হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
08 MAY 2020 5:55PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
ঙসি, হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা তমিল নাদু, কর্নাতকা অমসুং তেলঙ্গনাগী রাজ্য হকশেল মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখ্রে। মদুদা মহাক্না কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা শেম-শাদুনা হোৎনরিবশিং অমসুং থিংনবা লৌখৎলিবা খোংথাংশিং য়েঙশিংনশি। অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী হলকপা মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিংগী মতিক চাবা ক্বরেন্তাইন তৌনবা শিল-লাংবা য়াওনা এস.এ.আর.আই/ আই.এল.আই.গী সেম্পলিং অমসুং তেস্তিং হেঙ্গৎপগী মথৌ তাবা অদু মহাক্না মখা তাখি। আই.সি.এম.আর.না প্লেসিদ ত্রায়েল কৌবা মল্তি-সেন্তর ক্লিনিকেল ত্রায়েল অমা হৌদোক্লে। স্তদী অসি এপ্রিল ২৯দা কোবিদ-১৯ নেস্নেল ইথিক্স কম্মিতী (সি.ও.এন.ই.সি.)দগী অয়াবা ফংলে। প্লেসিদ ত্রায়েলগীদমক আই.সি.এম.আর.না ইন্সতিত্যুৎ ২১ খনগৎলে। মসিদা মহারাস্ত্রদা হোস্পিতা ৫, গুজরাত্তা ৪, রাজস্থান, তমিল নাদু, মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশতা অনি-অনি, অমদি পঞ্জাব, কর্নাতকা, তেলঙ্গনা অমসুং চান্দিগরদা অমমম য়াওরি।
ঙসি ফাওবদা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরক্তবা জিলা ২১৬ লৈরি। হৌখিবা নুমিৎ ২৮দা জিলা ৪২দা অনৌবা কেস উবা ফংদ্রে। অদুগা হৌখিবা নুমিৎ ২১দা জিলা ২৯দা অনৌবা কেস উদ্রে। হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা অপুনবা জিলা ৩৬তা অনৌবা কেস উবা ফংদ্রে অমদি হৌখিবা নুমিৎ ৭তা জিলা ৪৬তা অনৌবা কেস উবা ফংদ্রে।
হকশেল মন্ত্রালয়না মীরমদগী হলকপশিং/কন্তেক্তশিং/চিংনবা নত্রগা কনফার্ম কেসশিংগী আইসোলেসনগীদমক হোতেলশিং, সর্বিস এপার্তমেন্তশিং, লোদজশিং অসিনচিংবদা স্তেত ফেসিলিতী ক্বরেন্তাইন/ফেসিলিতী আইসোলেসনগীদমক অহেনবা গাইদলাইনশিং ইশু তৌরে। মখাতানা কুপথনা খংনবগীদমক গাইদলাইনশিং মখাগী অসিদগী উবা ফংগনি: https://www.mohfw.gov.in/pdf/Additionalguidelinesforquarantineofreturneesfromabroadcontactsisolationofsuspectorconfirmedcaseinprivatefacilities.pdf
হৌজিক ফাওবদা মীওই ১৬,৫৪০ নাব ফখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১২৭৩ নাব ফখ্রে। মসিনা ঐখোয়গী অপুনবা নাব ফবগী চাং অসি ২৯.৩৬ ওইরে। মসিগী নাব ফবগী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা হেঙ্গৎলক্লি মদুনা হোস্পিতালাইজ তৌরবা অনাবা ৩ খুদিংগী মনুংদা অমদি নাব ফগৎলক্লি। হৌজিক অপুনবা কনফার্ম ওইরবা কেস অসি ৫৬,৩৪২নি। ঙরাংদগী ভারত্তা কোবিদ-১৯ কনফার্ম তৌরবা কেস মশিং ৩৩৯০ হেঙ্গৎলক্লি। চাংচৎ অমদা অনাবা চাদা ৩.২দি ওক্সিজেন সপোর্ত্তা লৈরি, অনাবা চাদা ৪.৭তি আই.সি.য়ু.দা লৈরি, অদুগা অনাবা চাদা ১.১না বেন্তিলেতর সপোর্ত্তা লৈরি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
08 MAY 2020 5:55PM by PIB Delhi
Various actions have been collectively taken by the centre and States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Today, Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare interacted with the State Health Ministers of Tamil Nadu, Karnataka and Telangana through a Video Conference wherein he reviewed the preparedness efforts and containment measures regarding COVID-19. Further, he added that there is a need to increase the sampling and testing of SARI / ILI cases, along with proper quarantine arrangements of migrant workers returning from other states.
ICMR has initiated a multi-centre clinical trial called PLACID trial, “Phase-II Open-Label, Randomised Controlled Trial, to assess the safety and efficacy of Convalescent Plasma to Limit COVID-19 associated Complications in Moderate disease”. The study has received approval from the COVID-19 National Ethics Committee (CONEC) on 29th April. ICMR has shortlisted 21 institutes for PLACID trial. These include 5 hospitals in Maharashtra; 4 in Gujarat; 2 each in Rajasthan, Tamil Nadu, Madhya Pradesh and Uttar Pradesh; and 1 each in Punjab, Karnataka, Telangana and Chandigarh.
There are 216 districts which have not reported any cases till date. As many as 42 districts have seen no fresh cases in the last 28 days, while 29 districts have seen no fresh cases in the last 21 days. A total of 36 districts have seen no fresh cases in the last 14 days, and 46 districts have seen no fresh cases in the last 7 days.
The Ministry of Health has issued additional guidelines for States facility quarantine/ facility isolation in hotels, service apt, lodges etc., for returnees from abroad/contacts/ isolation of suspects or confirmed cases. For further details the guidelines can be seen at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/Additionalguidelinesforquarantineofreturneesfromabroadcontactsisolationofsuspectorconfirmedcaseinprivatefacilities.pdf
So far, a total of 16,540 people have been cured. In the last 24 hours, 1273 patients were found cured. This takes our total recovery rate to 29.36 %. This recovery rate is continuously increasing which currently means that almost 1 out of every 3 patients who were hospitalised has been recovered/cured. The total number of confirmed cases is now 56,342. Since yesterday, an increase of 3390 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India. It is noted that on an average, 3.2% patients are on oxygen support, 4.7% of patients are in ICU, and 1.1% patients are on ventilator support.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .