প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না সাইক্লোন ‘অম্ফান’গীদমক শেম শারিবশিং য়েংশিনখ্রে
এন.দি.আর.এফ.কী তীম ২৫ ফিভম লাকশিন্নবা থমখ্রে
18 MAY 2020 5:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা বে ওফ বেঙ্গলদা হুম্লক্লিবা সাইক্লোন ‘অম্ফান’দগী ঙাকথোক্নবা শেম-শারিবা পাম্বৈশিং য়েংশিন্নবা পাংথোকপা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা ফিভম অদু মপুং ফানা য়েংশিনখি অমসুং মদুগীদমক শেম-শারিবশিংগা লোইননা নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.)না পুথোরকপা ইভাকুলেসন প্লান অদুসু য়েংশিনখি। রেস্পোন্স প্লান পুথোরকখিবা মনুংদা, দি.জি. এন.দি.আর.এফ.না খঙহনখ্রে মদুদি এন.দি.আর.এফ.কী তীম ২৫ মথৌ তৌনবা থমখ্রে অমসুং ১২ অমনা রিজর্বকীদমক শেম শাখ্রে। লৈবাক্কী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা অতোপ্পা এন.দি.আর.এফ.কী ২৪ অমসুং স্তেন্দবাই ওইনা লৈরে।
মীফম অদুদা কেন্দ্রগী হোম মিনিস্তর শ্রী অমিৎ শাহ, প্রধান মন্ত্রীগী প্রিন্সিপল এদভাইজর শ্রী পি.কে. সিনহা, কেবিনেৎ সেক্রেতরী শ্রী রজীব গৌবাদা নত্তনা ভারত সরকারগী অতৈ সেনিয়র ওফিসরশিংসু শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM reviews preparations against Cyclone ‘Amphan’
25 NDRF teams deployed on ground to manage the situation
18 MAY 2020 5:39PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi chaired a high-level meeting today to review the response measures against cyclone ‘Amphan’ developing in the Bay of Bengal.
Prime Minister took full stock of the situation and reviewed the response preparedness as well as the evacuation plan presented by the National Disaster Response Force (NDRF). During the presentation of the response plan, DG NDRF informed that 25 NDRF teams have been deployed on the ground while 12 others are ready in reserve. 24 other NDRF teams are also on standby in different parts of the country.
The meeting was also attended by Shri Amit Shah, Union Home Minister; Shri PK Sinha Principal Advisor to the Prime Minister; Shri Rajiv Gauba, Cabinet Secretary, besides other senior officers of Government of India.