হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি এপ্রিল ১দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইদুনা ২.২৩%দা লৈরি
অপুনবা ফগৎখিবগী মশিং কোতি ১ নাকশিল্লক্লি
হৌখিবা পুং ২৪দা ৩৫,০০০ হেন্না ফগৎখ্রে
29 JUL 2020 3:37PM by PIB Imphal
কেন্দ্র অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. সরকারনা পুন্না “তেস্ত ত্রেক ত্রীৎ”কী লালোং ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মালেম পুম্বগী ওইরিবা ফীভম অসিগা চাংদম্নবদা কেস ফেতেলিতী রেৎ (সি.এফ.আর.) অসি নেম্না থম্বা মপুং ফানা ঙম্লি অমসুং মসি লেপ্তনসু হন্থরক্লি।
কেস ফেতেলিতী রেৎ অসি ঙসি ২.২৩% ওইখি অমসুং মসি ২০২০গী এপ্রিল ১দগী য়েংলকপদা খ্বাইদগী নেম্বা ওইরি।
সি.এফ.আর অসি নেম্না থম্বা খক নত্তনা, মপুং ফানা লাকশিন্নবা ললোং মায় পাক্না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা, তেস্ত তৌবা কনশিনবা অমসুং অফবা স্তেন্দর্দ ক্যের এপ্রোচতা য়ুম্ফম ওইবা স্তেন্দর্দাইজ ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকলশিং ঙাকপনা থংনা-থংননা তরুক্নিশুবা নুমিত্তা নোংমদা ফগৎলকপশিং অসি লেপ্তনা ৩০,০০০ হেন্না ফগৎহনবা ঙমখিবনি।
ফগৎখ্রবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অসি কোতি অমা টুনা য়ৌশিল্লক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩৫,২৮৬ দিচার্জ তৌখিবগা লোয়ননা পুন্না ফগৎখিবগী মশিং ৯,৮৮,০২৯ য়ৌখ্রে। কোবিদ-১৯ নাবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎলকপগী চাং অসি ৬৪.৫১%দা হেনগৎখ্রে।
লেপ্তনা মশিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা, অনাবা ফগৎখ্রবা মীওইশিং অমসুং কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি হৌজিক্কী ওইনা ৪,৭৮,৫৮২ ওইরি। এক্তিব কেসশিং (৫,০৯,৪৪৭) অসি মেদিকেল সুপর্ভিজনগী মখাদা লৈরি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Case Fatality Rate (CFR) lowest since 1st April at 2.23%
Total recoveries fast nearing 1 million
More than 35,000 recovered in last 24 hours
29 JUL 2020 3:37PM by PIB Delhi
Coordinated implementation of “Test Track Treat” strategy by the Union and State/UT governments has effectively ensured that the Case Fatality Rate (CFR) is maintained at a low level when compared to the global scenario, and it has been progressively falling.
The Case Fatality Rate stands at 2.23% today and it is lowest since 1st April 2020.
Not only has the CFR been kept a low rate, the successful implementation of effective containment strategy, aggressive testing and standardized clinical management protocols based on holistic Standard of Care approach have in tandem resulted in a consistent trend of more than 30,000 recoveries/day for the sixth consecutive day.
The total number of recovered cases is fast approaching 1 million. With 35,286 patients discharged in the last 24 hours, the total recoveries have jumped to 9,88,029. The recovery rate has reached another high of 64.51% amongst COVID-19 patients.
With such consistent increase in recoveries, the gap between recovered patients and active COVID-19 cases currently stands at 4,78,582. Active cases (5,09,447) are under medical supervision.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.