Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
So far, 12,726 people have been cured
05 MAY 2020 5:44PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare chaired the 14th meeting of Group of Ministers (GoM), where they had indepth deliberation on containment and management of COVID-19, and the measures taken by the Centre and various States. GoM reviewed the adequacy and availability of PPEs, masks, ventilators, drugs and other essential equipment against the requirement. The performance, impact and effectiveness of Arogya Setu App was also presented to the GOM.
Ministry of Health and Family Welfare has issued an additional guideline for rational use of PPE for health care workers and others in non-COVID treatment areas in non-COVID hospitals and hospitals with COVID blocks. This is in continuance with the guidelines already issued on the rational use of PPE on 24 March, 2020.
Different levels of Personal Protective Equipments (PPEs) have been prescribed for different areas of the hospital like in OPD, chambers of doctors, pre-anaesthetic check-up clinic, IPD- Ward/ICU, labor room, operation theatre etc. The detailed guidelines are available at https://www.mohfw.gov.in/pdf/AdditionalguidelinesonrationaluseofPersonalProtectiveEquipmentsettingapproachforHealthfunctionariesworkinginnonCOVIDareas.pdf
Ministry of Health and Family Welfare had already issued guidelines for Delivery of Non-Essential Health Services on 14th April, 2020. In accordance with these guidelines, the States/UTs have to ensure that all services like immunisation, maternal-child health services, services for critically ill patients such as dialysis, cancer, diabetes, TB and blood donation services are being provided in government and private non-COVID facilities as per the relaxations given in various zones.
So far, a total of 12,726 people have been cured. This takes our total recovery rate to 27.41%. The total number of confirmed cases is now 46,433. Since yesterday, an increase of 3,900 has been noted in the number of COVID-19 confirmed cases in India. The total number of deaths reported so far is 1568 with 195 deaths reported since yesterday.
As the highest increase so far in the number of confirmed cases and deaths has been reported in the last 24 hours, States/UTs are advised to effectively implement contact tracing, active case search and clinical management of cases.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
হৌজিক ফাওবদা মীওই ১২,৭২৬ নাবা ফখ্রে
05 MAY 2020 5:44PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্নবা অমসুং মেনেজমেন্তকীদমক রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগা লোয়ননা তোঙান-তোঙানবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। মসিবু চাং নাইনা অৱাংবা থাক্তা য়েংশিল্লি।
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না সভাপতি ওইদুনা গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্সকী ১৪শুবা মীফম পাংথোকখ্রে। মীফম অদুদা মখোয়না কোবিদ-১৯গী কন্তেইনমেন্ত অমসুং মেনেজমেন্ত অমসুং কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংদা খন্ন-নৈনখি। গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্সনা দরকারগী মতুং ইন্না পি.পি.ই.শিং, মাস্কশিং, ভেন্তিলেতরশিং, দ্রগশিং অমসুং অতোপ্পা মরুওইবা ইক্বুইপমেন্তশিং ফংলিবরা হায়বদু য়েংশিনখি। গ্রুপ ওফ মিনিস্তর্সদা আরোগ্য সেতু এপ্লিকেসনগী পর্ফোমেন্স, ইম্পেক্ত অমসুং ইফেক্তিবনেসসু প্রজেন্ত তৌখি।
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না হেল্থ কেয়র ৱার্করশিং অমসুং নন-কোবিদ হোস্পিতালশিং অমসুং কোবিদ ব্লোকশিং লৈবা হোস্পিতালশিংদা নন-কোবিদ ত্রিৎমেন্ত এরিয়াশিংদা লৈরিবা অতোপ্পশিংগীদমক পি.পি.ই. শিজিন্নবগী মখা তাবা গাইদলাইন অমা ইসু তৌখি। মসি ২০২০গী মার্চ ২৪দা পি.পি.ই. শিজিন্নবগী হান্ননা ইসু তৌখ্রবা গাইদলাইন অদুগী মখা চত্থরকপনি।
ও.পি.দি. দোক্তরশিংগী চেম্বর, প্রি-এনেস্থেতিক চেক অপ ক্লিনিক, আই.পি.দি.-ৱার্দ/আই.সি.য়ু, লেবর রুম, ওপরেসন থিয়েতর অসিনচিংবা পোস্পিতালগী তোঙান-তোঙানবা এরিয়াশিংগীদমক তোঙানবা থাক্কী পি.পি.ই.শিং প্রেস্ক্রাইব তৌখ্রে। অকুপ্পা গাইদলাইন মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/AdditionalguidelinesonrationaluseofPersonalProtectiveEquipmentsettingapproachforHealthfunctionariesworkinginnonCOVIDareas.pdf
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না ২০২০গী এপ্রিল ১৪দা নন-ইসেন্সিয়েল হেল্থ সর্বিসশিংগী দেলিবরীগীদমক গাইদলাইনশিং হান্ননা ইসু তৌখ্রে। গাইদলাইনশিং অসিগী মতুং ইন্না, তোঙান-তোঙানবা জোনশিংদা পীরিবা কোমথোকপগী মতুং ইন্না রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা ইম্যুনাইজেসন, মেতরনেল-চাইল্দ হেল্থ সর্বিস, দাইলাইসিস, কেন্সর, দাইবেতিক, তি.বি.গুম্বা অরুবা অনাবশিংগীদমক সর্বিস অমসুং ব্লদ দোনেসন সর্বিসশিং গবর্নমেন্ত অমসুং প্রাইবেৎ নল-কোবিদ ফেসিলিতীশিংদা শোইদনা পীগদবনি।
হৌজিক ফাওবদা মীওই ১২,৭২৬ নাবা ফখ্রে। অপুনবা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ২৭.৪১নি। হৌজিক কনফার্ম ওইরবা অপুনবা কেস মশিং অসি ৪৬,৪৩৩নি। ভারত্তা ঙরাংদগী কোবিদ-১৯ কনফার্ম ওইরবা কেস মশিং ৩৯০০ হেঙ্গৎলে। ঙরাংদগী লৈখিদবা ১৯৫ রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা লৈখিদবা মীগী মশিং পুন্না ১৫৬৮ রিপোর্ত তৌরক্লি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেসন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.