ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆସନ୍ତାକାଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବ୍ୟାଙ୍କ ଓ ଅଣବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ ବିତ୍ତୀୟ ସଂସ୍ଥାର ପ୍ରତିନିଧିମାନଙ୍କ ସହ କରିବେ ଆଲୋଚନା
28 JUL 2020 5:31PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆସନ୍ତାକାଲି ସନ୍ଧ୍ୟାରେ ଆର୍ଥିକ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଓ କାର୍ଯ୍ୟପନ୍ଥା ସଂପର୍କରେ ବିଭିନ୍ନ ବ୍ୟାଙ୍କ ଓ ଅଣବ୍ୟାଙ୍କିଙ୍ଗ ଆର୍ଥିକ ସଂସ୍ଥାର ପ୍ରତିନିଧି ତଥା ସଂପୃକ୍ତ ପକ୍ଷଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିବେ । ଏଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ଋଣ ଯୋଗାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଦକ୍ଷ ଓ ଆଦର୍ଶ ସେବା ଯୋଗାଣ ପଦ୍ଧତି, ଟେକ୍‌ନୋଲଜି ସହାୟତାରେ ଆର୍ଥିକ ସଶକ୍ତୀକରଣ, ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିରତା ନିମନ୍ତେ ବିଚାରବନ୍ତ ନୀତି ପ୍ରଣୟନ ତଥା ବିତ୍ତୀୟ କ୍ଷେତ୍ରର ସ୍ଥିରତା ଓ ନିରନ୍ତରତା ରକ୍ଷା ଉପରେ ଏଥିରେ ଆଲୋଚନା ହେବ ।
ବ୍ୟାଙ୍କ ଉଦ୍ୟୋଗ ଦେଶର ଅର୍ଥନୈତିକ ଅଭିବୃଦ୍ଧିରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥାଏ । ଏହା ଭିତ୍ତିଭୂମି ନିର୍ମାଣ ପାଇଁ ଅର୍ଥ ଯୋଗାଇବା ସହିତ କୃଷି, ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦକ ଓ ଏମ୍‌ଏସ୍‌ଏମ୍‌ଇ ଉଦ୍ୟୋଗକୁ ମଧ୍ୟ ଋଣ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇଥାଏ । ଟେକ୍‌ନୋଲଜି ସହାୟତାରେ ଆର୍ଥିକ ସବଳୀକରଣ ବିତ୍ତୀୟ ସମାବେଶୀ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିଥାଏ । ଏହି ବୈଠକରେ ମଧ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀମାନେ ଯୋଗଦେଇ ଆଲୋଚନାରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ।

Prime Minister's Office
PM Modi to join brain-storming session with stakeholders of Banks & NBFCs
28 JUL 2020 5:31PM by PIB Delhi
PM Modi will join stakeholders from Banks and NBFCs to discuss and deliberate on vision and roadmap for the future tomorrow evening.
The topics on agenda include credit products & efficient models for delivery, financial empowerment through technology, prudential practices for stability and sustainability of financial sector.
Banking sector plays an important role of in contributing to India’s economic growth through financing infrastructure, agriculture, local manufacturing including MSMEs. Financial inclusion can play a big role in financial empowerment through technology.
Senior officers from the Government will also be a part of the interaction.