শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী হৌজিক ফাওবগী মায় পাকপা
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী মখাদা মীওই কোতি ৪২ মুক্না শেলগী তেংবাং লুপা কোতি ৫৩,২৪৮ ফংখ্রে
03 JUN 2020 9:09AM by PIB Imphal
লুপা লাখ কোতি ১.৭০গী প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী শরুক অমা ওইনা সরকারনা নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা লায়রবা মীওইশিংদা শেলগী তেংবাং অমসুং চেং লেম্না পীখি। পেকেজ অসি নিংথিনা চলায়নবা হায়দুনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারনা কুপ্না য়েংশিল্লি। প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)কী মখাদা মীওই কোতি ৪২ মুক্না শেলগী তেংবাং লুপা কোতি ৫৩,২৪৮ ফংখ্র। পি.এম.জি.কে.পি.গী হৌজিক ফাওবগী ওইবা মায় পাকপশিং মখাদা পীরিঃ
• পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা বেনিফিসরী কোতি ৮.১৯গী লুপা কোতি ১৬৩৯৪ কাইথখ্রে।
• জন ধনগী একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.০৫ (৯৮.৩৩%)দা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০,০২৯ পীখ্রে। অহানবা ইন্সতোলমেন্তকী ওইনা শেল লৌথোকখিবা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবা নুপীশিংগী মশীং অসি কোতি ৮.৭২ (৪৪%) নি। জন ধন একাউন্ত লৈবা নুপী কোতি ২০.৬২ (১০০%)দা অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা লুপা কোতি ১০,৩১৫ পীখ্রে। অনিশুবা ইন্সতোলমেন্তকী ওইনা শেল লৌথোকখিবা পি.এম.জে.দি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবা নুপীশিংগী মশীং অসি কোতি ৯.৭ (৪৭%) নি।
• অহল ওইরবা মীওই, লুখ্রাবি অমসুং নাম্মা শোইবা মীওই কোতি ২.৮১দা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না পুন্না লুপা কোতি ২৮১৪.৫ পীখ্রে। অপুনবা বেনিফিসরী কোতি ২.৮১দা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না কান্নবশিং পীখ্রে।
• য়ুম শাবা মীওই কোতি ২.৩না শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা কোতি ৪৩১২.৮ ফংখি।
• হৌজিক ফাওবদা এপ্রিলগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না চেং হ্ৱাই মেত্রিক তোন লাখ ১০১ লৌখ্রে। এপ্রিলগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৬না চেং হ্ৱাই মেত্রিক তোন লাখ ৩৬.৯৩ য়েন্থোক্তুনা বেনিফিসরী কোতি ৭৩.৮৬তা কান্নবা ফংহনখ্রে। মেগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫না চেং হ্ৱাই মেত্রিক তোন লাখ ৩২.৯২ য়েন্থোক্তুনা বেনিফিসরী কোতি ৬৫.৮৫দা কান্নবা ফংহনখ্রে। জুনগী ওইনা রাজ্য/য়ু.তি. ১৭না চেং হ্ৱাই মেত্রিক তোন লাখ ৩.৫৮ য়েন্থোক্তুনা বেনিফিসরী কোতি ৭.১৬তা কান্নবা ফংহনখ্রে। তোঙান তোঙানবা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদা হ্ৱাই মেত্রিক তোন লাখ ৫.০৬ পীখ্রে। বেনিফিসরী কোতি ১৯.৪গী মনুংদগী ইমুং কোতি ১৭.৯দা হৌজিক ফাওবদা হ্ৱাই য়েন্থোকখ্রে।
• স্কিম অসিগী মখদা পি.এম.য়ু.ৱাই. সিলিন্দর পুন্না কোতি ৯.২৫ বুক তৌখ্রে অমসুং পি.এম.য়ু.ৱাই.গী সিলিন্দর কোতি ৮.৫৮ লেম্না য়েন্থোকখ্রে।
• লুপা কোতি ৪৭২৫কী ওইবা অপুনবা শেনফমসি ই.পি.এফ.ও. একাউন্ততগী ই.পি.এফ.ও.গী মেম্বর লাখ ১৬.১না হঞ্জিল্লরোইদবা এদবান্স ওইনা ওনলাইন্দগী লৌথোক্তুনা কান্নবা ফংখ্রে।
• ১/৪/২০২০দগী চৎনবা হৌগদবা অহেনবা মমল খংহনখ্রে। চৎলিবা শেনবা চহীসিদা নোংমগী খুৎশুমন পীবা মীওই কোতি ৪৮.১৩গী থবক লৈহনখ্রে। মখা তানা, খুৎশুমন অমসুং পোৎ-চৈশিংগী পীথোক্ত্রিবা শেনফম পীথোক্নবা লুপা কোতি ২৮,৭২৯ থাদোকখ্রে।
• লুপা কোতি ৮৯৫.০৯গী শেনফম অইবা ই.পি.এফ.কী ২৪% থবক তৌবা মীওই লাখ ৫৯.২৩দা পীথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ, ২/৬/২০২০ ফাওবগী অপুনবা দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর
স্কিম
বেনিফিসরী মশীং
শেনফম
পি.এম.জদি.ৱাই.গী একাউন্ত লৈবা নুপীশিংগী তেংবাং
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত-কোতি ২০.০৫ (৯৮.৩%)
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ২০.৬৩
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত-কোতি ১০০২৯
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ১০৩১৫
এন.এস.এ.পি. (অহল ওইরবী লুখ্রাবী, দিব্যাং, অহল ওইরবা মীওইশিং)গী তেংবাং
কোতি ২.৮১ (১০০%)
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত-কোতি ১৪০৭
