কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী লোকদাউনগী মতমদা জনঔশদী কেন্দ্রশিংনা এপ্রিল ২০২০দা লুপা করোর ৫২গী লল্লোনবগী শেল-ওনগী রেকোর্দ ফংখ্রে
03 MAY 2020 1:48PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা য়োনফম অমদি পৈথোক-পৈশিন তৌবগী খুদোংচাদবা লৈরবসু প্রধান মন্ত্রী ভারতীয় জন ঔশধী কেন্দ্র-পি.এম.বি.জে.এ.কে.শিংনা মার্চ ২০২০দা লুপা করোর ৪২গা চাংদম্নবদা এপ্রিল, ২০২০দা লল্লোনবগী শেল-ওন ওইনা লুপা করোর ৫২গী রেকোর্দ ফংখ্রে। এপ্রিল ২০২০দা লুপা করোর ১৭ ওইখি।
লৈবাকপুম্বা তমথীরবা লায়না কোবিদ-১৯ মায়োক্নবদা অচৌবা লান্থেং কয়া থেংননবগীদমক হিদাকশিং অমদি হকশেলগী ওইবা খুৎলাইশিং য়াম্না অৱাংবা চাংদা দিমান্দ তৌনরক্লি অমসুং মসিগী দিমান্দ অসি ফংহন্নবা জন ঔশধী কেন্দ্রশিংনা এপ্রিল ২০২০দা লুপা করোর ৫২ গী অহোংবা অমদি অফবা হিদাকশিং মীয়ামদা ফংহনখ্রে। জন ঔশধী কেন্দ্রগী হিদাকশিং অসি কৈথেলদা য়োনবা মমলদগী চাদা ৫দগী ৯০ ফাওবা হেন্না হোংবনা মীয়ামদা পুন্না লুপা করোর ৩০০মুক্কী চাংদা কান্নবা ফংহল্লি।
@pmbjpbppi is committed to ensure uninterrupted availability of medicines to people of the country. In spite of lockdown and problems in procurement & logistics, Janaushadhi has achieved an appreciable sales turnover of Rs 52 Cr in April 2020 as compared to Rs 42 Cr in March 2020 pic.twitter.com/t7sHryXyUd
— Sadananda Gowda (@DVSadanandGowda) May 1, 2020
.@pmbjpbppi के #CoronaWarriors इस संकट की घड़ी में राष्ट्रसेवा का जज्बा लिए जन-जन तक सस्ती एवं गुणवत्ता वाली दवाएं पहुंचे इसे सुनिश्चित कर रहें हैं।
निःसंदेह इन कर्म-योगियों का योगदान सराहनीय है, आइए हम सब मिलकर इन योद्धाओं को नमन करें, सम्मान करें। #IndiaFightsCarona pic.twitter.com/Lj5rhD1bWI
— Mansukh Mandaviya (@mansukhmandviya) May 3, 2020
ভারত সরকারগী, কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী দি.ভি.সদানন্দ গৌরা অমদি কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর্সকী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী মনসুখ মন্দাবিয়ানা লল্লোনবগী শেন-ওনগী রেকোর্দতা পোৎ য়োনবগীদমক্তা অমদি লেপ্তনা, চোকথবা লৈতনা থেংখাং কয়াদা লৈবাক অসিনা খ্বাইদগী দরকার লৈরকপদা থবক তৌবগীদমক্তা জনঔশধী স্তোরশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
লৈবাক অসিগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রী ভারতীয় জন ঔশধী পরিয়োজনা (পি.এম.বি.জে.পি.)দগী মহাক্কী মন্ত্রালয়না লেপ্পা লৈতনা অহোংবা মমলদা হিদাক ফংহনগনি হায়না শ্রী গৌরানা অচেৎপা ৱাফম থমখ্রে।
কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা ভারত সরকারনা পি.এম.বি.জে.পি.গুম্বা মশক নাইবা স্কীমশিংদগী অহোংবা মমলদা অফবা জেনেরিক ওইবা হিদাক ৯০০ অমদি সর্জিরী তৌনবা খুৎলায় ১৫৪ অমসুং তুমশিন্নীংঙাই ওইবশিং ফংহন্দুনা হেল্থকেয়র সিস্তেমগী মায়থোংদা অওনবা অমা পুরকখ্রে।
মীয়ামদা চাউনা মতেং পাংনবা অমদি মখোয়গা খ্বাইদগী নক্নবা জন ঔশধী কেন্দ্রশিংগী মফম খঙদোক্নবা অমদি অহোংবা মমলদা জাতিগী ওইবা হিদাকশিং ফংহন্নবা ‘জন ঔশধী সুগম মোবাইল এপ’ শেম্বনি হায়না ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.ইয়ু.জ ওফ ইন্দিয়া (বি.পি.পি.আই.)গী সি.ই.ও. সচীন কুমার সিংহনা হায়খ্রে। মীওই 325000না মসিগী এপ অসি শিজিন্নরি। মসিগী এপ অসিগী মতেংনা গুগল মেপ্তগী জন ঔশধী কেন্দ্র লৈবা মায়কৈ থিবা, জন ঔশধী জেনরিক হিদাকশিং থীবা, জেনরিক অমদি ব্রেন্দেদ ওইবা হিদাকশিং অদু এম.আর.পি.গী মওংদা য়েংলগা চাংদম্নবা অমদি অপুনবা কান্নবশিংগী কান্নরবা ওপ্সনশিং করিসু লুদনা শিজিন্নবা য়াই। মসিগী এপ অসি এন্দ্রোইদ অমদি আই-ফোনগী প্লেৎফোর্মশিংদা ফংই।
