Ministry of Railways
Indian Railways to operationalise 2600 More Shramik Special Trains in next 10 days
The decision is going to benefit around 36 lakhs stranded migrants
Indian Railways has run 2600 Shramik Special Trains in last 23 days
Around 36 lakhs stranded migrants have been transported till now to their home States
23 MAY 2020 4:35PM by PIB Delhi
While the country is battling with the pandemic COVID-19, Indian Railways is leaving no stone unturned to bring respite to the severely affected during this crucial time. In a constant endeavour to provide relief to migrants to reach home State,In a major decision, Ministry of Railways has decided to operationalise 2600 more Shramik Special Trains in next ten days across the country as per the needs of State Governments.This initiative is expected to benefit 36 lakh stranded passengers across the country.
It may be noted that Indian Railways started running “Shramik Special” trains from 01 May 2020, to move migrant workers, pilgrims, tourists, students and other persons stranded at different places due to lock down. These special trains are being run from point to point on the request of both the concerned State Governments as per the standard protocols for sending and receiving such stranded persons. The Railways and State Governments have appointed senior officials as Nodal Officers for coordination and smooth operation of these “Shramik Specials”.
Indian Railways has run 2600 Shramik Special Trains in last 23 days
Around 36 lakhs stranded migrants have been transported till now to their home States.
It is to be noted that apart from Shramik Special Trains, Ministry of Railways has started 15 pairs of Special Trains wef. 12.05.2020 and announced 200 train services to be started from wef 01st June, 2020.

রেলৱে মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন রেলৱেনা মথংগী নুমিৎ ১০দা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৬০০ অমগা মথৌ তৌরগনি
ৱারেপ অসিনা পন্দুনা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত চাউরাক্ন লাখ ৩৬তা কানহল্লগনি
ইন্দিয়ন রেলৱেনা হৌখিবা নুমিৎ ২৩দা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৬০০ চেল্লি
হৌজিক ফাওবদা পন্দুনা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত চাউরাক্না লাখ ৩৬ মখোয়গী হোম স্তেৎশিংদা পুদুনা চৎখ্রে
23 MAY 2020 4:35PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকা লান্থেংনরিবা মতম অসিদা, ইন্দিয়ন রেলৱেনা শাথিনা শোকহল্লবা মীওইশিংবু মতেং পাংনবা হোৎনবা য়াবা পুম্নক হোৎনরি। মাইগ্রেন্তশিংবু মখোয়গী ময়ুমদা য়ৌহন্নবা হোৎনবা অমগী মনুং চন্না অচৌবা ৱারেপ অমদা রেলৱে মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারশিংগী দরকার ওইবগী মতুং ইন্না মথংগী নুমিৎ তরাদা লৈবাক পুম্বদা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৬০০ অমগা মথৌ তৌহন্নবা ৱারেপ লৌরে। অনৌবা খোংথাং অসিনা লৈবাক পুম্বদা লৈরিবা পন্দুনা লৈরিবা পেসেঞ্জর লাখ ৩৬তা কানহল্লবা য়াই।
লোকদাউন্না মরম ওইদুনা তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা পন্দুনা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিং, পিলগ্রিমশিং, তুরিস্তশিং, মহৈরোইশিং অমসুং অতোপ্পা মীওইশিংবু হোন্দোক্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা ২০২০গী মে ১দগী শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেনবা হৌখি। ত্রেনশিং অসি রেলৱেনা পেসেঞ্জরশিংবু থাদোক্কদৌরিবা রাজ্য অমসুং মখোয়বু লৌশিনগদৌরিবা রাজ্য অনিমক্না অয়াবা পীরবা মতুংদা চেল্লি। রেলৱে অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা মসিগী শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অসি অপনবা য়াওদনা মথৌ তৌহন্নবগীদমক সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংবু নোদেল ওফিসরশিং ওইনা হাপলি।
ইন্দিয়ন রেলৱেনা হৌখিবা নুমিৎ ২৩দা শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেন ২৬০০ চেল্লি।
হৌজিক ফাওবদা পন্দুনা লৈরিবা মাইগ্রেন্ত চাউরাক্না লাখ ৩৬ মখোয়গী হোম স্তেতশিংদা পুদুনা চৎখ্রে।
শ্রমিক স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অসিগী মথক্তা রেলৱে মন্ত্রালয়না ১২.০৬.২০২০দগী স্পিসিয়েল ত্রেন পুংবা ১৫ চেনবা হৌখ্রে অমদি ২০২০গী জুন ১দগী ত্রেন সর্বিস ২০০ হৌরগনি হায়না লৌউথোকখ্রে।