হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফগৎলকপগী কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী য়াম্না হেনগৎখ্রে
নাবা ফগৎলক পগী কেস অমদি এক্তিব কেস অনীগী খেৎনবা লাখ ১ লানখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৫৮.৫৬তা হেনগৎলে
নোংমগী তেস্ত তৌবগা চাং সেম্পল লাখ ২.৩ লাল্লে
28 JUN 2020 12:27PM by PIB Imphal
ভারত লৈঙাক্না স্তেত/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কোবিদ-১৯ থিংননবা, লাকশিন্নবা অমদি মেনেজ তৌনবগীদমক লৌখৎখিবা থাক নাইবা, মাঙজৌনবা অমদি ইচঙ থৌবা খোঙথাংশিং অসিনা অফবা মহৈ উৎলি‍।
ফগৎখ্রবা অমদি হৌজিক লৈরিবা অনাবশিংগী খেৎনবা ১,০০,০০০ লানখ্রে‍। ঙসি ফাওবগী ওইনা ফগৎখ্রবা কেসশিংনা হৌজিক লৈরিবা কেসশিংদগী ১০৬,৬৬১ হেল্লে‍। মরম অসিনা হৌজিক ফাওবগী ওইনা অনাবা মীওই ৩,০৯,৭১২ কোবিদ-১৯দগী ফখ্রে‍। কোবিদ-১৯ নারবশিংগী মরক্তগী ফগৎখিবগী চাং অসি চাদা ৫৮.৫৬নি‍। হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা কোবিদ-১৯ নাবা মীওই ১৩,৮৩২ ফখ্রে‍।
হৌজিক্কী ওইনা অনাবা মীওই ২,০৩,০৫১ লৈ অমদি মখোয় পুম্নমক মেদিকেলগী মীৎয়েং মখাদা লৈরি‍।
ভারত্তা হৌজিক কোবিদ-১৯গীদমক্তা তোঙায়না লৈবা দাইগ্নোস্তিক লেব ১০৩৬ লৈ‍। মসিদা লৈঙাক্কী লেব ৭৪৯ অমদি লন্নাইগী লেব ২৮৭ য়াওরি‍।
তোঙান্না খায়দোকপা মশিংদি:
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর. বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৫৬৭ (লৈঙাক্কী: ৩৬২ + লন্নাইগী: ২০৫)
• ত্রুনেত বেজ তেস্তিং লেব: ৩৮২ (লৈঙাক্কী: ৩৫৫ + লন্নাইগী ২৭)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি. বেজ তেস্তিং লেব: ৮৭ (লৈঙাক্কী ৩২ + লন্নাইগী ৫৫)
নুংতিগী ওইনা সেম্পল ২,০০,০০০ হেনবা তেস্ত তৌরি‍। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা তৌখিবা তেস্ত মশিং অসি ২,৩১,০৯৫তা হেনগৎলে‍। ঙসি ফাওবদা তেস্ত তৌখ্রবা অপুনবা মশীং ৮২,২৭,৮০২ য়ৌরে‍।
জুন ২৮, ২০২০ ফাওবদা কোবিদ হোস্পিতাল ১০৫৫দা আইসোলেসন ফমুং ১,৭৭,৫২৯, আই.সি.য়ু. ফমুং ২৩,১৬৮ অমদি ওক্সিজেন সপ্পোর্ত তৌবা ফমুং ৭৮,০৬০ লৈদুনা; কোবিদ হেল্থ সেন্তর ২,৪০০দা আইসোলেসন ফমুং ১,৪০,০৯৯, আই.সি.য়ু. ফমুং ১১,৫০৮ অমদি ওক্সিজেন সপ্পোর্ত তৌবা ফমুং ৫১,৩৭১ লৈদুনা কোবিদকা মরী লৈনবা হকশেলগী মচাক মথুমশিং হেনগৎলে‍।
মসিগী মথক্তা লৈবাকসিদা কোবিদ-১৯ থেংননবা কোবিদ কেয়র সেন্তর ৯৫১৯দা ফমুং ৮,৩৪,১২৮সু লৈরে‍। কেন্দ্রনা স্তেত/ য়ু.তি./ সেন্ত্রেল ইনস্তিত্যুসনশিংদা এন.৯৫ মাস্ক লাখ ১৮৭.৪৩ অমদি পর্সোনেল প্রোতেক্তিব ইকুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) লাখ১১৬.৯৯ পীখ্রে‍।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
Recovered cases sharply overtake active cases
Difference between recovered and active cases crosses 1 lakh
Recovery rate increases to 58.56%
Per day testing crosses 2.3 lakh samples
28 JUN 2020 12:27PM by PIB Delhi
The graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19 are showing encouraging results.
The gap between recoveries and active cases has crossed 1,00,000. The recovered cases have exceeded the active cases by 106,661 as of today. Thus, so far, a total of 3,09,712 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 58.56% amongst COVID-19 patients. During the last 24 hours, a total of 13,832 COVID-19 patients have been cured.
Presently, there are 2,03,051 active cases and all are under active medical supervision.
India now has 1036 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 749 in the government sector and 287 private labs.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 567 (Govt: 362 + Private: 205)
• TrueNat based testing labs : 382 (Govt: 355 + Private: 27)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
Daily more than 2,00,000 samples are being tested. The samples tested in the last 24 hours have further increased to 2,31,095. The total number of samples tested, as on date, is 82,27,802.
As of 28th June 2020, the COVID related health infrastructure has been strengthened with the availability of 1055 dedicated COVID Hospitals with 1,77,529 isolation beds, 23,168 ICU beds and 78,060 oxygen supported beds; 2,400 dedicated COVID Health Centres with 1,40,099 Isolation beds, 11,508 ICU beds and 51,371 oxygen supported beds have also been operationalised.
Moreover, 9,519 COVID Care Centres with 8,34,128 beds are now available to combat COVID-19 in the country. The Centre has also provided 187.43 lakh N95 masks and 116.99 lakh Personal Protective Equipments (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .