Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
Dr. Harsh Vardhan launches India’s First Mobile I-LAB (Infectious Disease Diagnostic Lab)
Recovery Rate improves to 52.96%
18 JUN 2020 4:10PM by PIB Delhi
Union Minister of Health & Family Welfare Dr. Harsh Vardhan launched India’s first mobile I-Lab (Infectious disease diagnostic lab) for COVID-19 testing for last mile testing access. It will be deployed in remote, interior and inaccessible parts of the country and have capability to perform 25 COVID-19 RT-PCR tests/Day, 300 ELISA tests/day, additional tests for TB, HIV etc. as per CGHS rates. The Infectious Disease Diagnostic Lab (I-LAB) is supported by the Department of Biotechnology, Ministry of Science & Technology, under the Covid Command strategy.
During the last 24 hrs, 7390 COVID-19 patients were cured. A total of 1,94,324patients, so far, have been cured of COVID-19. The recovery rate rises to 52.96%. Currently, 1,60,384 active cases are under medical supervision.
The number of government labs has been increased to 699 and private labs has been increased to 254 (A total of 953). The break-up is given as:
Real-Time RT PCR based testing labs: 540 (Govt: 349 + Private: 191)
TrueNat based testing labs: 340 (Govt: 325 + Private: 15)
CBNAAT based testing labs: 73 (Govt: 25 + Private: 48)
In the last 24 hours, 1,65,412 samples were tested. The total number of samples tested thus far is 62,49,668.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
দা. হর্শ বর্ধন্না ভারতকী অহানবা মোবাইল আই-লেব (লৌনগনবা লাইনাগী লাইওং খঙদোক্নবা লেব) হৌদোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং ৫২%দা হেনগৎলে
18 JUN 2020 4:10PM by PIB Imphal
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবগী অরোইবা তাংকক্কী ওইনা ভারতকী অহানবা মোবাইল আই-লেব (লৌনগনবা লাইনাগী লাইওং খঙদোক্নবা লেব) হৌদোকখ্রে। হায়রিবসি লৈবাক অসিগী অথাপ্পা, মনুং হঞ্জিনবা অমসুং লম্বী-থোংগী ফিবম চাদবা মফমশিংদা থমগনি অমসুং মসিনা সি.জি.ঐচ.এস.কী চাংদা নোংমদা কোবিদ-১৯ আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত ২৫, নোংমদা এলিসা তেস্ত ৩০০, অহেনবা তি.বি. ঐচ.আই.ভি.নচিংবগী তেস্তসু তৌবা ঙমই। লৌনগনবা লাইনাগী লাইওং খঙদোক্নবগী লেব (আই-লেব) অসি কোবিদ কম্মান্দ স্ত্রেতেজীগী মখাদা সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজীগী বাইওতেক্নোলোজী বিভাগনা শৌগৎলি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, কোবিদ নারবা মীওই ৭৩৯০ নাবা ফখ্রে। হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ নারম্বা অনাবা পুন্না ১,৯৪,৩২৪ ফখ্রে। নাবা ফবগী চাংসু ৫২.৯৬% য়ৌরে। হৌজিক-হৌজিক্কী ওইনা, এক্তিব কেস ১,৬০,৩৮৪ মেদিকেল সুপরবিজনগী মখাদা য়েংশিল্লি।
সরকারগী লেব মশীং ৬৯৯দা হেনগৎখ্রে অমসুং প্রাইবেৎ লেবনা ২৫দা৪ হেনগৎখ্রে (অপুনবা ৯৫৩)। মসিগী তোঙান-তোঙান্না খায়দোক্লবশিং মখাদা পীরিঃ
রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৫৪০ (সরকারগীঃ ৩৪৯+ প্রাইবেৎকীঃ ১৯১)
ত্রুনেত্তা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৩৪০ (সরকারগীঃ ৩২৫ + প্রাইবেৎকীঃ ১৫)
সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং লেবঃ ৭৩ (সরকারগীঃ ২৫ + প্রাইবেৎকীঃ ৪৮)
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, সেম্পল ১,৬৫,৪১২ তেস্ত তৌখি। অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীং ৬২,৪৯,৬৬৮নি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেলগী ওইবা খুদোংচাদবা, চৎন-কাংলোন অমসুং পাউতাকশিংগী মরমদা অচুম্বা অমসুং খ্বাইদগী নৌবা ঈ-পাউশিংগীদমক চানবীদুনা https://www.mohfw.gov.in/ দা অমসুং @MoHFW_INDIA দা চাং নাইনা চঙবীয়ু।