PIB Headquarters
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
19 AUG 2020 6:21PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ভারতনা তেস্ত তৌবা চাং ৱাংবগী লম্বেলদা লেপ্তনা চৎলি: থংনা থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৮ হেন্না তৌখ্রে
• তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) লেপ্তনা ৱাংখৎলক্তুনা ২৩,০০২ হেনখ্রে অমরোমদা পোজিতিব ওইবনা ৮%গী ময়া ওইদুনা লেংদনা লৈরি
• ভারতনা চীংদোল অমগসু লোম্লে; ফগৎলকপা অপুনবা মশিং মিল্লিয়ন ২ হেল্লে
• হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংনা মীওই ৬০,০৯১ ফগৎলকখ্রে ভারতকী ফগৎপগী চাংসু চীংদোল অমা লেপ্লে, চাদা ৭৩ লান্না চেনখ্রে
• হকশেল মন্ত্রালয়গী 'ই-সঞ্জিবানি' তেলিমেদিসিন সর্বিসনা তেলি কন্সলতেসন লাখ ২ হেন্না পীখি
• মন্ত্রীমন্দলনা কোভিদ-১৯গী চৈথেংনা পাৱর সেক্তরগী শেন্মিৎলোন শোকহনলিবা অসি য়েংলগা লিক্যুইদিতি পীবদা অয়াবা পীখ্রে
ভারতনা তেস্ত তৌবা চাং ৱাংবগী লম্বেলদা লেপ্তনা চৎলি: থংনা থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা নোংমদা তেস্ত লাখ ৮ হেন্না তৌখ্রে; তেস্ত পর মিলিয়ন (তি.পি.এম.) লেপ্তনা ৱাংখৎলক্তুনা ২৩,০০২ হেনখ্রে অমরোমদা পোজিতিব ওইবনা ৮%গী ময়া ওইদুনা লেংদনা লৈরি
ভারতনা থংনা থংননা নুমিৎ নিনিশুবা ওইনা নোংমদা কোবিদ-১৯গী সেম্পল লাখ ৮ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে। নোংমদা তেস্ত তৌবগী মশিং অসি লাখ ১০গী চাং য়ৌনবা কান্না হোৎন্দুনা হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৮,০১,৫১৮ তেস্ত তৌবা ঙমখ্রে। ঙসি ফাওবদা অপুনবা তেস্ত তৌখিবা অসি ৩,১৭,৪২,৭৮২ য়ৌখ্রে। তেস্তস পর মিলিয়ন অসিদসু ২৩,০০২ ওইদুনা খঙহেন হেনগৎপা উবা ফংলে। ভারতনা অফবা অমসুং অনৌবা লালোং অমা লৌখৎতুনা লৈবাক পুম্বদা লৈবা সরকার অমসুং লনাই সেক্তরগী লেবশিংগী নেৎৱার্ক তপ্না তপ্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। জনুৱারী ২০২০দা লেব অমা লৈদুনা হৌরকখিবা ঙসিদি লৈবাক অসিদা লেব ১৪৮৬ লৈরে; লৈঙাক্কী লেব ৯৭৫ অমদি লন্নাইগী লেব ৫১১গা লৈরে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646953
ভারতনা চীংদোল অমগসু লোম্লে; ফগৎলকপা অপুনবা মশিং মিল্লিয়ন ২ হেল্লে; হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংনা মীওই ৬০,০৯১ ফগৎলকখ্রে ভারতকী ফগৎপগী চাংসু চীংদোল অমা লেপ্লে, চাদা ৭৩ লান্না চেনখ্রে
খোঙজেল য়াঙনা চেন্দুনা অপুনবা তেস্ত মশীং করোর ৩ লান্থোক্তুনা ভারতনা অতোপ্পা থাক ৱাংবা অমগসু রেকোর্দ থম্লে‍। অপুনবা ফগৎলকপা মশীং ঙসি মিল্লিয়ন ২ লান্থোকখ্রে (২০,৩৭,৮৭০)‍। মসিগা লোয়ননা অতোপ্পা এচিভমেন্ত অমা হায়রগদি হৌখিবা পুং ২৪সিদা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংবা ওইনা মীওই ৬০,০৯১ ফগৎলকখিবা অসিনি‍। অসিগুম্লবা মশীং য়াম্লবা কোবিদ-১৯ নারুবা মীওইশিং ফগৎলকপা অমদি অনা লায়েংশঙশিংদগী অমসুং য়ুমদা আইসোলেসন তৌবদগী (মাইল্দ অমসুং ময়ায় ওইরপ তৌবা কেসশিং) থাদোকখিবগা লোয়ননা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৭৩ (৭৩.৬৪) ওইদুনা চীংদোল অনী লোম্লে‍। মসিনা কেস ফেতেলিতী রেত (মী শিবগী চাং) হন্থহল্লে অমদি ঙসি চাদা ১.৯১দা নেম্না লৈরে‍। রেকোর্দ ওইনা ৱাংনা ফগৎলকপা অসিনা একচুএল কেস লোদ হায়বদি মক্তিব কেস হন্থহন্দুনা হৌজিক্কী ওইনা অপুনবা পোজিতিব কেসকী শরুক ৪ থোকপগী ১দা (শুপ্নতগী চাদা ২৪.৪৫) লৈরে‍। মশীং য়াম্না ফগৎলকপা অমদি শিইবগী চাং হন্থরকপা অসিনা ভারতকী থাক নাইবা খুজিল থৌরাং অসি কান্নবা ফংলে হায়বা উৎলি‍। ভারতকী ওইনা এক্তিব কেসতগী (৬,৭৬,৫১৪) ফগৎলকপনা মশীং ১৩,৬১,৩৫৬ হেল্ল‍‍। ভারত লৈঙাক্না স্তেত/য়ু.তি. লৈঙাকশিংগা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা অনা লায়েংশঙশিংগী মচাক মথুম ফগৎহন্দুনা তোঙান তোঙানবা কাঙলুপকী পোজিতিব কেসশিংবু কেদিকেতেদ কোবিইদ কেয়র সেন্তর (দি.সি.সি.সি.), দেদিকেতেদ কোবিদ হেল্থ সেন্তর (দি.সি.ঐচ.সি.) অমসুং দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল (দি.সি.ঐচ.)শিংদা মেদিকেল কেয়র পীরি‍। অসিগুম্বা মফমশিংগী মশীংসু শীংথানিংঙাই ওইনা হেনগৎলে‍। ঙসিদি দি.সি.ঐচ. ১৬৬৭, দি.সি.ঐচ.সি. ৩৪৫৫ অমসুং দি.সি.সি.সি. ১১,৫৯৭ লৈরে‍। মখোয়না পুন্না আইসোলেসন ফমুং ১৫,৪৫,২০৬, ওক্সিজেনগী ঙাক্লৌ য়াওবা ফমুং ২,০৩,৯৫৯, অমসুং আই.সি.য়ু. ফমুং ৫৩,০৪০ পীরি‍।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646881
