হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকপগী চাং য়াংনা হেনগৎলক্তুনা চাদা ৬০ য়ৌরে
নাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা খেন্নবা হেনগৎলক্তুনা ১,৩২,৯১২ য়ৌরে
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা, লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা সরকারনা অকনবা থবকশিং পায়খৎপগী মহৈ ওইনা অনাবা ফগৎলকপা অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা খেন্নবা লেপ্তনা হেনগৎলক্লি । হৌজিক ফাওদবা, কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশিংদগী অনাবা ফগৎলকপা মশিংনা হেনদুনা অনাবা ফগৎলকপা মশিং ১,৩২,৯১২ য়ৌরে ।
মতম চানা কোবিদ-১৯ লায়েংবগী মহৈ ওইনা নোংমদা মীওই ১০,০০০ হেন্না অনাবা ফরে । হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না মীওই ১১,৮৮১ কোবিদ-১৯দগী অনাবা ফদুনা হৌজিক পু্ন্না মীওই ৩,৫৯,৮৫৯ অনাবা ফখ্রে । হৌজিক অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৫৯.৫২ য়ৌরে ।
হৌজিক এক্তিব কেস ২,২৬,৯৪৭ লৈরি অমসুং মখোয় পুম্নমক লায়েংলি
কোবিদ-১৯ অনাবা ফগৎলকপদা মাংজিল থারিবা রাজ্য ১৫গী মশিং মখাদা লৈরে :
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ুতি
অপুনবা অনাবা ফখিবা
১
মহারাস্ত্রা
৯৩,১৫৪
২
দিল্লী
৫৯,৯৯২
৩
তমিল নাদু
৫২,৯২৬
৪
গুজরাত
২৪,০৩০
৫
উত্তর প্রদেশ
১৬,৬২৯
৬
রাজস্থান
১৪,৫৭৪
৭
নোংচুপ বঙ্গাল
১২,৫২৮
৮
মধ্য প্রদেশ
১,৬৫৫
৯
হরিয়ানা
১০,৪৯৯
১০
তেলঙ্গনা
৮,০৮২
১১
কর্নাতকা
৮,০৬৩
১২
বিহার
৭,৯৪৬
১৩
অন্ধ্র প্রদেশ
৬,৯৮৮
১৪
অসম
৫,৮৫১
১৫
ওরিশা
৫,৩৫৩
অনাবা ফগৎলকপগী চাং ৱাংনা লৈরিবা মকোক থোংবা রাজ্য ১৫ :
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ুতি
অনাবা ফবগী রেত
১
চান্দিগর
চাদা ৮২.৩
২
মেঘলয়
চাদা ৮০.৮
৩
রাজস্থান
চাদা ৭৯.৬
৪
উত্তরখন্দ
চাদা ৭৮.৬
৫
ছতিসগর
চাদা ৭৮.৩
৬
ত্রিপুরা
চাদা ৭৮.৩
৭
বিহার
চাদা ৭৭.৫
৮
মিজোরম
চাদা ৭৬.৯
৯
মধ্য প্রদেশ
চাদা ৭৬.৯
১০
ঝার্খন্দ
চাদা ৭৬.৬
১১
ওরিশা
চাদা ৭৩.২
১২
গুজরাত
চাদা ৭৩.৩
১৩
হরিয়ানা
চাদা ৭০.৩
১৪
লাদাখ
চাদা ৭০.১
১৫
উত্তর প্রদেশ
চাদা ৬৯.১
“চাংয়েং, খোঙ্গুল লিবা, লায়েংবা” লাল্লোংগী মতুংইন্না, নোংমদা সেম্পলশিং চাংয়েং তৌবা লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ফাওবদা সেম্পল লাখ ৯০ হেন্না চাংয়েং তৌখ্রে । হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ২,২৯,৫৮৮ চাংয়েং তৌখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা ওইনা সেম্পল ৯০,৫৬,১৭৩ চাংয়েং তৌখ্রে ।
হৌজিক লৈবাক অসিদা চাংয়েং তৌনবা লেব মশিং লেপ্তনা হেনগৎলি । হৌজিক ভারত্তা কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেব ১০৬৫ লৈরে । মসিগী মনুংদা সরকারগী ৭৬৪ লেবশিংনি অমসুং লনাইগী লেব ২৯৭ নি ।
লেবোরেতোরিশিং অদু মখাদা পীরি :
রিএল-তাইম আর তি পি সি আর তেস্তিং লেবস : ৫৭৮(সরকার :৩৬৬+লনাই: ২১২)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৩৯৮(সরকার : ৩৭০ + লনাই : ২৮)
সি বি এন এ এ তি তেস্তিং লেব : ৮৯ (সরকার :৩২+লনাই:৫৭)
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু ।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু । কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি ।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovery rate fast moving to touch 60%
Difference between recovered and active cases increases to 1,32,912
02 JUL 2020 3:29PM by PIB Delhi
Coordinated efforts at all levels of government for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results with consistently increasing gap between recoveries and active cases. As on date, there are 1,32,912 recovered cases more than the active COVID-19 cases.
Timely clinical management of COVID-19 cases has resulted in more than 10,000 daily recoveries. During the last 24 hours, a total of 11,881 COVID-19 patients have been cured, taking the cumulative figure to 3,59,859. This further takes the recovery rate to 59.52%.
Presently, there are 2,26,947 active cases and all are under medical supervision.
The top 15 States in terms of absolute numbers of COVID-19 recovered cases are:
S.No.
State/UT
Absolute Recovery
1
Maharashtra
93,154
2
Delhi
59,992
3
Tamil Nadu
52,926
4
Gujarat
24,030
5
Uttar Pradesh
16,629
6
Rajasthan
14,574
7
West Bengal
12,528
8
Madhya Pradesh
10,655
9
Haryana
10,499
10
Telangana
8,082
11
Karnataka
8,063
12
Bihar
7,946
13
Andhra Pradesh
6,988
14
Assam
5,851
15
Odisha
5,353
The top 15 states in terms of recovery rate are:
S.No.
State / UT
Recovery Rate
1
Chandigarh
82.3%
2
Meghalaya
80.8%
3
Rajasthan
79.6%
4
Uttarakhand
78.6%
5
Chhattisgarh
78.3%
6
Tripura
78.3%
7
Bihar
77.5%
8
Mizoram
76.9%
9
Madhya Pradesh
76.9%
10
Jharkhand
76.6%
11
Odisha
73.2%
12
Gujarat
72.3%
13
Haryana
70.3%
14
Ladakh
70.1%
15
Uttar Pradesh
69.1%
As per the “Test, Trace, Treat” strategy, there has been a steady rise in the samples tested every day with more than 90 lakh samples being tested till date. During the last 24 hours 2,29,588 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as on date, is 90,56,173.
The testing lab network in the country is further strengthened. With 768 labs in the government sector and 297 private labs, there are as many as 1065 labs in the country. These include:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 578 (Govt: 366 + Private: 212)
• TrueNat based testing labs: 398 (Govt: 370 + Private: 28)
• CBNAAT based testing labs: 89 (Govt: 32 + Private: 57)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.