হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ নাবা মীগী অশেংবা কেস লোদ অসি লাখ ৩.৪২ খক্তনি
নাবা ফরবা কেস মশিং লাখ ৬.৩৫ য়ৌরে অমসুং হেনগৎলক্লি
কেস ১%দগী তাবশিং বেন্তিলেতরদা লৈরি, ২%দগী তাবনা আই.সি.য়ু.দা লৈরি অমসুং ৩%দগী তাবনা ওক্সিজেনগী ফমুংদা লৈরি
17 JUL 2020 2:34PM by PIB Imphal
ঙসি ফাওবগী ওইনা লৈবাক অসিগী কোনিদ-১৯গী এক্তিব কেস মশিং অসি ৩,৪২,৭৫৬ ওইরে। মীওই লাখ ৬.৩৫ হেনবনা (৬৩.৩৩%)না নাবা ফখ্রে।
মীওই বিলিয়ন ১.৩৫ লৈদুনা মালেমগী অনিশুবা মীশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরিবা ভারৎকী কেস পর মিলিয়ন অসি ৭২৭.৪নি। মালেমগী থাক্তা য়েংবদা ভারতকী কেস পর মিলিয়ন মীশিং অসি অতোপ্পা য়ুরোপিয়ন লৈবাকশিংদগী শরুক ৪দ্গী ৮ ফাওবা তাথনা লৈ।
লৈবাক অসিগী মী শিবগী চাং অসি মিলিয়ন অমদা ১৮.৬ ওইদুনা মালেমগী খ্বাইদগী য়ামদবশিংগী মনুংদা লৈরি। রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা পুন্না হোৎনমিন্নদুনা য়ুম্থোঙ খুদিং চত্তুনা সর্বে তৌবা, কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবা, কন্তেনমেন্ত অমসুং বফর জোনশিংবু য়েংশিনবা, মসিগী অকোয়বা মফমশিংবু ঙাক শেন্দুনা লৈবা, পাক্তক্ননা তেস্ত তৌবা অমসুং মতম চানা লাইওং খংদোকপা অসিনা অঙনবা মতমদা অনাবা মীওইশিংবু মশক খংদোকপা ঙমহনখি। মসিনা ঙন্না লায়েংবদশু য়াম্না তেংবাংখি।
ভারতনা কোবিদ-১৯ অনাবশিংবু হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)গী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না কন্না নাদবা, ময়ায় ওইরপ্না নাবা অমসুং শাথিনা নাবগী থাক খায়দোক্তুনা য়েংশিনবগী কাংলোন অমগী তুং ইন্দুনা চৎলি। ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী নিংথিনা য়াৎলবা থৌরাংশিং অসিনা ওইহন্নিংবা মায় পাকপা পুরকপা ঙম্লি। সিম্পতম উত্তবা অমসুং কন্না নাদবা মীওই চাউরাক্না ৮০%দি মেদিকেল সুপর্বিজন তৌদুনা য়ুমদা আইসোলেসন তৌহল্লি। ময়ায় ওইরপ্না অমসুং শাথিনা নাবা মীওইশিংনা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতালশিং নত্ত্রগা দেদিকেতেদ কোবিদ হেলথ সেন্তরশিংদা লায়েংলি। সিম্পতম উত্তবা অমসুং কন্না নাদবা মীওইশিংবু য়ুমদা আইসোলেসন তৌবা থৌওংগী পান্দমদি হোস্পিতালশিংদা মী চিলহন্দনা থম্নবনি অমসুং মসিগী মতুং ইন্না হোস্পিতালশিংদা শাথিনা নাবা মীওইশিংবু লায়েংদুনা শিবগী চাং হন্থহনবদা অহেনবা মিৎয়েং চংবা য়ানবনি। কেস মশিং ১.৯৪%দগী তাবনা আই.সি.য়ু.শিংদা, কেস মশিং ০.৩৫%না বেন্তিলেতরদা অমসুং কেস মশিং ২.৮১%না ওক্সিজেন ফমুংদা লৈরিবা অসি পনবা য়াবা ৱাফম্নি।
হোস্পিতালশিংদা লায়েংনবা পুরক্লিবা অনাবশিংবু নিংথিনা লায়েংবা ঙম্নবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংবগী ওইনা হেন্না ফগৎহল্লি। অসিগুম্লবা পুন্না পাংথোকমিন্নবা থবকশিং অসিনা ঙসিদি কোবিদ-১৯ লায়েংনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসি মপাঙ্গল য়াম্না লৈরে। হৌজিক্তি অপুনবা ওইনা কোবিদ-১৯ দেদিকেতেদ হোস্পিতাল ১৩৮৩, দেদিকেতেদ কোবিদ হেলথকেয়র সেন্তর ৩১০৭ অমসুং কোবিদ কেয়র সেন্তর ১০,৩৮২ লৈরে। মখোয়শিংগী ওইনা অপুনবা আই.সি.য়ু.গী ফমুং ৪৬,৬৭৩ লৈরে। রাজ্য/য়ু.তি. পুম্নমক্কী হোস্পিতালশিংদা বেন্তিলেতর ২১,৮৪৮ লৈহনখ্রে। হৌজিক এন.৯৫ মাস্ক অমসুং পি.পি.ই. কিৎকী অৱাৎপা লৈত্রে। কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং/কেন্দ্রগী ইন্সতিত্যুসনশিংদা এন.৯৫ মাস্ক লাখ ২৩৫.৫৮ অমসুং পি.পি.ই. কিৎস লাখ ১২৪.২৬ পীখ্রে।