দিজিতেল ইন্দিয়াগী চাউনা মাই পাকপাঃ হকশেল মন্ত্রালয়গী 'ই-সঞ্জিবানি' তেলিমেদিসিন সর্বিসনা তেলি কন্সলতেসন লাখ ২ হেন্না পীখি
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী 'ই-সঞ্জিবনি' হায়বা দিজিতেল প্লেৎফোর্ম অসিনা তেলি কন্সলতেসন লাখ ২ হেন্না পীখ্রে। হায়রিবা পনখৈ অসি ওগস্তকী তাং ৯দগী হৌদুনা নুমিৎ তরানি খক্তগী অতেনবা মতমদা য়ৌবা ঙমখিবনি হায়না হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রী দা. হর্শ ভর্ধন্না তেলি কন্সলতেসন লাখ ১.৫ য়ৌবগী হরাউবা ফোংদোকপগী থৌরম অমা পাঙথোকপদা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফোংদোকখিবনি। প্রধান মন্ত্রীগী 'দিজিতেল ইন্দিয়া'গী চাউখৎপগী মমি ওইনা ই-সঞ্জিবানি প্লেৎফোর্ম অসিনা মসিগী কান্নবা অমসুং কেয়র গিবর অমসুং মেদিকেল কম্ম্যুনিতী অমসুং কোবিদকী মনুংদা হকশেলগী সর্বিস থিরিবা মীওইশিংনা কান্নবা পীদুনা উৎখ্রে। ই-সঞ্জিবানি প্লেৎফোর্ম অসিনা তেলিমেদিসিন সর্বিস মখল অনী হায়বদি দোক্তরদগী দোক্তরদা (ই-সঞ্জিবানি) অমসুং অনাবদগীদগী দোক্তরদা (ইসঞ্জিবানি ও.পি.দি.) তেলি কন্সলতেসন পীরি। অহানবগীসিনা অয়ুশ্মন ভারত হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর (এ.বি.-ঐচ.দব্ল্যু.সি.)গী মখাদা থবক ওইনা পায়খৎলি। মসিনা হেলথ অমসুং ৱেলনেস সেন্তর লাখ ১.৫তা শক খঙলবা মেদিকেল কোলেজ হোস্পিতালশিংদা 'হব অমসুং স্পোক'কী মোদেলগা পুন্দুনা চলাইরি। রাজ্যশিংনা মেদিকেল কোলেজশিং অমসুং দিস্ত্রিক হোস্পিতালশিংদা 'স্পোক'শিংদা হায়বদি এস.ঐচ.সি., পি.ঐচ.সি. অমসুং ঐচ.দব্ল্যু.সি.শিংদা তেলি-কন্সলতেসন পীনবগীদমক 'হব'শিং শাগৎলি। হকশেল মন্ত্রালয়না অনীশুবা তেলিকন্সলতেসন সর্বিস ইসঞ্জিবানি ও.পি.দি. হৌদোক্তুনা এপ্রিল ২০২০দগী কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংদুনা অনাবদগী দোক্তরদা তেলিমেদিসিনগী সর্বিস পীরি। মসিনা কোবিদ শন্দোকপদা থিংনবগী উপাই অমা পুথোকপদা নত্তনা কোবিদ নত্তবা অনাবশিংগীসু কান্নবা পীরে। ইসঞ্জিবানি অসি রাজ্য ২৩দা হৌজিক্কী ওইনা হৌদোকখ্রে অমসুং অতোপ্পা রাজ্যশিংদসু হৌদোক্নবা শেম শারি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক : https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646913
মন্ত্রীমন্দলনা কোভিদ-১৯গী চৈথেংনা পাৱর সেক্তরগী শেন্মিৎলোন শোকহনলিবা অসি য়েংলগা লিক্যুইদিতি পীবদা অয়াবা পীখ্রে
ইকোনোমিক এফিয়র্সগী কেবিনেত কম্মিতিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মায়াই তাংবল লৌদুনা পাৱর ফাইনান্স কোর্পোরেসন (পি.এফ.সি.) অমসুং রুরেল ইলেক্ত্রিফিকেসন কোর্পোরেসন (আর.ই.সি.)গী দিস্ত্রিবুসন কম্পনিস (দি.আই.এস.সি.ও.এম.এস.) লোনগী মতম শাংদোকহন্দুনা মমাং চহিগী রিভিন্যু ৱার্কিং কেপিতেল ২৫% উজাল দি.আই.এস.সি.ও.এম.এস. এসুরেন্স য়োজনা (য়ু.দি.এ.ৱাই.)গী মখাদা লৈবশিংগী অমখক কোম্থোকপগী অয়াবা পীখ্রে। অমুক খক্তং কোমথোকপা অসিনা পাৱর সেক্তরদা লিক্যুইদিতি ফংবদা মতেং ওই অমসুং স্তেত সরকারনা দি.আই.এস.সি.ও.এম.এস পেমেন্ত পীথোক্নবগী থাজবা পীখ্রে। কোভিদ-১৯গী লায়চৎ অসিনা মালেম পুম্বা খুদক্তা শন্দোরকপা অসিদা অমসুং লৈবাক পুম্বা লোকদাউন লৈখিবদগী লিক্যুইদিতি ফিভম অসি পাৱর সেক্তরদা শোকচিনখিবনি। প্রজানা পাৱর সপ্লাইগী বিল পীবা ঙম্লক্তবদগী পাৱর দিস্ত্রিবুসন কম্পনিগী রিবিন্যুদা হায়থরকপনি। মরুওইনা নোংমদা চংদবা য়াদবা ওইবনা শীজিন্নবনি। ইনর্জি শিজিন্নবসু য়াম্না হন্থরে। পাৱর সেক্তরগী লিক্যুইদিতি অসি অথুবা মতমদা ফগৎকদবা উদে, মদুদি ইকোনোমিক থবকশিং অমসুং পাৱরগী দিমান্দগী ওইনা মতম খর লৌখিনি। মরম অদুনা, লেপ্পা লৈতবা পাৱর সপ্লাই ওইনবা খুদক্কী ওইবা পাৱর সেক্তরদা লিক্যুইদিতি মেনখৎপা মথৌ তারি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646945
‘ধনৱাত্রি রথ’না আয়ুর্বেদপু দিল্লী পুলিস্কী ইমুং মনুংশিংগী য়ুমদা য়ৌহল্লগনি; এ.আই.আই.এ. অমসুং দিল্লী পুলসিকী মরক্তা এম.ও.য়ু.গী খুৎয়েক পীনখ্রে
ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওফ আয়ুর্বেদ (এ.আই.আই.এ.) অমসুং দিল্লী পুলিস্কী মরক্তা দিল্লী পুলিস্কী মীওইশিংগী য়ুমগী কোলোনিশিংদা আয়ুর্বেদ প্রিবেন্তিব অমসুং প্রোমোতিব হেলথ সর্বিস য়ৌহন্নবা এম.ও.য়ু. অমগী খুৎয়েক পীনখ্রে। ‘ধনৱাত্রি রথ’ অমসুং পুলিস ৱেলনেশ সেন্তর কৌবা মোবাইল এপ অমগী খুত্থাংদা পীবা সর্বিস অসি আয়ুশ মন্ত্রালয়না শৌগত্তুনা এ.আই.আই.এ.না পীগনি। দিল্লী পুলিস্কী কম্মিস্নর শ্রী এস.এন. স্রিবাস্তব অমসুং আয়ুশ মন্ত্রালয়গী এসিদস্নেল সেক্রেতরী শ্রী প্রমোদ কুমার পাথক্কী মনুংদা এম.ও.য়ু. অমগী খুৎয়েক পীনখ্রবনি। ‘ধনৱাত্রি রথ’ অসি এ.আই.আই.এ.গী দাইরেক্তর প্রোফঃ তনুজা নেসারিগী মমাংদা লোঞ্চ তৌখি। এন.আই.আই.এ.গী জোইন্ত বেঞ্চর ওইরিবা আয়ুশ মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা ওতোনোমস ইন্সতিত্যুৎ আয়ুরকশা অমসুং দিল্লী পুলিসনা দিল্লী পুলিস্কী মীওইগুম্বা ফ্রন্তলাইন্দা লৈরিবা কোবিদ লান্মীশিংগী হকশেলবু আয়ুর্বেদগী খুত্থাংদা ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা পান্দম থম্লি। প্রোজেক্ত অসিগী মখা তারকপা ওইনা আয়ুর্বেদ প্রিবেন্তিব অমসুং প্রোমোতিব হেলথ কেয়র অসি দিল্লী পুলিস্কী ইমুং মনুংগী মীওইশিংদসু পীনবা থৌরাং তৌরি। থৌরম অসিদা শ্রী পাথক্না হায়খিবদা এ.আই.আই.এ. অমসুং দিল্লী পুলিস্কী জোইন্ত বেঞ্চর অসি মশিগী মওংদা খ্বাইদগী চাউবা থবক অমনি অমসুং মসিনা য়াম্না মায় পাক্তুনা অতোপ্পশিংগীসু খুদম অমা ওইহল্লি হায়খি। মহাক্না দিল্লী পুলিসনা হোৎনরিবশিং অসিবুসু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। চাউরাক্না দিল্লী পুলিস্কী মীওই চাউরাক্না ৮০,০০০দা থা অনিগী ওইনা আয়ুরকশা য়েন্থোকপা মতমদা দিল্লী পুলিস্কী মীওইশিংদা কোবিদ-১৯গী পোজিতিব ওইবা অমসুং মসিদগী লৈখিদবগী চাং য়াম্না হন্থখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1646768
স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী লোনগী এপ্লিকেসন য়েংশিন্নবা য়ুজর ফ্রেনলী দিজিতেল ইন্তর্ফেস ওইবা মোবাইল এপ লোঞ্চ তৌখ্রে
রাজ্য মন্ত্রী (আই./সি.), হাউজিং অমসুং অর্বান এফিয়ার্সকী মন্ত্রী শ্রী হরদীপ শিংহ পুরিনা শহর ১২৫ হেনবগী অর্বান দিবেলপমেন্তকী মন্ত্রীশিং, চীফ সেক্রেতরীশিং, য়ু.দি. সেক্রেতরীশিং/প্রিন্সিপাল সেক্রেতরীশিং, দি.জি.পি.শিং, কল্লেক্তরশিং/এস.পি.শিং/এস.এস.পি.শিং/ম্যুনিসিপাল কম্মিস্নরশিং/চীফ একজেক্যুতিব কম্মিস্নরশিংদা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংবু মখোয়গী কারবার অমুক হৌহনবা য়ানবা তঙাই ফদবা শেনফম পীবগী প্রধান মন্ত্রী স্ত্রীৎ বেন্দর আত্মানির্ভর নিধি (পি.এম. স্বানিধি) স্কিমগা মরী লৈননা ৱারী শাখ্রে। স্কিম অসিনা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংদা শেল পুহনবতা নত্তনা মখোয়বু তাথী তাওই তৌবিদনা নীংথিনা কার্বার তৌহনবা য়ানবা অকোয়বা শেম্নবগী তঙাই ফদবসু লৈহল্লি। মীফম অসিদা এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গা শঙ্কর মিশ্রাসু শরুক য়াখি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646908
এস.সি.তি.আই.এম.এস.তি. অমসুং আই.আই.তি. মদ্রাস স্তার্ত-অপনা কোবিদ-১৯গী পুথোক-পুশিন য়াবা হোস্পিতাল ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎখ্রে
ভারত সরকারগী সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী বিভাগকী মখাদা লৈবা শ্রী চিত্র তিরুনাল ইন্সতিত্যুৎ ফোর মেদিকেল সাইন্সেস অমসুং তেক্নোলোজী (এস.সি.তি.আই.এম.এস.তি.)না আই.আই.তি. মদ্রাসনা শেমগৎপা স্তার্ত-অপ অমা ওইরিবা 'মোদ্যুলস হাউসিং'গা খুৎশম্নদুনা লৈকাইগী থাক্তা পুথোক পুশিন য়াবা অপীকপা স্ত্রকচরশিং শীজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ অনাবা খঙদোকপা, মফম শিনবা অমসুং লাইয়েংবগী দিসেন্ত্রেলাইজ ওইবা লম্বী অমা পুথোকখ্রে। মোদ্যুলস হাউসিংগা মহাক্কী মখা তাবশিংগা লোইননা পুথোক পুশিন য়াবা "মেদিকেব" কৌবা অপীকপা স্ত্রকচর অমা পুথোকখ্রে, হায়রিবসি মফম মফমগী ফিবম য়েংদুনা পানখৎপা য়াই, পুথোক পুশিন য়াই, কুইনা চৎলি, পানখৎপদা লাই অমসুং লৈগদৌরিবা মীদুগী অপাম্বগী মতুং ইন্না শেমদুনা পীবা য়াই। হায়রিবসি থুপচিনবসু য়াই অমসুং কাখল মরি য়াওরি – দোক্তরগী কা অমা, তোখাইনা থম্নবা কা অমা, মেদিকেল রুম/ৱার্দ অমা অমসুং ফমুং অনী ওইবা আই.সি.য়ু. অমনি, হায়রিবশিং অসি নেগেতিব প্রেসরদা থম্মি। হায়রিবসি পুথোক পুশিন তৌবা য়াই, অমসুং করিগুম্বা লৈমাই অমহেক্তদা পানখৎপা য়াই অমসুং পুং অনীগী মনুংদা মীওই মরিখক্তনা হেক্তা পানখৎপা য়াই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646970
