শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ : হৌজিক ফাওবদা পায়খৎখ্রবা থবকশিং পি.এম.জি.কে.পি.গী মখাদা চাউরাক্না লায়রবা মীওই করোর ৩৯ লুপা করোর ৩৪,৮০০গী শেন্থং ফংখ্রে
06 MAY 2020 11:41AM by PIB Imphal
২০২০গী মার্চ ২৬দগী কোবিদ-১৯গীঅথিংবা থম্বদগী ফংলিবা অৱাবা কোক্নবা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)গী মখাদা ২০২০গী মে ৫ ফাওবদা দিজিতেল পেমেন্তগী মচাক-মথুমশিং শীজিন্নদুনা চাউরাক্না লায়রবা মীওই করোর ৩৯ লুপা করোর ৩৪,৮০০গী শেন্থং ফংলে হায়না য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতী নির্মালা সীতারমন্না লাউথোকখ্রে।
পি.এম.জি.কে.পি.গী শরুক অমা ওইনা, নুপীশিং, লায়রবা অহলশিং অমসুং লৌমীশিংদা সরকারনা লেম্না চেং অমসুং কেস ফংহল্লে। য়াংনা পায়খৎলিবা পেকেজ অসি কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা লেপ্তনা য়েংশিল্লি। অথিংবা মনুংদা দরকার ওইবা মীওইশিংনা য়াম্না য়াংনা মতেংশিং শোইদনা য়ৌহন্নবা ফাইনান্স মিনিস্ত্রী, মরী লৈনবা মিনিস্ত্রীশিং, কেবিনেত সেক্রেতরিয়েত অমসুং পি.এম.ও.না পায়খৎপা য়াবা থবক পায়খৎলি।
কান্নবা ফংগদৌরিবা মীওইশিংদা য়াংনা অমসুং নিংথিনা শেন ফংহন্নবা ফিনতেক অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজি শীজিন্নরি। দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর(দি বি তি) হায়বদি কান্নবা ফংগদৌরিবা মীওইশিংগী একাউন্তদা হকথেংননা শেন হাপচিন্দুনা নারোলদা মাংহন্দ্রে অমসুং থবক ফগৎহল্লে। মসিনা কান্নবা ফংগদৌরিবা মীওইশিং মশামক ব্রাঞ্জতা চৎতনা মখোয়গী একাউন্তদা শেন চংহনবা ঙম্লে।
পি.এম.জি.কে.পি.গী তোঙান-তোঙানবা কম্পোনেন্তশিংগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা পায়খৎখ্রবা থবকশিং মখাদা পীরি :
• লৌমী করোর ৮.১৯দা পিএম-কিষানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী লুপা করোর ১৬,৩৯৪ ফংহনখ্রে।
• অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা জন ধন একাউন্ত হাংবা নুপী করোর ২০.০৫(চাদা ৯৮.৩৩)দা লুপা করোর ১০,০২৫ ফংহনখ্রে। পি.এম.জে.দি.ৱাই. একাউন্ত হাংবা নুপী করোর ৮.৭২(চাদা ৪৪)না মখোয়গী একাউন্তশিংদগী শেন লৌথোকখি। অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা মে ৫দা জন ধন একাউন্ত হাংবা নুপী করোর ৫.৫ দা লুপা করোর ২,৭৮৫ ফংহনখ্রে।
• অহল, লুখ্রাবী অমসুং হকচাংগী ফিবম চাদ্রবা মীওই করোর ২.৮২দা লুপা করোর ১৪০৫ য়েন্থোকখ্রে। বেনিফিসরী করোর ২.৮১২দা কান্নবশিং ফংহনখি।
• য়ুম-কৈ শাবা শিন্মী করোর ২.২০দা লুপা করোর ৩৪৯২.৫৭গী শেন্থং ফংহনখ্রে।
• হৌজিক ফাওবদা এপ্রিল থাগী রাজ্যশিং/য়ুতিশিং ৩৬না চানবা মহৈ-মরোং এম তি লাখ ৬৭.৬৫ চিংথোকখ্রে। ২০২০গী এপ্রিলগী ওইনা রাজ্যশিং/য়ুতিশিং ৩৬না মীওই করোর ৬০.৩৩দা চানবা মহৈ-মরোং এম তি লাখ ৩০.১৬ য়েন্থোকখ্রে। ২০২০গী মে থাগী ওইনা রাজ্যশিং/য়ুতিশিং ২২না মীওই করোর ১২.৩৯দা চানবা মহৈ-মরোং এম তি লাখ ৬.১৯ য়েন্থোকখ্রে
• তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু তিশিংদা হৱাই মেত্রিক তন লাখ ২.৪২ য়ৌহনখ্রে। বেনিফিসরী করোর ১৯.৪গী মনুংদা য়ুমথোং করোর ৫.২১দা হৱাইশিং য়েন্থোকখ্রে।
• প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বালালা য়োজনা (পি.এম.য়ু.ৱাই.) সিলিন্দর করোর ৫.০৯ বুক তৌখি অমসুং কান্নবা ফংগদবা মীওইশিংদা লেম্না পি.এম.য়ু.ৱাই. সিলিন্দর করোর ৪.৮২ ফংহনখ্রে।
• ইমপ্লোয়িজ প্রোবিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন (ই.পি.এফ.ও.) মেম্বর লাখ ৯.৬না ই পি এফ ও একাউন্তদগী লুপা করোর ২৯৮৫ ওনলাইন্দা নন-রিফন্দদেবল এদভান্স লৌথোকপগী খুদোংচাবা ফংলে।
• ই.পি.এফ. কন্ত্রিবুসনগী চাদা ২৪গী লুপা করোর ৬৯৮ শেনফম ইমপ্লোয়িজ লাখ ৪৪.৯৭গী একাউন্তদা হাপচিনখি।
• ২০২০গী এপ্রিল ১দগী এম.জি.এন.আর.ই.জি.এ.গী হেনগৎলবা খুৎশুমল চৎনবা হৌরে। চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা মীওই করোর ৫.৯৭দা থবক ফংহনখি। খুৎশুমল অমসুং পোৎচৈ লৈনবগী পীথোক্তনা লৈরিবা লুপা করোর ২১,০৩২গী শেনফম রাজ্যশিংদা থাদোকখ্রে।
• নিউ ইন্দিয়া এসুরেন্সনা সরকারগী হোস্পিতালশিং অমসুং হেল্থ কিয়ার সেন্তরশিংদা থবক তৌরিবা হকশেলগী মীওই লাখ ২২.১২গী ইন্সুরেন্স স্কিম কভর তৌরে।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ
২০২০গী মে ৫ ফাওবদা দাইরেক্ত বেনিফিত ত্রান্সফর তৌখিবা অপুনবা
স্কিম
বেনিফিসরী মশিং
শেনফম
পি.এম.জে.দি.ৱাই. একাউন্ত হাংলিবা নুপীশিং মতেং পাংনবা
অহানবা ইন্স-করোর ২০.০৫(চাদা ৯৮.৩)
অনিশুবা ইন্স-করোর ৫.৫৭
অহানবা ইন্স-করোর ১০০২৫
অনিশুবা ইন্স-করোর ২৭৮৫
অহল ওইরবী লুখ্রাবীশিং, দিবয়াং, অহলশিং পেন্স পীনবা
করোর২.৮২ (চাদা ১০০)
করোর ১৪০৫
পি.এম.-কিষানগী মখাদা লৌমীশিং মতেং পাংনবা
করোর৮.১৯
করোর ১৬৩৯৪
য়ুম-কৈ অমসুং অতৈ শেমগৎ-শাগৎপা শিন্মীশিং মতেং পাংনবা
করোর ২.২০
করোর ৩৪৯৩
ই.পি.এফ.ও. কন্ত্রিবুসনগী চাদা ২৪
করোর .৪৫
করোর৬৯৮
অপুনবা
করোর ৩৯.২৮
করোর ৩৪৮০০

Ministry of Finance
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package : Progress so far
Around 39 crore poor people received financial assistance of Rs 34,800 crore under the PMGKP
06 MAY 2020 11:41AM by PIB Delhi
Using the digital payment infrastructure, around 39 crore poor people received financial assistance of Rs 34,800 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) as on 5th May,2020, announced by Union Finance Minister Smt Nirmala Sitharaman on 26th March,2020 to protect them from the impact of the lockdown due to COVID 19.
As part of the PMGKP, the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by Central and State governments. Finance Ministry, the concerned Ministries, Cabinet Secretariat and PMO are leaving no stone unturned to ensure that the relief measures reach the needy swiftly and in line with the intent of the lock down.
Fintech and digital technology have been employed for swift and efficient transfer to the beneficiary. Direct Benefit Transfer (DBT), i.e. transfer that ensures that the amount is directly credited into the account of the beneficiary, eliminates leakage and improves efficiency has been employed. This has also ensured credit to the beneficiary’s account without the need for the beneficiary to physically go to the branch.
The progress achieved so far, under various components of PMGKP is as follows:
• Rs 16,394 crore front loaded towards payment of the first instalment of PM-KISAN to 8.19 crore beneficiaries.
• Rs 10,025 crore credited to 20.05 crore (98.33%) women Jan Dhan account holders as first instalment. The number of women PMJDY accounts holders whose accounts have been debited by customer induced transaction is 8.72 crore (44%). Rs. 2,785 crore credited to 5.57 crore women Jan Dhan account holders with second instalment as on 5th May.
• Rs 1405 crore disbursed to about 2.82 crore old age persons, widows and disabled persons. Benefits transferred to all 2.812 crore beneficiaries.
• 2.20 crore Building & Construction Workers received financial support amounting to Rs 3492.57 crore.
• So far 67.65 Lakh MT of food grains have been lifted by 36 States/UTs for April. 30.16 LMT of foodgrains have been distributed, covering 60.33 crore beneficiaries by 36 States/UTs for April 2020. 6.19 LMT of food grains have been distributed, covering 12.39 crore beneficiaries by 22 States/UTs for May 2020.
• 2.42 LMT of Pulses have also been dispatched to various states/UTs. Pulses have been distributed so far to 5.21 crore household beneficiaries out of 19.4 crore such beneficiaries.
• Total 5.09 crore Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) cylinders have been booked under this scheme so far and 4.82 crore PMUY free cylinders already delivered to beneficiaries.
• 9.6 Lakh members of Employees’ Provident Fund Organisation (EPFO) has taken benefit of online withdrawal of non-refundable advance from EPFO account amounting to 2985 crore.
• 24% EPF contribution transferred to 44.97 Lakh employees account amounting to Rs 698 crore
• Increased rate of MGNREGA has been notified w.e.f 01-04-2020 . In the current financial year, 5.97 Crore person’s man-days of work generated. Further, Rs 21,032 crore released to States to liquidate pending dues of both wage and material.
• Insurance Scheme for Health workers in Government Hospitals and Health Care Centres has been operationalised by New India Assurance covering 22.12 Lakh health workers.
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Total Direct Benefit Transfer till 05/05/2020
Scheme
Number of Beneficiaries
Amount
Support to PMJDY women account holders
1st Ins - 20.05 crore (98.3%)
2nd Ins - 5.57 crore
1st Ins - 10025 crore
2nd Ins – 2785 crore
Support to NSAP (Aged widows, Divyang, Senior citizen)
2.82 crore (100%)
1405 crore
Front-loaded payments to farmers under PM-KISAN
8.19 crore
16394 crore
Support to Building & Other Construction workers
2.20 crore
3493 crore
24% contribution to EPFO
.45 crore
698 crore
TOTAL
39.28 crore
34800 crore