হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবগী চাং অসি নোংমদা লাক্ষ ২ লানখ্রে
কোবিদ-১৯ লেব কেপাসিতী ১০০০ য়ৌরে
24 JUN 2020 3:05PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা তেস্তি তৌবগী খুদোংচাবা অসি অখন্নবা মওংদা হেনগৎহন্দুনা পুং ২৪দা সেম্পল লাক্ষ ২ হেন্না তেস্ত তৌদুনা হৌজিকফাওবগী ওইনা ৱাংখ্রে।
ঙরাং সেম্পল ২,১৫,১৯৫ তেস্ত তৌদুনা হৌজিকফাওবদা তেস্ত পাংথোকখিবা সেম্পলগী মশিং অসি পুন্না ৭৩,৫২,৯১১ য়ৌখ্রে। সরকারগী হোসপিতালদা সেম্পল ১,৭১,৫৮৭ তেস্ত তৌখি, লন্নাইগী হোসপিতালদা ৪৩,৬০৮ তেস্ত তৌখি। লন্নাইগী হোসপিতালশিংদসু সেম্পলগী মশিং অসি চাং অসিগা মান্ননা য়ৌখৎখ্রে।
লেবশিংদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবগী দাইগ্নোস্তিক লেবশিংগী মশিং অসি হেনগৎলকক্লিবা নেৎৱর্ক অসিনা খুদম অমা ওইনা লৈবাক অসিদা মনুংদা হৌজিক ভারত্তা লেব ১০০০ লৈরে।
মসিদা সরকারগী সেক্তরদা ৭৩০ অমসুং লন্নাইগী লেব ২৭০ য়াওরি।
থোরক্লিবশিং অসি মখাদা পীরিঃ
• রিএল-তাইম আর.তি., পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৫৫৭ (সরকারগী: ৩৫৯ + লন্নাইগী: ১৯৮)
• ত্রুনেত্তা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৩৬৩ (সরকারগী: ৩৪৩ + লন্নাইগী: ২০)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবশিং: ৮০ (সরকারগী: ২৮+ লন্নাইগী: ৫২)
কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎলকপগী মশিং অসিসু অসুম হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪সিদা কোবিদ-১৯না নাবা মীওই পুন্না ১০,৪৯৫ ফগৎপা ঙমখ্রে। অপুনবা ওইনা পুন্না মীওই ২,৫৮,৬৮৪ ফগৎখ্রে। কোবিদ-১৯না নাবদগী ফগৎখিবগী চাং অসি চাদা ৫৬.৭১ ওইরে।
হৌজিকক্কী ওইনা, এক্তিব ওইবা কেস মশিং অসি ১,৮৩,০২২নি অদুগা নিংথিজনা লায়েং চত্থরি। লৈনবা তেক্নিকেল ওইনা খুদোংচাদবশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীশিংগীদমক্তা চাং নাইনাঃ https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা য়েংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
COVID-19 tests breach the ceiling of 2 lakhs/day
COVID-19 Lab capacity touches 1000
24 JUN 2020 3:05PM by PIB Delhi
In a significant ramping of the testing facilities across the country, more than 2 lakh samples/day were tested in the last 24 hours, the highest so far.
With 2,15,195 samples tested yesterday, the total number of samples tested thus far is 73,52,911. While 1,71,587 samples were tested in Government labs, 43,608 were tested by private labs. Private labs have also reached the highest per day sampling with this quantity.
As a testimony to the ever growing network of diagnostic labs for testing COVID-19, India now has 1000 labs across the country. This includes 730 in the government sector and 270 private labs.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 557 (Govt: 359 + Private: 198)
• TrueNat based testing labs: 363 (Govt: 343 + Private: 20)
• CBNAAT based testing labs: 80 (Govt: 28 + Private: 52)
The number of COVID-19 patients recovering very day is growing too. During the last 24 hours, a total of 10,495 COVID-19 patients have been cured. A total of 2,58,684 patients have been cured. The recovery rate is 56.71% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,83,022 active cases and all are under active medical supervision.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .