Prime Minister's Office
PM Modi to join brain-storming session with stakeholders of Banks & NBFCs
28 JUL 2020 5:31PM by PIB Delhi
PM Modi will join stakeholders from Banks and NBFCs to discuss and deliberate on vision and roadmap for the future tomorrow evening.
The topics on agenda include credit products & efficient models for delivery, financial empowerment through technology, prudential practices for stability and sustainability of financial sector.
Banking sector plays an important role of in contributing to India’s economic growth through financing infrastructure, agriculture, local manufacturing including MSMEs. Financial inclusion can play a big role in financial empowerment through technology.
Senior officers from the Government will also be a part of the interaction.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বেংক আৰু নন-বেংকিং বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ অংশীদাৰসকলক সৈতে চিন্তন বৈঠকত যোগদান কৰিব প্ৰধানমন্ত্রীয়ে
28 JUL 2020 5:31PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কাইলৈ সন্ধিয়া বেংক আৰু নন-বেংকিং বিত্তীয় প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ অংশীদাৰসকলৰ সৈতে এক বৈঠকত মিলিত হ’ব৷ বৈঠকত ভৱিষ্যতৰ কাৰ্যপন্থা নির্ধাৰণৰ পৰিকল্পনাৰ ৰূপৰেখা প্ৰস্তুত কৰাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰা হ’ব৷
বৈঠকত দেশত গ্ৰহণ কৰা ঋণ আঁচনিসমূহ জনসাধাৰণৰ মাজলৈ নিয়াৰ বাবে বিভিন্ন পন্থা, প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে বিত্তীয় সবলীকৰণ, বিত্তীয় খণ্ডৰ স্থায়িত্ব আৰু সুস্থিৰতাৰ বাবে দূৰদর্শী বিভিন্ন ব্যৱস্থাপনা সন্দৰ্ভতো আলোচনা হ’ব৷
বিত্তীয় আন্তঃগাঁথনি, কৃষি, অতি ক্ষুদ্ৰ, লঘূ আৰু মজলীয়া উদ্যোগকে ধৰি স্থানীয় সংস্থাসমূহৰ উৎপাদনৰ জৰিয়তে দেশৰ অর্থনৈতিক উন্নয়নত বেংকিং খণ্ডই গুৰুত্বপূর্ণ ভূমিকা পালন কৰে৷ প্ৰযুক্তিৰ জৰিয়তে বিত্তীয় সবলীকৰণত অর্থনৈতিক অন্তর্ভুক্তিয়ে উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰিব পাৰে৷
বৈঠকত চৰকাৰৰ একাংশ উচ্চপদস্থ বিষয়াও উপস্থিত থাকিব৷