Prime Minister's Office
PM expresses happiness over increasing population of the majestic Asiatic Lion
10 JUN 2020 8:05PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed his happiness over the increasing population of the majestic Asiatic Lion, living in Gujarat’s Gir Forest.
In a tweet, the Prime Minister said, "Two very good news: Population of the majestic Asiatic Lion, living in Gujarat’s Gir Forest, is up by almost 29%.
Geographically, distribution area is up by 36%.
Kudos to the people of Gujarat and all those whose efforts have led to this excellent feat.
Over the last several years, the Lion population in Gujarat has been steadily rising. This is powered by community participation, emphasis on technology, wildlife healthcare, proper habitat management and steps to minimise human-lion conflict. Hope this positive trend continues!"

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଭବ୍ୟ ଏସୀୟ ସିଂହଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାକୁ ନେଇ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
10 JUN 2020 8:05PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗୁଜରାଟର ଗିର ଜଙ୍ଗଲରେ ରହୁଥିବା ମହାନ ଏସିଆଟିକ ପ୍ରଜାତିର ସିଂହଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧିକୁ ନେଇ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କ ଟ୍ୱିଟରେ କହିଛନ୍ତି “ଦୁଇଟି ବହୁତ ଭଲ ସମାଚାର ଅଛି: ଗୁଜରାଟର ଗିରରେ ବସବାସ କରୁଥିବା ମହାନ ଏସିଆଟିକ ପ୍ରଜାତିର ସିଂହଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାରେ ପ୍ରାୟ 29 ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି । ଭୌଗଳିକ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ବିଚରଣ କ୍ଷେତ୍ର ଅବା ପରିବ୍ୟାପ୍ତି 36 ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ଗୁଜରାଟର ଜନତା ଏବଂ ସମସ୍ତେ ହେଉଛନ୍ତି ପ୍ରଶଂସାର ପାତ୍ର, ଯେଉଁମାନଙ୍କର ପ୍ରୟାସର ଫଳ ସ୍ୱରୂପ ଏହି ଚମତ୍କାର କାର୍ଯ୍ୟ ସମ୍ଭବ ହେଲା ।
ବିଗତ କିଛି ବର୍ଷ ହେବ ଗୁଜରାଟରେ ସିଂହଙ୍କ ସଂଖ୍ୟାରେ ନିରନ୍ତର ବୃଦ୍ଧି ହେଉଛି । ଏହାକୁ ଗୋଷ୍ଠୀଗତ ଭାଗିଦାରୀ, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ, ବନ୍ୟଜନ୍ତୁଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସେବା, ଉପଯୁକ୍ତ ବାସସ୍ଥାନ ପରିଚାଳନା ଏବଂ ମନୁଷ୍ୟ ଓ ସିଂହ ବିବାଦକୁ ହ୍ରାସ କରିବା ପାଇଁ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପରୁ ଶକ୍ତି ମିଳିଛି । ଆଶା କରୁଛି କି ଏହି ସକରାତ୍ମକ ଧାରା ଜାରି ରହିବ ।’’