মরু ওইবা লম ৫দা ইন্নোবেসন ৪৯না মিলেনিয়ম এলাইন্স রাউন্দ ৬ অমসুং কোবিদ ১৯ ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ – এৱার্দশিং ফংখ্রে
ভারতকী মরু ওইবা সেক্তর ৫দা ইন্নোবেসন সোলুসন ৪৯বু শকখঙখ্রবা মিলেনিয়ম এলাইন্স রাউন্দ ৬ অমসুং কোবিদ ১৯ ইন্নোবেসন চেলেঞ্জ – এৱার্দ সেরেমনীনা ফজনা য়েন্থোক্লবা ইন্নোবেসন ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎপা মথৌ তাই হায়না থমখি। দি.এস.তি.না ফজনা য়েন্থোক্লবা ইন্নোবেসন ইকোসিস্তেম অমা শেম্নবা অনৌবা প্রোগ্রাম অমা অথুবদা হৌদোক্লগনি হায়না লাউথোক্তুনা, দি.এস.তি.গী সেক্রেতরী প্রোফেসর অশুতোশ শর্মনা হায় স্তার্তঅপ অমনা ইন্নোবেসন পুথোক্নবা হোৎনবদা নেৎৱার্কিং, তেংবাং, হৌদোক্নবা শেল, প্রোতোতাইপিংগী খুদোংচাবা মরু ওই অমসুং খুদোংচাবশিং অসি ইনক্যুবেতরশিং লৈরিবা মফমশিংগী ৱাংমদা ফংহনগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক: https://www.pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1646963
ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• চান্দিগর: য়ু.তি. চান্দিগরগী এদমিনিস্ত্রেতরনা শিবগী চাং হন্থহন্নবা মরু ওইনা কো-মোর্বিদিতী লৈবা পেসেন্তশিংগী কেসশিং অদু মাংজৌননা খঙদোকপদা এদমিনিস্ত্রেশন্না মীৎয়েং থমগদবনি হায়না হায়খ্রে।
• কেরলা: কোবিদ পেসেন্তশিংগী সি.দি,আর.শিং কলেক্সন তৌবগী ইসুগা মরি লৈননা, রাজ্য সরকারনা কেরলা হাই কোর্ত্তা কোবিদ পেসেন্তশিংগী তাৱর লোকেশন খঙদোকপা খক্তমক মথৌ তাই অমসুং অতোপ্পা মহাক্কী পর্সোনেল ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অদুদি মথৌ তাদে হায়না হায়খ্রে। হৌজিক্কী ওইনদি সি.দি.আর.শিং অদু খোমগৎত্রী হায়নসু খোর্ত্তা হায়খ্রে। মরক আসিদা রাজ্য অসিদা নুমিৎ য়ুংবা ফাওবদা মী ৫ কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈখিদ্রে।, মসিনা শিবগী মশিং অদু ১৭৪ য়ৌহনখ্রে।কেরলাদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৭৫৮ দাইগ্নোস তোখ্রে। হৌজিক পেসেন্ত ১৬,২৭৪ রাজ্য অসিদা, হোসপিতালশিংদা লাইয়েংদুনা লৈরি অমসুং জিলা কয়া অমদা মীওই লাখ ১.৬৫ ওবজার্ভেশন তৌদুনা লৈরি।
• তামিল নাদু: রাজ্য অসিনা ঈশিংগী প্রোজেক্তশিং অদু হেন্না য়াংখৎহন্নবা কেন্দ্রদা তকশিনখ্রে। ঙরাং অনৌবা কোবিদ কেস ৫৭০৯, ফখিবশিংগী মশিং ৫৮৫০ অমসুং ১২১ শিখিবগী পাউ লৈখি। চেন্নাইদগী কেস ১১৮২। অপুনবা কেসশিং: ৩,৪৯,৬৫৪; এক্তিব কেসশিং: ৫৩,৮৬০; দিসচার্জ তৌখিবশিং: ২,৮৯,৭৮৭; চেন্নাইদা লৈরিবা এক্তিব কেসশিং: ১২,১০৩।
• কর্নাতকা: রাজ্য সরকারনা গনেশা চতুর্থিগী থৌরম অসি পাংথোক্নবগীদমক্তা অনৌবা গাইদলাইনশিং থৌকখ্রে ৱার্দ অমা নত্রগা খুঙ্গং অমদা মীয়ামগী ওইবা থৌরম অমাখক্তমক অয়াবা পীখ্রে অমসুং কুম্হৈগা মরী লৈনবা প্রোসেশনশিং অমসুং কলচরেল ওইবা থৌরমশিং থীংখ্রে।
• অন্ধ্র প্রদেশ: ওগস্ত ৯দা ৱিজায়াৱাদা স্বার্না পেলেস হোতেলগী থৌদোক অদুদা কোবিদ পেসেন্ত ১০গী পুন্সি লৌখিবা অদুনা মরম ওইরগা, অন্ধ্র প্রদেশ সরকারনা রাজ্য শিনবা থুংনা লৈরিবা কোবিদ কেয়র সেন্তরশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখ্রে। হোজিক কদাপা জেলদা লৈরিবা হান্নগী তি.দি.পি. এম.এল.এ. জে.সি. প্রভাকর রেদ্দী তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইখ্রে; কদাপা জেলদা ভাইরসকীদমক্তা প্রিজনর ৩১৭ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইখ্রে। ঙরাং অনৌবা কেস ৯৬৫২, দিসচার্জ তৌখিবশিং ৯২১১ অমসুং ৮৮ শিখিবগী পাউ লৈখি। রাজ্য অসিদা লৈরিবা অপুনবা কেসশিং: ৩,০৬,২৬১; এক্তিব কেসশিং: ৮৫,১৩০; শিখিবশিং: ২৮২০।
• তেলঙ্গানা: হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৭৬৩, ফখিবশিং১৭৮৯ অমসুং ০৮ শিখিবগী পাউ লৈখি; কেস ১৭৬৩গী মনুংদা, জি.ঐচ.এম.সি.দগী কেস ৪৮৪ ওইখি। অপুনবা কেসশিং: ৯৫,৭০০; এক্তিব কেসশিং: ২০,৯৯০; শিখিবশিং: ৭১৯; সিআচার্জ তৌখিবশিং: ৭৩,৯৯১।
• অরুনাচল প্রদেশ: অরুনাচল প্রদেশতা নোংমদা খ্বাইদগী ৱাংবা কোবিদ-১৯গী কেস ১৩৩ লৈকিবগা লোইননা অপ্পর সুবানসিরিনা খ্বাইদগী য়াম্বা কেসলোদ লৈখি (পোজিতিব কেস ৬৫) অমসুং ৱেস্ত কামেংনা অনিশুবদা লৈখি (কেস ২২)।
• অসাম: অসামদা, তেজপুর মেদিকেল কোলেজদা অমসুং হোসপিতালদা প্লাস্মা দোনেশন কেম্পতা থৌনা ফবা পুকচেল চাউবা ৪০ শরুক য়াখি হাবনা অসামগী হকশেলগী মন্ত্রী, শ্রী হেমন্তা বিস্বা সর্মানা ত্বীত তৌখি।
