হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুমিৎ খুদিংগী লাখ ৮ হেন্নবগী চাংদা তেস্ত তৌবগা লোয়ননা, ভারত্তা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবা হেনগৎলক্লি
হৌজিক্তি তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) ২৭,০০০ হেল্লে
26 AUG 2020 2:26PM by PIB Imphal
মতম চানা অমসুং তেস্ত তৌবা কনশিনবা অসিগী খুত্থাংদা কোবিদ-১৯গী অনাবশিং ঙন্না খঙদোকপা ঙম্বদুনা ভারতনা লায়চৎ অসি থেংনবদা লৌখৎলিবা লালোংগী মরু ওইবা থৌদাং অদু লৌরি। কেন্দ্রগী ‘তেস্ত-ত্রেক-ত্রীৎ’কী পিলিসী অসি ঙাক্তুনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা পুন্না হোৎনরিবশিং অসিনা ভারতকী তেস্ত তৌনবা মচাক মথুম হেনগৎহন্দুনা নোংমদা লাখ ১০ তেস্ত তৌবা ঙম্বগী থাক য়ৌরে।
নুমিৎ ৭নিদা নোংমদা তৌবা তেস্তকী মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিনা মায়কৈ অসিদা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংনা হনবা লৈতনা, লেপ্তনা অমসুং পুন্না হোৎন্দুনা চংশিল্লি হায়বা তাক্লি। ঙসি ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবা অসি ৩,৭৬,৫১,৫১২ য়ৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ৮,২৩,৯৯২ তৌখ্রে। অসুম্বা তেস্ত চাং ৱাংনা নুমিৎ খুদিংগী তৌবা অসিনা লায়না অসি ঙন্না খঙদোকবা ঙমহল্লি। ঙন্না খঙদোকপা অসিনা পোজিতিব কেসশিং মাংজৌননা আইসোলেৎ তৌবা নত্রগা হোস্পিতালদা পুখৎপগী খুদোংচাবা অদু ফংহল্লি। মসিনা শীবগী চাংসু হন্থহনবা ঙমহল্লি।
দাইগনোস্তিক লেবকী নেৎৱার্ক হেনগৎলকপা অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্ত লায়না তৌহনবা ফংহনবা অসিনা মায় পাকপা ঙমহল্লি। মায় পাকপা অসিগা লোয়ননা তেস্তস পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) অসি ২৭,২৮৪দা খঙ হেন হেনগৎখ্রে। মসি লেপ্তনা মখা তানা হেনগৎলক্লি।
তেস্তিং লেবশিংগী নেৎৱার্ক চাউথোরকপা অসিনা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা তেস্তিং ফেসিলিতীশিং মপাঙ্গল খনখৎপা হেনগৎনবা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। ঙসি পুন্না লেব ১৫৪০ লৈরে, মসিদা লৈঙাক্কী লেব ৯৯২ অমদি লন্নাইগী লেব ৫৪৮য়াওরি। মসিদা য়াওরিবশিং অদুদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৭৯০ (লৈঙাক্কী: ৪৬০ + লন্নাইগী: ৩৩০)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৬৩২ (লৈঙাক্কী: ৪৯৮ + লন্নাইগী ১৩৪)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ১‌১৮ (লৈঙাক্কী ৩৪ + লন্নাইগী ৮৪)
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA

Ministry of Health and Family Welfare
With more than 8 lakh average tests every day, India scales up COVID-19 testing
Tests Per Million (TPM) now more than 27,000
26 AUG 2020 2:26PM by PIB Delhi
Early identification of the COVID-19 infections through timely and aggressive TESTING has played a pivotal role in India’s strategy to fight the pandemic. Following the Centre-led policy of ‘TEST-TRACK-TREAT”, collaborative efforts of the State/UT governments have led to India consistently ramping up its testing infrastructure to touch a capacity of 10 lakh tests/day.
The 7-day average rolling numbers of tests/day indicate the determined, focussed, consistent and coordinated efforts of the Centre and the State/UT governments in this direction. The cumulative testing as on date has reached 3,76,51,512. 8,23,992 tests were conducted in the last 24 hours. Such high level of testing on a sustained basis leads to early diagnosis. Early diagnosis provides opportunities to isolate or hospitalise the positive cases adequately in advance. This in turn facilitates lower mortality rates.
Expanded diagnostic lab network and facilitation for easy testing across the country have given a substantial boost. Building on this achievement, the Tests Per Million (TPM) have seen a sharp increase to 27,284. It continues to maintain the constant upward trend.
The growing network of testing labs offer expanded opportunities to strengthen the testing facilities across the country. The total of 1540 labs today, including 992 labs in the government sector and 548 private labs, include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 790 (Govt: 460 + Private: 330)
• TrueNat based testing labs: 632 (Govt: 498 + Private: 134)
• CBNAAT based testing labs: 118 (Govt: 34 + Private: 84)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.