প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯দগী ঙাকথোক্নবা তিকা থাদোক্নবগী থৌরাং অমসুং থৌশিল য়েংশিন্নবগী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
অসিগুম্বা লৈবাক পুম্বগী ওইবা থৌরাং অসিগী য়ুম্ফম শেমগদবা কাংলোন মরিগী লিস্ত অমা প্রধান মন্ত্রীনা পুথোকখ্রে
30 JUN 2020 2:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা তিকা থাদোকপগী থৌরাং অমসুং থৌশিল য়েংশিন্নবা অমসুং তিকা অসি করম্বা মতমদা ফংগদগে হায়বগী মতাংদা খন্ননবা ঙসি পাঙথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
ভারতকী মীশিং য়াম্লবা অমসুং তোঙান-তোঙানবা কানলুপকী লৈবাক অসিদা অসিগুম্বা লৈবাক শিনবা থুংনা তিকা থাদোকপা হায়বসি মেদিকেল সপ্লাই চেন শীন্দোকপা, খুদোংথীবা থোক্কদবগী ঙাইদুনা লৈরবশিংদা হান্না পাঙথোক্নবা হোৎনবা, থৌরাং অসিদা শরুক য়ারিবা এজেন্সীশিংগী মরক্তা মরী শম্নবা, মসিগী মথক্তা প্রাইবেৎ অমসুঙ সিবিল সোসাইতীশিংগী থৌদাংশিংদা থেংনগদবা খুদোংচাদবশিং মাঙজৌননা খঙদোকপা চঙই হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
অসিগুম্বা লৈবাক পুম্বগী ওইবা থৌরাং অসিগী য়ুম্ফম শেমগদবা কাংলোন মরি প্রধান মন্ত্রীনা মরীক চুম্না থমখিঃ অহানবদা, খুদোংথীবা থোক্কদবগী ঙাইদুনা লৈরবশিং মশক খঙদোকপা অমসুং মখোয়বু হান্না তিকা থাবা, খুদম ওইনা হায়রবদা, দোক্তরশিং, নর্সশিং, হেলথ ৱার্কর, হিদাক লাংথক্কা মরী লৈনদবা কোরোনাগী লান্মীশিং অমসুং মীয়াম মরক্তা লৈরিবশিংদগী খুদোংথীবা থোকপা য়াবা মীওইশিং, অনীশুবদা, "মী অমহেক্তা, মফম অমহেক্তদা" তিকা থাদোক্কদবনি, হায়বদি মফম অদুগী মীনি নত্তবনি থিদনা, অহুমশুবদা, তিক্কা থাবা হায়বসি শেল কা হেন্না চঙহল্লোইদবনি, অমসুং য়ুনিবর্সেল ওইগদবনি- মী অমত্তা কান্থোক্লোইদবনি; অমসুং মরিশুবদা, পুথোকপদগী হৌদুনা তিকা থাবা ফাওবদা রিএল তাইম ওইনা য়েংশিনগদবনি অমসুং তেক্নোনলোজী শীজিন্নদুনা ওইথোকহনগদবনি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা মতম চানা অমসুং লৈবাক পুম্বগী ওইনা মী পুম্বা তিকা থানবা হোৎনরিবা অসি ওইথোকহনবা ঙমগদবা অরৈবা তেক্নোলোজীশিং পাক-চাউনা য়েংদুনা থিজিন্নবা খঙহনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা তাকখি মদুদি, অসিগুম্বা লৈবাক পুম্বদা পাঙথোক্কদবা তিকা থাবগী থৌরাং অসি খুদক্তগী হৌদুনা হোৎনগদবনি।
মীফম অসিদা হৌজিক হৌজিক ওইরিবা তিকা পুথোক্নবা হোৎনরিবা অসিগী ফিবম য়েংশিনখি। ভারতনা কোবিদ-১৯গী লান্থেংননবা তিকা মাই পাক্না পুথোক্নবগী লৌরিবা থৌদাং অসিবু প্রধান মন্ত্রীনা পনবদা য়াওখি।

Prime Minister's Office
PM chairs meeting to review planning and preparations for vaccination against Covid-19
PM lists four guiding principles that will form the foundation of this national effort
30 JUN 2020 2:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today chaired a high-level meeting to review the planning and preparations for vaccination against Covid-19, as and when the vaccine is available.
Prime Minister noted that vaccination of India’s vast and diverse population will need to factor in issues including those related to management of medical supply chains, prioritization of at-risk populations, coordination between different agencies involved in the process, as well as the role of private sector and civil society in this national endeavour.
Prime Minister enunciated four guiding principles that will form the foundation of this national effort: first, that vulnerable groups should be identified and prioritized for early vaccination, for example doctors, nurses, healthcare workers, non-medical frontline corona warriors, and vulnerable people among the general population; second, that vaccination of “anyone, anywhere” should take place, ie without imposition of any domicile related restrictions for getting the vaccine; third, that vaccination must be affordable and universal - no person should be left behind; and fourth, that the entire process from production to vaccination should be monitored and supported in real time with the use of technology.
PM directed officials to evaluate in a broad manner available technology options that can form the backbone of the national endeavor to vaccinate all in the most efficient and timely manner.
Prime Minister directed that detailed planning for such large scale vaccination should be undertaken immediately.
The current status of vaccine development efforts were also reviewed at the meeting. Prime Minister highlighted India’s commitment to play an enabling role in the vaccination efforts against Covid-19.