,39,882, taking the Recovery Rate among COVID-19 patients to further high of 77%. The number of recovered patients has overtaken the active cases by 3.61 times. India has more than 20.53 lakh recovered people than the active cases that stand at 7,85,996 today.
The number of recovered patients has grown 4 times from the first week of July to the last week of August 2020.
In the last 24 hours, five States have posted the highest addition to the new cases in the country. These are Maharashtra (11,852), Andhra Pradesh (10,004), Karnataka (6,495), Tamil Nadu (5,956) and Uttar Pradesh (4,782). Together they account for 56% of the confirmed cases added in the last 24 hours.
These five states have also reported the maximum number of patients that were cured and discharged in the last 24 hours, cumulatively accounting for 58.04% of the national figure of 65,081 persons. While Maharashtra reported recoveries of 11,158 patients, the corresponding figures for Andhra Pradesh and Karnataka stand at 8,772 and 7,238. Tamil Nadu follows with 6,008, while Uttar Pradesh posted recovery of 4,597 COVID patients.
With a cumulative figure of 536 deaths in the last 24 hours, the above mentioned five states together account for 65.4% of the deaths added to the national total (819). Maharashtra has reported 184 deaths, Karnataka has added 113, followed by Tamil Nadu (91), Andhra Pradesh (85) and Uttar Pradesh (63).
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.