য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লোকদাউন ৪.০-স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংনা এম.ঐচ.এ.গী চৎনা কাঙলোনশিংগী মখাদা থম্লিবা অথিংবশিং অসি শেমদোকপা য়ারোই; লোকেল লেবেল এসেসমেন্ত অমসুং হকশেলগী মন্ত্রালয়গী চৎনা কাঙলোনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা চৎনবখক য়াগনি: এম.ঐচ.এ.
18 MAY 2020 1:43PM by PIB Imphal
১৭.০৫.২০২০দা হোম মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা লোকদাউনগী অথিংবশিংগী মতাংদা শেমদোক্লবা চৎনা কাঙলোনশিং থোকখ্রে। লোকদাউন অসি তাং ৩১.০৫.২০২০ ফাওবা শাংদোকখিবনা, অথিংবশিংদা পাক শন্না কোমথোক্লি।
ঙসিদগী চৎনরিবা অনৌবা চৎনা কাঙলোনশিংগী মখাদা, ১৭.০৫.২০২০দা হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রলয়না থোকখিবা শেমদোক্লবা চৎনা কাঙলোনশিংগী মতুং ইন্না স্তেৎশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা হৌজিক রেদ, ওরেঞ্জ অমসুং গ্রীন জোনশিং লেপচগনি। রেদ/ওরেঞ্জজোনশিং মনুংদা, লোকেল লেবেল তেক্নিকেল ইনপুৎশিং অমসুং হকশেল মন্ত্রালয়গী চৎনা কাঙলোনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা লোকেল ওথোরিতীনা কন্তেনমেন্ত অমসুং বফর জোনশিং খন্দোক্কনি।
কন্তেনমেন্ত জোনশিংগী মনুংদা, মমাংগীগুম্না অকোয়বগী অকনবা চেকশিল-থৌরাং লৌখৎকনি অমসুং ইসেন্সিএল এক্তিবিতীশিং খক্তমক অয়াবা পীগনি। লৈবাক শিনবা থুংনা অকক্নবা থবক-থৌরমশিংদা অদুমক অথিংবা থমখিগনি। এম.ঐচ.এ..গী চৎনা কাঙলোনশিংগী মখাদা অখন্ননা থিংলিবা নৎতনা অতোপ্পা থবক থৌরমশিংদা লোয়নমক অয়াবা পীরি।
মসিগী পোইন্তশিংগী মখাদা, এম.ঐচ.এ..না স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংদা হঞ্জিন-হঞ্জিন হায়রি মদুদি শেমদোকলবা চৎনা কাঙলোনশিংগী মখাদা পীরিবা লোকদাউনগী অথিংবশিংদা পাক শন্না কোমথোকপশিং পীরবসু, স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংনা এম.ঐচ.এ..গী চৎনা কাঙলোনদা থম্লিবা অথিংবশিং শেমদোকপা য়ারোই। ফীফম অদু কুপনা য়েংশিল্লবা মতুংদা মথৌ তারবদি মখোয়না অতৈ অতোপ্পা থবক থৌরমশিংদা থিংজিনবা নত্ত্রগা অথিংবশিং থম্বা য়াই।
মখা তানা, লোকেল লেবেল জোনশিং লেপথোকপা মতমদা এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না থোকপা শে্মদোকলবা চৎনা কাঙলোনশিংদা পীরিবা বেঞ্চমার্কশিং/থ্রেস হোল্দশিং অদু স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংনা ইনগদবনি। মীয়ামনা খুদোং চাননবগীদমক লোকেল লেবেলদা সেন্তর অমসুং স্তেৎকী ওইবা চৎনা কাঙলোনশিং অদু পাক শন্না লাউথোকউ হায়নসু খঙহল্লি।

Ministry of Home Affairs
Lockdown4.0 - States/UTs cannot dilute restrictions imposed in MHA guidelines, can only make them stricter based on local level assessment and Health Ministry Guidelines: MHA
18 MAY 2020 1:43PM by PIB Delhi
Union Ministry of Home Affairs (MHA), on 17.05.2020, issued the revised guidelines regarding lockdown restrictions, to contain COVID-19. As the lockdown was extended up to 31.05.2020, widespread relaxations were given in the restrictions.
Under the new guidelines effective from today, States and UTs would now delineate the Red Orange and Green zones, taking into consideration the revised guidelines issued by Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) on 17.05.2020. Inside the red/orange zones, containment and buffer zones would be identified by the local authorities, based on local level technical inputs and Health Ministry guidelines.
Within containment zones, strict perimeter would be maintained as earlier and only essential activities would be allowed. Limited activities would continue to be prohibited throughout the country. All other activities would be permitted except the ones that are specifically prohibited under MHA guidelines.
In view of these points, MHA has reiterated to the States/UTs that despite widespread relaxations given in lockdown restrictions under revised guidelines, States/UTs cannot dilute the restrictions imposed in MHA guidelines. They may prohibit certain other activities or impose restrictions, as deemed necessary on the basis of ground level analysis of the situation.
Further, it has been communicated that States/UTs must take into consideration the benchmarks/thresholds indicated in the revised guidelines issued by MoHFW, while delineating zones at local level. It has also been urged to give wide publicity to the Centre and respective State guidelines at local level for the convenience of the public.
Click here to see the Official communication to States/UTs