ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରାନ୍ତରେ ସବିଶେଷ ସୂଚନା
• ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ପାଖାପାଖି 60 ପ୍ରତିଶତ
• ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ତୁଳନାରେ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 1,32,912 ଅଧିକ
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣକୁ ପ୍ରତିହତ କରିବା ଲାଗି ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ତରରେ ସରକାରଙ୍କ ସମନ୍ଵୟ ଯୋଗୁଁ ସକ୍ରିୟ ସଂକ୍ରମିତ ଓ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରୁଥିବା ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ 1,32,912 ଜଣ ଅଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଛନ୍ତି । ଉତ୍ତମ ପରିଚାଳନା ଯୋଗୁଁ ଦିନକୁ 10 ହଜାରରୁ ଅଧିକ ରୋଗୀ ସୁସ୍ଥ ହେଉଛନ୍ତି । କେବଳ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 11,881 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟଲାଭକାରୀଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 3,59,859ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶରେ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 59.52 ପ୍ରତିଶତ ରହିଛି।
ଅନ୍ୟପକ୍ଷରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 2,26 947 ଜଣ ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ଚିକିତ୍ସାଧୀନ ଅଛନ୍ତି ।
କୋଭିଡ-19 ସଂକ୍ରମଣରୁ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ମୁଖ୍ୟ ରାଜ୍ୟଗୁଡିକ ହେଲା -
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ଆରୋଗ୍ୟ
1
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର
93,154
2
ଦିଲ୍ଲୀ
59,992
3
ତାମିଲନାଡୁ
52,926
4
ଗୁଜରାଟ
24,030
5
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
16,629
6
ରାଜସ୍ଥାନ
14,574
7
ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ
12,528
8
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
10,655
9
ହରିୟାଣା
10,499
10
ତେଲଙ୍ଗାନା
8,082
11
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
8,063
12
ବିହାର
7,946
13
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ
6,988
14
ଆସାମ
5,851
15
ଓଡିଶା
5,353
15ଟି ମୁଖ୍ୟ ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ଥିବା ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ହେଲା -
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର
1
ଚଣ୍ଡିଗଡ
82.3%
2
ମେଘାଳୟ
80.8%
3
ରାଜସ୍ଥାନ
79.6%
4
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
78.6%
5
ଛତିଶଗଡ
78.3%
6
ତ୍ରିପୁରା
78.3%
7
ବିହାର
77.5%
8
ମିଜୋରାମ
76.9%
9
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
76.9%
10
ଝାଡଖଣ୍ଡ
76.6%
11
ଓଡିଶା
73.2%
12
ଗୁଜରାଟ
72.3%
13
ହରିୟାଣା
70.3%
14
ଲାଦାଖ
70.1%
15
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
69.1%
ପରୀକ୍ଷା, ଚିହ୍ନଟ ଏବଂ ଚିକିତ୍ସା (ଟେଷ୍ଟ-ଟ୍ରେସ-ଟ୍ରିଟ) ପଦକ୍ଷେପ ଯୋଗୁଁ ଦେଶରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା ବହୁଳ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ 90 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 2,29,588ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଇଛି । ମୋଟ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ସଂଖ୍ୟା 90,56,173ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଦେଶରେ ପରୀକ୍ଷାଗାର ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ସରକାରୀ ଭାବେ 768 ଓ ଘରୋଇ ଭାବେ 297 ଏହିପରି 1065ଟି ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ କରାଯାଉଛି ।
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate fast moving to touch 60%
Difference between recovered and active cases increases to 1,32,912
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Delhi
Coordinated efforts at all levels of government for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results with consistently increasing gap between recoveries and active cases. As on date, there are 1,32,912 recovered cases more than the active COVID-19 cases.
Timely clinical management of COVID-19 cases has resulted in more than 10,000 daily recoveries. During the last 24 hours, a total of 11,881 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,59,859. This further takes the recovery rate to 59.52%.
Presently, there are 2,26,947 active cases and all are under medical supervision.
The top 15 States in terms of absolute numbers of COVID-19 recovered cases are:
S.No.
State/UT
Absolute Recovery
1
Maharashtra
93,154
2
Delhi
59,992
3
Tamil Nadu
52,926
4
Gujarat
24,030
5
Uttar Pradesh
16,629
6
Rajasthan
14,574
7
West Bengal
12,528
8
Madhya Pradesh
10,655
9
Haryana
10,499
10
Telangana
8,082
11
Karnataka
8,063
12
Bihar
7,946
13
Andhra Pradesh
6,988
14
Assam
5,851
15
Odisha
5,353
The top 15 states in terms of recovery rate are:
S.No.
State / UT
Recovery Rate
1
Chandigarh
82.3%
2
Meghalaya
80.8%
3
Rajasthan
79.6%
4
Uttarakhand
78.6%
5
Chhattisgarh
78.3%
6
Tripura
78.3%
7
Bihar
77.5%
8
Mizoram
76.9%
9
Madhya Pradesh
76.9%
10
Jharkhand
76.6%
11
Odisha
73.2%
12
Gujarat
72.3%
13
Haryana
70.3%
14
Ladakh
70.1%
15
Uttar Pradesh
69.1%
As per the “Test, Trace, Treat” strategy, there has been a steady rise in the samples tested every day with more than 90 lakh samples being tested till date. During the last 24 hours 2,29,588 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 90,56,173.
The testing lab network in the country is further strengthened. With 768 labs in the government sector and 297 private labs, there are as many as 1065 labs in the country. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 578 (Govt: 366 + Private: 212)
• TrueNat based testing labs: 398 (Govt: 370 + Private: 28)
• CBNAAT based testing labs: 89 (Govt: 32 + Private: 57)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.