• মনিপুর: অনৌবা কেস ৭৮ অমসুং ৫৫ ফখিবগা লোইননা, মনিপুরদা ফখিবগী চাং অসি ৫৮%দা লৈখ্রে। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১৯৫৮ লৈরি। মনিপুরদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা মীওই অমা শিখিবগা লোইননা রাজ্য অসিদা শিখিবগী মশিং অসি ১৮দা হেনগৎখ্রে।
• মিজোরাম: মিজোরামদা ঙরাং কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৪৫ কনফর্ম তৌখ্রে। রাজ্য অসিদা অপুনবা কেসশিংগী মশিং অদু ৮৬০ অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু ৪৮১দা লৈরি।
• নাগালেন্দ: নাগালেন্দদা, পেরেনগী দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেশন্না কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস থেংনখ্রবা মতুংদা অথিবুং সব-দিভিজনদা য়ুমথোং ৫ থিংজিন্নববা য়াথং পীখ্রে। মোন জিলাগী অবোই সব-দিভিজনদা থম্লিবা তোতল লোকদাউন অদু লৌথোকখ্রে।
• মহারাস্ত্র: ভারত্তা কোবিদ তেস্ত তৌবদা পোজিতিব ওইবগী চাং খ্বাইদগী ৱাংবা জিলা তরাগী মনুংদা তরেত্তি মহারাস্ত্রদগীনি, মসিনা রাজ্য অসিদা ভাইরস অসি খ্বাইদগী হেন্না য়াংনা শন্দোকই হায়বা তাকই অমসুং তেস্ত তৌবগী মশিং হেনগৎপা মথৌ তাই। জিলা তরেত অদুদি রাইগর, থানে, নাশিক, ধুলে, পুনে, জলগাওন অমসুং সতারা। রাইগরনা পোজিতিব ওইবগী চাং ৩১.৭% ওইদুনা চার্ত্তা মকোক থংবদা লৈরি, অদুগা মুম্বাইনা পোজিতিব ওইবগী চাং ১৯.৭% ওইদুনা মকোক থংবা ১০গী মনুং চনখিদ্রে। মহারাস্ত্র সরকারনা জিলাগী কলেক্তরশিংদা মহাত্মা জ্যোতিবা ফুলে জন অরোগ্যা য়োজনাগী মখাদা লৈরিবা অমসুং কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংদগী শেল হেন্না লৌবা থেংনবা হোসপিতালশিংগী মায়োক্তা অহকপা এক্সন লৌখৎনবা তাকখ্রে। হেভী পেনল্তীশিং থিহনবদা নত্তনা সরকারনা কলেক্তরশিংদা অসিগুম্বা হোসপিতালশিংগী রেজিস্ত্রশন কক্নবা অমসুং পুলিস কমপ্লেন থাংগৎনবা হায়খ্রে।
• গুজরাত: গুজরাত্তা, ঙরাং অনৌবা কোবিদ-১৯গী কেস ১,১২৬ থেংনখি। অনৌবা কেস ১,১২৬গী মনুংদা সুরত্তগী খ্বাইদগী য়াম্বা কেস ১৭৫ থেংনখি। এহমদাবাদ সিতীদা হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা অনৌবা কেস ১৪৯ থেংনকি। রাজ্যগী হেল্থ দিপার্তমেন্তকী মতুং ইন্না, ফগৎলকপগী চাং অসি মখাতানা হেনগৎলকখ্রে অমসুং চাদা ৭৮.৭১ য়ৌখ্রে।
• রাজস্থান: রাজস্থান সরকারনা দিস্ত্রিক্ত হোসপিতাল খুদিংমক অমসুং মেদিকেল কোলেজতা এতেচ তৌবা হোসপিতালশিংদা ওক্সিজেন ফেসিলিতী য়াওবা ফমুংশিংগী মশিং হেনগৎহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। সরকারনা নাইত শিফ্তশিংদা থবক তৌরিবা নর্সিং পার্সোনেলবু পুক্নীং থৌগৎনবা ৱারেপসু লৌখ্রে। হকশেল মন্ত্রী, দা. রঘু শর্মানা হায়খি মদুদি সুপর স্প্রেদরশিং অদুনা মরম ওইরগা রাজ্যগী মফম খরদা কোরোনা কেস হেনগৎলকখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি ইনফেক্সন শন্দোরকপা থিংনবা, মিল্ক ভেন্দরশিং, ভেজিতেবল ভেন্দরশিং অমসুং দুকান ফম্লিবশিংগী রেন্দম সেমপগলিং তৌখ্রে।
• মধ্য প্রদেশ: মধ্য প্রদেশনা লৈবাক অসিদা এক্তিব পেসেন্তশিংগী কমপেরেতিব স্তেতসকী মতুং ইন্না ১৬শুবা রেঙ্ক তাখি। মধ্য প্রদেশতা, ‘এক সঙ্কলপ – বুজুর্গো কে নাম হায়বদি ‘অহলশিংগীদমক্তা কত্থোকপা হায়বা তোপতোপ্পা কেমপেন অসি রাজ্য অসিদা কোরোনা ইনফেক্সনগী মরক্তা ছত্তরপুর পুলিসনা পাংথোক্লি। মসিগী তোপতোপ্পা কেমপেন অসিনা মালেমগী ওইবা লাইচৎ অসিগী মনুংদা য়ুমদা মতোমতা লৈরিবা অহলশিংগীদমক্তা ওইনদি থৌজালগী মশক অমগুম্না ওইখি। মসিগী কেমপেন অসিদা পুলিসনা অহলশিং অদুগী চান-থক্নবদগী হৌরগা মখোয়গী হকচাংগী ফিভম ফাওবা য়েংশিল্লি।
ফেক্ত চেক

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
19 AUG 2020 6:21PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
India continues on its path of high testing: more than 8 lakh tests/day for 2nd day in a row; Tests Per Million (TPM) continue to rise, cross 23,002 while positivity remains stable at around 8%