অচুম্বা, অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইস্যু, গাইদলাইন অমসুং এদ্ভাইজরীশিংগী ঈ-পাউশিংগীদমক https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Actual case load of COVID-19 patients in the country is only 3.42 lakhs
Recovered Cases are 6.35 lakh and increasing
Less than 1% cases on Ventilators, less than 2% cases in ICUs & less than 3% cases on Oxygen Beds
17 JUL 2020 2:34PM by PIB Delhi
The actual case load of COVID-19 cases in the country is only 3,42,756, as on date. More than 6.35 lakhs (63.33%) of the total cases have recovered.
India, being the second most populous country in the world with 1.35 billion people, has 727.4 cases per million. On the global scale, cases/million population in India are 4 to 8 times less than some European countries.
The case fatality rate at 18.6 deaths/million of the country is one of the lowest in the world. The collaborative efforts of all States/UTs for house-to-house surveys, contact tracing, surveillance of containment and buffer zones, perimeter control activities, aggressive testing and timely diagnosis has resulted in early identification of the infected persons. This has helped in early treatment too.
India has followed a standard of care protocol for the differentiated categorisation of COVID-19 patients- mild, moderate and severe as clearly formulated in the Clinical Management Protocol of Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW). The effective clinical management strategies have shown to yield positive results. Almost 80% of the asymptomatic and mild cases have been advised home isolation under medical supervision. The moderate and severe patients are being treated in either the Dedicated COVID Hospitals or Dedicated COVID Health Centres. The strategy of home isolation for the mild and asymptomatic patients has ensured to keep the hospitals unburdened, where the focus has been on treatment of the severe cases and reduction of fatality. It is also notable that less than 1.94% of the cases are in ICUs, 0.35% cases are on ventilators and 2.81% cases are on Oxygen beds.
Medical infrastructure to ensure quality treatment of the admitted patients is being continuously augmented across the country. As a result of concerted efforts, the COVID-19 Hospital Infrastructure to treat COVID-19 is stronger today. It has 1383 Dedicated COVID Hospitals, 3107 Dedicated COVID Healthcare Centres, and 10,382 COVID Care Centres. Together they have a capacity of 46,673 ICU beds. 21,848 ventilators are deployed in the hospitals in all States/UTs. There is no shortage of N95 masks and PPE kits. The Centre has supplied 235.58 lakh N95 masks and 124.26 lakh PPE kits to State/UTs/Central institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.