প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাজকীয় এছিয়া সিংহৰ সংখ্যা বৃদ্ধিক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
10 JUN 2020 8:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গুজৰাটৰ গিৰ অভয়াৰণ্যত ৰাজকীয় এছিয়া সিংহৰ সংখ্যা বৃদ্ধিক লৈ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰিছে৷
এক টুইটত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, “দুটা অতি ভাল খবৰঃ গুজৰাটৰ গিৰ অভয়াৰণ্যত ৰাজকীয় এছিয়া সিংহৰ সংখ্যা প্ৰায় ২৯% বৃদ্ধি পাইছে৷
আনটো হৈছে ভৌগোলিক বিচৰণ ক্ষেত্ৰও ৩৬% সম্প্ৰসাৰণ হৈছে৷
গুজৰাটৰ জনতা আৰু এই উৎকৃষ্ট কাম সম্পন্ন কৰাৰ বাবে প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰা সকলোৱেই প্ৰশংসাৰ পাত্ৰ৷
বিগত কেইটামান বছৰত গুজৰাটত সিংহৰ সংখ্যা ক্ৰমান্বয়ে বৃদ্ধি পাইছে৷ সেই অঞ্চলৰ জনসাধাৰণৰ অংশগ্ৰহণ, প্ৰযুক্তিৰ ব্যৱহাৰ, বন্যপ্রাণীৰ স্বাস্থ্য সেৱা, উপযুক্ত বাসভূমি ব্যৱস্থাপনা আৰু মানুহ আৰু সিংহৰ মাজত সংঘাট হ্ৰাসে এই সাফল্য আনিছে৷ এই ইতিবাচক প্ৰৱণতা বজাই থাকক তাকে আশা কৰিলো৷”

Prime Minister's Office
PM expresses happiness over increasing population of the majestic Asiatic Lion
10 JUN 2020 8:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness over the increasing population of the majestic Asiatic Lion, living in Gujarat’s Gir Forest.
In a tweet, the Prime Minister said, "Two very good news: Population of the majestic Asiatic Lion, living in Gujarat’s Gir Forest, is up by almost 29%.
Geographically, distribution area is up by 36%.
Kudos to the people of Gujarat and all those whose efforts have led to this excellent feat.
Over the last several years, the Lion population in Gujarat has been steadily rising. This is powered by community participation, emphasis on technology, wildlife healthcare, proper habitat management and steps to minimise human-lion conflict. Hope this positive trend continues!"