India has tested more than 8 lakh COVID-19 samples for the 2nd consecutive day in a row. With a strong resolve to rapidly increase the number of tests done per day to touch 10 lakh/day testing capacity, 8,01,518 samples were tested in the last 24 hours.The cumulative testing as on date has reached 3,17,42,782. The Tests Per Million too have seen a sharp rise to 23,002.India followed the track of a graded and evolving strategy, steadily strengthening its nationwide network of labs in the public and private sectors. Starting from one lab in January 2020, today 1486 labs dot the country; 975 labs in the government sector and 511 in the private sector.
For details:
India scales another peak: Total recoveries cross 2 million,Highest ever single day recoveries of 60,091 in last 24 hours, India’s Recovery Rate scales a peak too, races past 73%
Fast on the heels of crossing 3 crore cumulative tests, India has recorded another high. Total number of recoveries has crossed 2 million today (20,37,870).Coupled with this is another achievement of highest ever single day recoveries of 60,091 in the last 24 hours. With this high number of COVID-19 patients recovering and being discharged from the hospitals and home isolation (in case of mild and moderate cases), the Recovery Rate has scaled the twin peak of crossing 73% (73.64%). This has also led to the declining Case Fatality Rate, which stands at a new low of 1.91% today.The record high recoveries have ensured that the actual caseload of the country viz. the active cases has reduced and currently comprises less than 1/4th (only 24.45%) of the total positive cases. India has posted 13,61,356 more recoveries than the active cases (6,76,514). Government of India along with efforts of the State/UT governments has ramped up the hospital care infrastructure across the country to ensure that medical care for different categories of positive cases is provided through the Dedicated COVID Care Centre (DCCC), Dedicated COVID Health Centre (DCHC) and Dedicated COVID Hospital (DCH). Their numbers has substantially increased too. Today there are 1667 DCH, 3455 DCHC and 11,597 DCCC. Cumulatively they provide 15,45,206 isolation beds, 2,03,959 Oxygen supported beds, and 53,040 ICU beds.
For details:
A big win for Digital India: Health Ministry’s ‘eSanjeevani’ telemedicine service records 2 lakh tele-consultations
The ‘eSanjeevani’ digital platform of the Ministry of Health & Family Welfare has completed 2 lakh tele-consultations.This milestone was achieved in a short time period of ten days only since the 9th of August when Dr. Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare presided over a meet to commemorate the completion of 1.5 lakh tele-consultations. In what can be seen as a big push for the ‘Digital India’ initiative of the Prime Minister, the eSanjeevani platform has proved its usefulness and easy access for the caregivers and the medical community, and those seeking healthcare services in the times of COVID.eSanjeevani platform has enabled two types of telemedicine services viz. Doctor-to-Doctor (eSanjeevani) and Patient-to-Doctor (eSanjeevani OPD) Tele-consultations. The former is being implemented under the Ayushman Bharat Health and Wellness Centre (AB-HWC). It aims to implement tele-consultation in all the 1.5 lakh Health and Wellness Centres in conjunction with identified Medical College hospitals in a ‘Hub and Spoke’ model. The Health Ministry rolled out the second tele-consultation service ‘eSanjeevaniOPD’ enabling patient-to-doctor telemedicine owing to the COVID-19 pandemic in April 2020. This has proved a boon in containing the spread of COVID while simultaneously enabling provisions for non-COVID essential healthcare.eSanjeevani has been implemented so far by 23 States and other States are in the process of rolling it out.