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- কোতি ১৪০৭
পি.এম.-কিসানগী মখাদা লৌউবশিংদা পীখিবা
কোতি ৮.১৯
কোতি ১৬৩৯৪
য়ুম শাবা মীওইশিংগী তেংবাং
কোতি ২.৩
কোতি ৪৩১৩
ই.পি.এফ.ও.গী শরুক ২৪%
কোতি .৫৯
কোতি ৮৯৫
উজ্বালা
অহানবা ইন্সতোলমেন্ত-৭.৪৮
অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত- ৪.৪৮
কোতি ৮৪৮৮
অপুনবা
কোতি ৪২
কোতি ৫৩২৪৮

Ministry of Finance
PRIME MINISTER GARIB KALYAN PACKAGE-PROGRESS SO FAR
Around 42 crore poor people received financial assistance of Rs 53,248 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
03 JUN 2020 9:09AM by PIB Delhi
As part of the Rs 1.70 lakh crore Pradhan Mantri Garib Kalyan Package, the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by central and state governments. Around 42crore poor people received financial assistance of Rs53,248 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package(PMGKP). The progress achieved so far, under various components of PMGKP is as follows:
• Rs16394 crore front loaded towards payment of the first instalment of PM-KISAN to 8.19 crore beneficiaries.
• Rs 10029 crore credited to 20.05crore(98.33%) women Jan Dhan account holders as first installment.The number of women PMJDY accounts holders whose accounts have been debited by customer induced transaction under 1st instalment is 8.72crore(44%). Rs. 10,315 crore credited to20.62crore (100%) women Jan Dhan account holders with second installment.The number of women PMJDY accounts holders whose accounts have been debited by customer induced transaction under 2nd instalment is 9.7crore(47%).
• Total Rs2814.5 crore disbursed to about 2.81 crore old age persons, widows and disabled persons in two installments.Benefits transferred to all 2.81 crore beneficiaries in two installments.
• 2.3 crore Building & construction workers received financial support amounting to Rs4312.82crore.
• So far 101Lakh MT of food grains have been lifted by 36 States/UTs for April.36.93 LMT of foodgrains have been distributed,covering 73.86crorebeneficiaries by 36States/UTs for April 2020. 32.92 LMT of food grains have been distributed, covering 65.85 crore beneficiaries by 35 States/UTs for May 2020. 3.58 LMT of foodgrains have been distributed, covering 7.16 crore beneficiaries by 17 States/UTs for June 2020. 5.06LMT of Pulses have also been dispatched to various states/UTs.Total 1.91LMT Pulses have been distributed so far to 17.9 crore household beneficiaries out of 19.4 crore such beneficiaries.
• Total 9.25crore PMUY cylinders have been booked under this scheme so far and 8.58 crore PMUY free cylinders already delivered to beneficiaries.
• 16.1 Lakh members of EPFO has taken benefit of online withdrawal of non-refundable advance from EPFO account amounting to 4725 crore.
• Increased rate has been notified w.e.f 01-04-2020.In the current financial year, 48.13 crore person’s man-days of work generated. Further, Rs 28,729 crore released to states to liquidate pending dues of both wage and material.
• 24% EPF contribution transferred to 59.23 Lakh employees account amounting to 895.09crore
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Total Direct Benefit Transfer till 2/06/2020
Scheme
Number of Beneficiaries
Amount
Support to PMJDY women account holders
1st Ins - 20.05 Cr(98.3%)
2nd Ins –20.63 Cr
1st Ins - 10029 Cr
2nd Ins – 10315 Cr
Support to NSAP (Aged widows, Divyang, Senior citizen)
2.81 Cr (100%)
1st Ins - 1407 Cr
2nd Ins – 1407 Cr
Front-loaded payments to farmers under PM-KISAN
8.19 Cr
16394 Cr
Support to Building & Other Construction workers
2.3 Cr
4313 Cr
24% contribution to EPFO
.59 Cr
895 Cr
Ujjwala
1st Ins – 7.48
2nd Ins – 4.48
8488 Cr
TOTAL
42Cr
53248 Cr