হৌজিক্কী ওইনা, পি.এম.জে.এ.কে. ৬৩০০ হেনবনা লৈবাক অসিগী জিলা ৭২৬তা মথৌ তৌরি। লোকদাউনগী মতমসিদা, পি.এম.বি.জে.পি.না মীশিংবু মখোয় মশানা কোরোনাভাইরসতগী ঙাকথোক্নবা সোসিয়েল মীদিয়াগী থোংদা ই-পাওগী ওইবা পোস্ত কয়া থাগত্তুনা চেকশিন থৌরাংশিং তৌরি।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
During COVID-19 lockdown Janaushadhi Kendras achieved a record sales turnover of 52 crore rupees in April 2020
03 MAY 2020 1:48PM by PIB Delhi
In spite of problems in procurement & logistics due to COVID-19 lockdown, Pradhanmantri Bhartiya Jan aushadhi Kendras –PMBJAK ,achieved a record sales turnover of 52 crore rupees in the month of April 2020 compared to 42 crore rupees in March 2020. It was 17 crore in April 2019
As the entire country is facing a big challenge due to COVID-19 Pandemic, demand for medicines and medical equipment are very high and to cater this demand Jan aushadhi Kendras delivered a record Rs. 52 crore worth of affordable and quality medicines to the public during April 2020. This led to total savings of approximately 300 crore rupees of common citizens as Jan aushdhi Kendra's medicines are cheaper by 50 to 90 percent of the average market price.
Union minister of Chemicals and Fertilizers, Government of India, Shri DV Sadananda Gowda and MoS Chemicals & Fertilizers Shri Mansukh Mandaviya has congratulated the Janaushadhi store operators for achieving a record sales turnover and for working nonstop, tirelessly in the odd circumstances when the country needed it most.
Shri Gowda has ensured that his ministry through Pradhan Mantri Bhartiya Jan aushadhi Pariyojana (PMBJP) is committed to ensure uninterrupted availability of affordable medicines to people of the country.
In its Fight against COVID-19 Government of India is revolutionizing the face of healthcare system through notable schemes like PMBJP that have been providing over 900 quality generic-medecines and 154 surgical equipments & consumable at affordable prices for every citizen of the nation.
Bureau of Pharma PSUs of India (BPPI) CEO Sachin Kumar Singh has said BPPL developed ‘Jan aushadhi Sugam Mobile App’ to help people in a big way to locate their nearest Jan aushadhi Kendras and availability of affordable generic medicine with its price. Over 325000 people are using this App. They can avail a host of user-friendly options like direction guided through Google Map for location of the Janaushadhi kendra, search Jan aushadhi generic medicines, analyze product comparison of Generic and Branded medicine in form of MRP & overall Savings, etc. wth the help of this App.This App is available on both Android & I-phone platforms
Presently , more than 6300 PMJAKs are functioning across the nation covering 726 districts of the country. In the lockdown period PMBJP is also generating awareness through informational posts on their social media platforms to help people protect themselves from Coronavirus.