ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତରେ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଆର୍ଥିକ କ୍ଷେତ୍ର, ଢ଼ାଞ୍ଚାଗତ ଓ ଜନମଙ୍ଗଳ ପଦକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ବୈଠକ
02 MAY 2020 10:57PM by PIB Bhubaneswar
ବର୍ତ୍ତମାନର ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆର୍ଥିକ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ହସ୍ତକ୍ଷେପ ତଥା ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଏବଂ ଜନମଙ୍ଗଳ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଢ଼ାଞ୍ଚାଗତ ସଂସ୍କାର ନେଇ ରଣନୈତିକ ଆଲୋଚନା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ବୈଠକ ଡକାଇଥିଲେ ।
ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିବା ଏହି ବୈଠକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏମ୍ଏସ୍ଏମ୍ଇ ଓ ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ ସହାୟତା, ନଗଦ ବୃଦ୍ଧି ଓ ଋଣ ପ୍ରଦାନ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ରଣନୀତି ଓ ହସ୍ତକ୍ଷେପ ସମ୍ପର୍କରେ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ । କୋଭିଡ-19 ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ଆର୍ଥିକ ସ୍ଥିରତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ଏବଂ ଏହାର ପ୍ରଭାବରୁ ବ୍ୟବସାୟଗୁଡ଼ିକରେ ତତ୍କାଳ ସୁଧାର ଆଣିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ବାଟ ବାହାର କରିବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋଚନା କରିଥିଲେ ।
ଶ୍ରମିକ ଓ ସାଧାରଣ ଜନତାଙ୍କ ଜନମଙ୍ଗଳ ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ କୋଭିଡ-19 ଯୋଗୁ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥିବା କଷ୍ଟକର ସ୍ଥିତିରୁ ବ୍ୟବସାୟଗୁଡ଼ିକୁ ସହାୟତା କରି ବହୁମାତ୍ରାରେ ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ।
ଅତୀତରେ ନିଆଯାଇଥିବା ଢ଼ାଞ୍ଚାଗତ ସଂସ୍କାରକୁ ମଜବୁତ କରିବା ସହ କର୍ପୋରେଟ୍ ପ୍ରଶାସନ, ଋଣ ବଜାର ଓ ଭିତ୍ତିଭୂମି କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂଆ ଢ଼ାଞ୍ଚାଗତ ସଂସ୍କାର ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବୈଠକରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ।
କୋଭିଡ-19 କାରଣରୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ସମୟକୁ ଭରଣା କରିବା ଲକ୍ଷ୍ୟରେ ନୂଆ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକର କାମକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଉପରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇଥିଲେ । ନ୍ୟାସନାଲ ଇନଫ୍ରାଷ୍ଟ୍ରକଚର ପାଇପଲାଇନ୍ ଅଧୀନରେ ଚାଲିଥିବା ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ନେଇ ଉଚ୍ଚସ୍ତରରେ ବାରମ୍ବାର ସମୀକ୍ଷା କରାଯିବା ଉଚିତ ବୋଲି ସେ ଚାହାନ୍ତି, ଫଳରେ ପ୍ରକଳ୍ପରେ ବିଳମ୍ବକୁ ଏଡ଼ାଯାଇପାରିବ ଏବଂ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରିବ ।
ବିଭିନ୍ନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା ସଂସ୍କାର ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ବିନାପ୍ରତିବନ୍ଧକରେ ଚାଲୁ କରିବା ସହ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ଆଗମନ ଓ ମୂଳପୁଞ୍ଜି ସୃଷ୍ଟିରେ ରହିଥିବା ବାଧାକୁ ଦୂର କରିବାକୁ ସମୟବଦ୍ଧ ପଦକ୍ଷେପ ନେବା ସମ୍ପର୍କରେ ବୈଠକରେ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା ।
ବୈଠକରେ ସ୍ୱରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ, ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ, ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବମାନଙ୍କ ସମେତ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister holds a detailed meeting to discuss financial sector, structural and welfare measures to spur growth in India
02 MAY 2020 10:57PM by PIB Delhi
Prime Minister held a meeting to discuss strategies to discuss interventions in the financial sector as well structural reforms to spur growth and welfare in the current context.
At a meeting with Finance Minister and officials, PM discussed strategies and interventions to support MSMEs and farmers, enhance liquidity and strengthen credit flows. PM also discussed ways and means to ensure financial stability in the wake of COVID-19 and measures taken to enable businesses to recover quickly from the impacts.
Dwelling on the issue of welfare of workers and the common man, PM pointed out the need to generate gainful employment opportunities by helping businesses overcome difficulties due to disruptions caused by COVID-19.
The Prime Minister also stressed on the need to strengthen major structural reforms undertaken in the past and new structural reforms in the areas of corporate governance, credit markets and infrastructure sectors were also discussed.
Prime Minister stressed the need to take speedy measures to commence work on new infrastructure projects and speed up works in the infrastructure sector so as to make up for the time lost in COVID-19. He wanted the projects taken up under the National Infrastructure Pipeline be reviewed at the highest level frequently so as to avoid time delays and enable creation of jobs.
It was also discussed that the reform initiatives undertaken by the various Ministries should continue unabated and action should be taken in a time bound manner to remove any obstacles to investment flows and capital formation.
The meeting was attended by the Home Minister, Finance Minister, Secretaries of the Ministry of Finance along with senior officials of the Government of India.