হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
কোবিদতগী ফগৎখ্রবশিংগী মশিংনা এক্তিব কেসশিংদগী ৫০,০০০ হেন্না হেনখ্রে
ফগৎপগী চাং ৫৫.৪৯% য়ৌখ্রে
21 JUN 2020 11:32AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯দগী ফগৎখিবা মীগী মশিং লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি। হৌজিক ফাওবদা অপুনবা অনাবা মীওই ২,২৭,৭৫৫ লায়েংদুনা ফহনখ্রে। পুং ২৪গী মনুংদা, কোবিদ-১৯না নাবা অপুনবা মীওই ১৩,৯২৫ লায়েংদুনা ফহনখ্রে। কোবিদ-১৯না নাবা মীওইশিংগী মরক্তা ফগৎপগী চাং অসি মখা তানা ৫৫.৪৯%দা হেনগৎখ্রে।
হৌজিক্কী ওইনা, এক্তিব কেস ১,৬৯,৪৫১ লৈরি অমসুং মখোয় পুম্নমক হৌজিক লায়েং চৎথরি।
ঙসি, নারম্বদগী ফগৎখ্রবা মীওইগী মশিংনা এক্তিব ওইরিবা অনাবগী মশিংদগী ৫৮,৩০৫ হেনখ্রে।
লেব অমসুং তেস্ত তৌনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহন্ননবা পুন্না হোৎনবদা, সরকারগী লেব মশিং ৭২২দা হেনগৎখ্রে অমসুং লনাই লেবনা ২৫৯দা হেনগৎখ্রে (অপুনবদা ৯৮১)।
মচা খায়না মখাদা পীরি:
‌ রিয়েল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেব: ৫৪৭ (সরকার: ৩৫৪ + লনাই: ১৯৩)
ত্রু.এন.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেব: ৩৫৮ (সরকার: ৩৪১ + লনাই: ১৭)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেব: ৭৬ (সরকার: ২৭ + লনাই: ৪৯)
তেস্ত তৌরিবা সেম্পল মশিং নুমিৎ খুদিংগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা, সেম্পল ১,৯০,৭৩০ তেস্ত তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা তেস্ত তৌখ্রবা অপুনবা সেম্পল মশিং ৬৮,০৭,২২৬ শুখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদবাইজরিশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা ই-পাউ পুম্নমক্কীদমক https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIAদা তোয়না চংবিয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
THE NUMBER OF COVID RECOVERIES EXCEEDS ACTIVE CASES BY MORE THAN 50,000
RECOVERY RATE IMPROVES TO 55.49%
21 JUN 2020 11:32AM by PIB Delhi
The number of patients recovering from COVID-19 continues to increase. So far, a total of 2,27,755 patients have been cured. During the last 24 hours, a total of 13,925 COVID-19 patients have been cured. The recovery rate has further improved to 55.49% amongst COVID-19 patients.
Presently, there are 1,69,451 active cases and all are under active medical supervision.
Today, the number of recovered patients has crossed the number of active patients by 58,305.
As a concerted effort to expand the lab and testing infrastructure, the number of government labs has been increased to 722 and private labs has been increased to 259 (a total of 981).
The break-up is as follows:
Real-Time RT PCR based testing labs: 547 (Govt: 354 + Private: 193)
TrueNat based testing labs : 358 (Govt: 341 + Private: 17)
CBNAAT based testing labs : 76 (Govt: 27 + Private: 49)
The number of samples being tested everyday also continues to grow. In the last 24 hours, 1,90,730 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 68,07,226.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .