ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭର୍ଚୁଆଲ ଭେସକ ଗ୍ଲୋବାଲ ସେଲିବ୍ରେସନରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଦୀକ୍ଷାନ୍ତ ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
06 MAY 2020 8:45PM by PIB Bhubaneswar
ଆସନ୍ତାକାଲି ମେ’ 7, 2020ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ସମାରୋହରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ।
ବୁଦ୍ଧ ଛତା ସଂଗଠନର ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ବୁଦ୍ଧ କନଫେଡେରେସନ (ଆଇବିସି) ସହଯୋଗରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ସଂସ୍କୃତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ସମସ୍ତ ମୁଖ୍ୟଙ୍କ ଅଂଶଗ୍ରହଣରେ ଏକ ଭର୍ଚୁଆଲ ପ୍ରାର୍ଥନା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଆୟୋଜନ କରୁଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ସକାଳେ ଦୀକ୍ଷାନ୍ତ ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ କୋଭିଡ-19 ମହାମାରୀର ପ୍ରଭାବ ଯୋଗୁଁ ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ଉତ୍ସବ ଏକ ଭର୍ଚୁଆଲ ଭେସକ ଦିବସ ମାଧ୍ୟମରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଛି ।
ପୀଡିତ ତଥା କୋଭିଡ-19 ଯୁଦ୍ଧରେ ଲଢୁଥିବା ଆଗଧାଡ଼ିର ଯୋଦ୍ଧାଙ୍କ ସମ୍ମାନାର୍ଥେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି ।
ଉତ୍ସବର ପ୍ରାର୍ଥନା ସମାରୋହରେ ପବିତ୍ର ଗାର୍ଡେନ ଲୁମ୍ବିନୀ, ନେପାଳ, ମହାବୋଧି ମନ୍ଦିର, ବୋଧଗୟା, ଭାରତ, ମୁଲଗାନ୍ଦା କୁଟି ବିହାରା, ସାରନାଥ, ଭାରତ, ପରିନିର୍ବାଣ ସ୍ତୁପ, କୁସିନାଗର, ଭାରତ, ପିରିଥ ଜପ, ପବିତ୍ର ଏବଂ ଐତିହାସିକ ଅନୁରାଦ୍ଧାପୁର ସ୍ତୁପ ପରିସରର ରୁୱାନୱେଲି ମହା ସେୟା, ଶ୍ରୀଲଙ୍କା, ବୌଦ୍ଧନାଥ ସ୍ୱୟମ୍ଭୁ, ନାମୋ ସ୍ତୁପ, ନେପାଳ ସମେତ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଜନପ୍ରିୟ ବୁଦ୍ଧ କ୍ଷେତ୍ରରୁ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ ।
କେନ୍ଦ୍ର ସଂସ୍କୃତି ତଥା ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରହ୍ଲାଦ ସିଂ ପଟେଲ ଏବଂ ସଂଖ୍ୟାଲଘୁ ବ୍ୟାପାର ତଥା ଯୁବ ବ୍ୟାପାର ଓ କ୍ରୀଡ଼ା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କିରେନ ରିଜିଜୁ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ।
ଗୌତମ ବୁଦ୍ଧଙ୍କ ଜନ୍ମ, ଜ୍ଞାନବୋଧ ଏବଂ ମହା ପର୍ନିର୍ବାଣ ଏଭଳି ତିନି ଆଶୀର୍ବାଦ ଦିବସକୁ ଭେସକ-ବୁଦ୍ଧ ପୂର୍ଣ୍ଣିମା ରୂପେ ଧରାଯାଏ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister to participate in the Virtual Vesak Global Celebrations on Buddha Purnima, 7th May 2020
Shri Narendra Modi to deliver the keynote address on the occasion
06 MAY 2020 8:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi shall be participating in the Buddha Purnima celebrations tomorrow, 7th May 2020.
Ministry of Culture, Government of India in collaboration with the International Buddhist Confederation (IBC), a global Buddhist umbrella organization is holding a Virtual Prayer Event with the participation of all the supreme heads of the Buddhist Sanghas from around the world.
Prime Minister Shri Narendra Modi shall be delivering the keynote address in the morning.
Buddha Purnima celebrations are being held through a Virtual Visak day owing to the impact of the COVID-19 Pandemic across the globe.
The event is being organised in honour of the Victims and the frontline warriors of COVID-19.
Prayer ceremonies on the occasion will be streamed live from the Sacred Garden Lumbini, Nepal,Mahabodhi Temple, Bodhgaya, India,Mulgandha Kuti Vihara, Sarnath, India, Parinirvana Stupa, Kushinagar, India, Pirith Chanting from Ruwanweli Maha Seya in the sacred and historic Anuradhapura stupa premises, Sri Lanka, Boudhanath, Swayambhu, Namo Stupa, Nepal apart from other popular Buddhist sites
Minister of Culture and Minister of Tourism Shri Prahlad Singh Patel and Minister of State for Minority Affairs and Youth Affairs & Sports Shri Kiren Rijiju shall also be participating in the event.
Vesak- Buddha Poornima, is considered the Triple Blessed Day as Tathagata Gautam Buddha's Birth, Enlightenment and Maha Parnirvana.