For details :
Cabinet approves measures to provide liquidity in the Power Sector Dues to the financial stress caused by COVID-19
Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi, has approved a one-time relaxation to Power Finance Corporation (PFC) and Rural Electrification Corporation (REC) for extending loans to Distribution Companies (DISCOMs) above limits of working capital cap of 25% of last year’s revenues under Ujwal DISCOM Assurance Yojana (UDAY).One-time relaxation would help in providing liquidity to the power sector and ensure payments by State Governments to DISCOMs.The outbreak of the global pandemic COVID-19 in the country and the consequent nationwide lockdown has exacerbated the liquidity problems for the power sector. Revenues of the power distribution companies have nosedived as people are unable to pay for the electricity consumed while power supplies., being an essential service, have been maintained. Energy consumption has decreased substantially. The liquidity of the power sector is not expected to improve in the short term, as economic activity and power demand will take some time to pick up. There is, thus, an immediate need to infuse liquidity in the power sector for continuation of power supply.
For details:
Dhanwantari Rath’ to bring Ayurveda at doorsteps of Delhi Police families, MoU signed between AIIA and Delhi Police
A MoU was signed between All India Institute of Ayurveda (AIIA) and Delhi Police yesterday for extending the Ayurveda Preventive and Promotive health services in the residential colonies of Delhi Police. These services are to be provided through a mobile unit named ‘Dhanwantari Rath’ and Police Wellness Centres and are to be catered by AIIA, supported by Ministry of AYUSH.A Signed MOU was exchanged between Commissioner of Delhi Police Shri S N Shrivastava and Shri Pramod Kumar Pathak, Additional Secretary, Ministry of AYUSH. The Dhanvantri Rath was flagged off in the presence of Prof. Tanuja Nesari, Director, AIIA.AYURAKSHA a joint venture of AIIA, an autonomous Institute under Ministry of AYUSH and Delhi Police aims for maintaining the health of frontline COVID warriors like Delhi police personal through Ayurveda immunity boosting measures. In continuation of the project, Ayurveda Preventive and Promotive health care are now planned to be extended to the families of Delhi Police personnel.After the distribution of AYURAKSHA kits to nearly 80,000 police personnel for over a period of 2 months, the incidence and mortality of COVID 19 was significantly brought down in Delhi Police personnel.
For details:
Atma Nirbhar Bharat Scheme for Migrants - A holistic perspective
Amidst the outbreak of novel coronavirus (COVID-19) crisis in the country, the Government of India had announced various economic measures under the AtmaNirbhar Bharat Package (ANBP) in the middle of May 2020 for migrant workers across the country. Pursuant to this, the Department of Food & Public Distribution had allocated a total quantity of about 8 Lakh MT of foodgrains to all States/UTs which was communicated to all States/ UTs on 15th May 2020 under the “AtmaNirbhar Bharat Scheme (ANBS)” to help mitigate the food-security requirements of migrant/stranded migrants across the country. Accordingly, Food Department allocated about 4 LMT food grain per month and a total of 8 LMT for a period of two months i.e. May and June 2020.As per reports available up to 17th August 2020, out of total 6.38 LMT lifted foodgrains, a total of about ­­­2.49 LMT (39%) foodgrains have been distributed by the States/UTs under the scheme to identified migrants/stranded migrants.With the distributiongoing on until 31st August 2020, it is expected that some more migrant persons may benefit from free foodgrains under ANBS by then.Further, it is also relevant to mention that besides distribution of free food-grains under ANBS, some of the States like Uttar Pradesh,Bihar, Tripura, Manipur, J&K have also issued new ration cards after March, 2020 to beneficiaries, not covered earlier,adding nearly 45 Lakh, 15 Lakh, 25,000, 10,000, and 35,000 persons respectively to regularly receive subsidised quota foodgrains under the NFSA/PMGKAY.
For details:
Mobile App Launched to Provide User Friendly Digital Interface to Source Loan Applications of Street Vendors
Shri Hardeep Singh Puri, Minister of State (I/C), Housing and Urban Affairs interacted with Urban Development Ministers, Chief Secretaries, UD Secretaries/Principal Secretaries, DGPs, Collectors / SPs / SSPs / Municipal Commissioners / Chief Executive Officers of 125 cities in the context of Prime Minister Street Vendors AtmaNirbhar Nidhi (PM SVANidhi) Scheme which has been launched to provide credit for working capital to street vendors to resume their business. While the Scheme provides the credit facility to the vendors, there is a requirement to ensure that they are able to do business in a harassment free environment. Shri Durga Shankar Mishra, Secretary, MoHUA was also present in the meeting.
For details:
SCTIMST & IIT Madras start-up set up portable hospital infrastructure for COVID -19
Sree Chitra Tirunal Institute for Medical Sciences and Technology (SCTIMST), an autonomous institute under the Department of Science and Technology (DST), Govt. of India in collaboration with ‘Modulus Housing’ a start-up incubated by IIT Madras has come up with a solution using decentralised approach to detect, manage and treat COVID-19 patients in local communities through portable microstructures.the portable microstructure named as “MediCAB”, which is modular, portable, durable, easy to set up and can be customised as per the requirements of the customer. It is foldable and is composed of four zones – a doctor's room, an isolation room, a medical room/ward, and a twin-bed ICU, maintained at negative pressure. It can be easily transported and installed anywhere in geographic locations and can be erected in just two hours with the help of four persons.
For details:
49 innovations in 5 focus areas receive Millennium Alliance Round 6 & COVID19 Innovation Challenge-Awards
The Millennium Alliance Round 6 & COVID19 Innovation Challenge-Award Ceremony, which recognized 49 innovative solutions in 5 focus sectors of India, highlighted the necessity of building a highly distributed innovation ecosystem.Announcing that DST will be soon launching a new program to have highly distributed innovation ecosystem, DST Secretary, Professor Ashutosh Sharma said that to have a startup doing innovation it is important to have networking, support, seed money, prototyping facility and all of these facilities could be provided outside the physical space of incubators.
For details:
Dr Harsh Vardhan digitally addresses FSSAI’s Eat Right Challenge Orientation Workshop
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare presided over an online orientation workshop organised by Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) as part of its Eat Right Challenge. He also launched FSSAI’s ‘Eat Right India’ Handbook and the website eatrightindia.gov.in to help various stakeholders scale up ‘Eat Right India’ initiatives across the country. Dr Harsh Vardhan spoke of the key role played by healthy food and nutrition in combating morbidity. Stating that diet helps in building one’s resilience and immunity towards various kinds of diseases, he emphasised “61.8% deaths from non-communicable like diabetes, hypertension, cardiovascular complications etc., are directly or indirectly related to faulty diet. Even communicable diseases like tuberculosis disproportionately affect people who are undernourished. People of the same household have been showing different responses to COVID based on their immunity acquired through nutrition.”
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Administrator, UT Chandigarh, stated that the focus of the Administration should be for early detection of the cases, particularly those of patients with co-morbidities, so that the fatalities could be kept at a minimum. He also directed GMSH-16 to start mobile testing facilities so that testing teams could go on mobile vans and collect samples and give test results on-the-spot. This will be helpful to senior citizens, who are reluctant to go to hospitals for such testings.
• Kerala:Regarding the issue of collection of CDRs of Covid patients, the State government told the Kerala High Court that that it required just the tower location of Covid positive patients and not the other call details of a more personal nature. The Court was also told that CDRs are not being collected at the moment. Meanwhile, five more people have succumbed to Covid-19 in the state till noon, pushing the death toll to 174. The weekly Cabinet meet did not take place today as Chief Ministers and six other Ministers are under self- quarantine following a visit to Karipur air crash site. As many as 1,758 new active cases of Covid-19 were diagnosed in Kerala yesterday. Currently 16,274 patients are undergoing treatment in hospitals across the State and there are 1.65 lakh people under observation in various districts.
• Tamil Nadu:State urges Centre to speed up various water projects. TN sees a spurt in applications under revised e-pass system resulting in heavy traffic on highways and congestion at major toll plazas. With Tasmac shops reopening in Chennai, health experts call for caution. 5709 new Covid cases, 5850 recoveries & 121 deaths reported yesterday. 1182 cases from Chennai. Total cases: 3,49,654; Active cases: 53,860; Deaths: 6007; Discharges: 2,89,787; Active cases in Chennai: 12,103.
• Karnataka:State government has revised guidelines for celebrating Ganesha Charthurthi, only one public celebration pet ward or village allowed and bans festival related processions and cultural events. Today medical education minister spoke to government and private lab heads on conducting covid test as per target.
• Andhra Pradesh: In the light of Vijayawada Swarna Palace hotel incident which claimed lives of 10 Covid patients on August 9, the Andhra Pradesh government has put a special focus on Covid Care Centres across the state. Besides increasing monitoring of hospitals, steps have been taken to strengthen vigilance. Krishna district officials acted on a war footing following orders issued by the Medical Health Commissioner by installing CCTV cameras in 13 select hospitals providing Covid medical care. Former TDP MLA JC Prabhakar Reddy who is currently in Kadapa Jail tested positive; 317 prisoners were tested positive for the virus in Kadapa Jail. 9652 new cases, 9211 discharges and 88 deaths reported yesterday. Total cases in the State: 3,06,261; Active cases: 85,130; Deaths: 2820.
• Telangana:1763 new cases, 1789 recoveries & 08 deaths reported in the last 24 hours; out of 1763 cases, 484 cases reported from GHMC. Total cases: 95, 700; Active cases: 20,990; Deaths: 719; Discharges: 73,991. As per new rule, only one member will be seated in a bench during the monsoon session of the State Legislative Assembly, which is scheduled to commence on September 7 amid the Covid-19 pandemic.
• Arunachal Pradesh; Arunachal Pradesh registered the highest spike for a single day with 133 COVID-19 cases with Upper Subansiri taking the bulk of caseload (65 positive cases) and West Kameng was second (22 cases).
• Assam: In Assam, 40 bravehearts joined the plasma donation camp at Tezpur medical college and hospital tweeted the Health Minister of Assam Shri Himanta Biswa Sarma.
• Manipur: With 78 new cases and 55 recoveries, the recovery rate in Manipur now stands at 58%. There are 1958 active cases in the state.In Manipur with the death of one more person due to COVID related complications, the death toll in the state has risen to 18.
• Mizoram: In Mizoram 45 new cases of COVID-19 confirmed yesterday. Total cases in the state reached 860 and active cases stand at 481.
• Nagaland: In Nagaland, the district administration of Peren orders sealing of 5 houses in Athibung sub-division after detection of COVID-19 positive cases. Total lockdown in Mon district's Aboi sub-division lifted.
• Maharashtra: Seven of the ten districts in India with highest Covid Test Positivity rate are in Maharashtra, indicating the virus is spreading fast in the state and testing needs to be ramped up. The seven districts are Raigad, Thane, Nashik, Dhule, Pune, Jalgaon and Satara. Raigad with a case positivity rate of 31.7% tops the chart, while Mumbai with a Positivity rate of 19.7% is not in the top 10 list. Other three districts are located in Bihar. Public Health experts consider positivity rate, which is the proportion of tests that return positive result, a key benchmark to gauge disease transmission The Bombay High Court has asked the Maharashtra government if it has a regulatory mechanism in place to ensure that private hospitals and nursing homes do not overcharge for PPE kits and other ancillary items during the COVID-19 pandemic. Maharashtra government has directed district collectors to take strict action against hospitals covered under the Mahatma Jyotiba Phule Jan Arogya Yojana and yet found to be overcharging COVID-19 patients. Besides imposing heavy penalties, the government has asked collectors to cancel registration of such hospitals and file police complaints.
• Gujarat: In Gujarat, 1,126 new cases of COVID-19 recorded yesterday. Out of 1,126 new cases, the maximum 175 cases were reported from Surat. Ahmedabad city recorded 149 new cases during the last 24 hours. According to the State Health Department, the recovery rate improved further and reached up to 78.71 per cent.
• Rajasthan: Rajasthan Government has decided to increase beds with oxygen facility at all the district hospitals and hospitals attached to medical colleges. Government has also decided to motivate nursing personnel working in night shifts. Health Minister Dr. Raghu Sharma has said that Corona cases have increased in the state at a few places due to super spreaders. He said that random sampling is being done of milk vendors, vegetable vendors and shopkeepers so that spread of infection could be controlled.
• Madhya Pradesh: Madhya Pradesh has ranked 16th according to a comparative status of active patients in the country. In Madhya Pradesh, a unique campaign 'Ek Sankalp - Bujurgo ke naam’ i.e. 'a commitment for elders' is being run by the Chhatarpur Police in the midst of corona infection in the state. This unique campaign is proving to be a boon for the elderly people living alone in homes during the global pandemic COVID-19. In this campaign, the police are taking care of the elderly people from the food to their health.