Prime Minister's Office
PM urges tech community to participate in Aatmanirbhar Bharat App Innovation Challenge
04 JUL 2020 5:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi has urged the tech community to participate in the Aatmanirbhar Bharat App Innovation Challenge.
In a post published on LinkedIn, Prime Minister mentioned about the vibrant tech and start up ecosystem in India and how the youngsters have excelled in providing tech solutions across sectors. He said that there is a lot of enthusiasm among the start-up and tech ecosystem to innovate, develop and promote homegrown apps, adding that while the nation is working towards creating an Aatmanirbhar Bharat, it is a good opportunity to give direction and momentum to evolve apps which can satisfy our market as well as compete with the world.
With this objective in mind, the Ministry of Electronics & Information Technology along with Atal Innovation Mission has come up with the Aatmanirbhar Bharat App Innovation challenge which will run in two tracks: promotion of existing apps and development of new apps. This challenge will be jointly hosted by the Government and members of the tech community to make it more holistic.
For promotion of existing apps and platforms across the categories of e-learning, work-from-home, gaming, business, entertainment, office utilities, and social networking, the government will provide mentoring, hand-holding and support. Track-01 will work in mission mode for identifying good quality apps for the leader-board and shall be completed in around a month. For incubating new apps and platforms, Track-02 initiative will work to help create new champions in India by providing support in ideation, incubation, prototyping and roll out along with market access.
The outcome of this challenge will be to give better visibility and clarity to existing apps to achieve their goals, and to create tech products to find solutions to tech conundrums with the help of mentorship, tech support and guidance during the entire life-cycle, the Prime Minister wrote.
Prime Minister shared ideas and asked if technology can help make traditional Indian games more popular, if apps can be developed to help people in rehabilitation or getting counselling or if apps with targeted and smart access to the right age group for learning, gaming, etc can be developed. He urged the tech community to participate and help create an Aatmanirbhar App Ecosystem.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অত্মানির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ শরুক য়ানবা তেক্নোলোজীগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিল্লি
04 JUL 2020 5:20PM by PIB Imphal
অত্মানির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ শরুক য়ানবা তেক্নোলোজীগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা তকশিল্লি।
লিঙ্কইনদা থাগৎখিবা পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি , ভারত্তা অফবা তেক্নোলোজী অমসুং স্তার্দ-অপকী ফিবম অমা লৈরে অমসুং নহারোলশিংনা হিরম কয়াদা তেক্নোলোজীগী অফবা খুদোংচাবা কয়া ফংহল্লে। নৌবা এপশিং পুথোক্নবা অমসুং লৈবাক অসিগী এপশিং ফগৎহন্নবা তেক্নোলোজী অমসুং স্তার্ত-অপশিংগী মীওইশিংগী মরক্তা খৌরাংবা কয়া লৈরে , অমরোমদা লৈবাক অসিনা অত্মানির্ভর ভারত অমা শেমগৎনবা থবক পায়খৎলি। মসি ঐখোয়গী কৈথেলদা পাম্নগদবা অমসুং মালেমগী কৈথেলদা চাংদম্নবা ঙমগদবা এপশিং পুথোক্নবগী মাইকৈ তাক্নবা অফবা খুদোংচাবা অমনি।
মসিগী পান্দম অসিগা লোয়ননা, অতল ইনোবেসন মিসন অমসুং ইলেকত্রোনিক্স অমসুং ইনফোরমেসন তেক্নোলোজী মিনিস্ত্রিনা অত্মানির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ পাংথোকপনি। চাংদম্নবা অসি লম্বী অনি থোক্নবা খাইদোক্লি : হৌজিক লৈরিবা এপশিং ফগৎহনবা অমসুং অনৌবা এপশিং পুথোকপা। মসিগী চাংদম্নবা অসি মওং-মরিল তানা পাংথোক্নবা সরকার অমসুং তেক্নোলোজীগী থবক তৌরিবা মীওইশিংনা পুন্না শীনগনি।
হৌজিক শীজিন্নরিবা এপশিং অমসুং ই-লার্নিং, য়ুমদগী থবক শুনবা, গেম শান্নবা, ললোন-ইতিক, হরাও-কুম্মৈ, ওফিসগী থবকশিংগী অমসুং সোসিএল নেতৱার্কিং কাংলুপগী এপশিং ওইনা সরকারনা লমজিংগনি অমসুং মতেং পাংগনি। অফবা মগুন লৈবা এপশিং মশক খঙদোক্নবা মিসনগী মওংদা ত্রেক-০১ থবক তৌগনি অমসুং থা অমগী মনুংদা থবক লোইশিনগনি। অনৌবা এপশিং অমসুং প্লেতফোর্মশিংগী ওইনা অনৌবা ৱাখল, ইনকুবেসন, প্রোতোতাইপিং অমসুং কৈথেলদা য়োন্নবগী মতেং পাংনবা ত্রেক-০২না থবক পাংথোক্কনি।
মসিগী চাংদম্নবা অসিনা হৌজিক লৈরিবা এপশিং অসি মখোয়গী পান্দমশিং হেন্না ময়েক শেংনা উবা ঙমহল্লগনি অমসুং খুদোংচাদবা কয়া কোকহন্নবা ঙম্বা তেক্নোলোজীগী পোৎথোকশিং শেমগৎপা ঙমহনগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হংখি, তেক্নোলোজীনা ভারতকী অরিবা মশান্নশিং মমিং চৎহনবা ঙমগদরা, মীয়াম অমুক হন্না খুন্দা-লৈতাহনবা নৎত্রগা কাউন্সেল্লিং পাংথোকপদা মতেং পাংবা ঙমগদবা এপশিং পুথোকপা ঙমগদরা নৎত্রগা চুনবা চহি মতাংগী লাইরিক তম্নবা, গেমিং এপশিং শাবা ঙমগদরা। অত্মানির্ভর এপ ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা চাংদম্নবা অসি শরুক য়ানবা মহাক্না তেক্নোলোজীগী মীওইশিংদা তকশিনখি।