Prime Minister's Office
PM Modi holds a meeting to discuss ways to boost Coal & Mining sector
30 APR 2020 8:52PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi held a detailed meeting to deliberate the potential economic reforms in Mines and Coal Sectors to give a boost to the economy in the backdrop of COVID-19. The discussions involved ensuring easy & abundant availability of mineral resources from domestic sources, upscaling exploration, attracting investment and modern technology, to generate large scale employment through transparent and efficient processes.
Auctioning of additional blocks, encouraging wider participation in auctions, increasing the production of mineral resources, reducing the cost of mining and cost of transporting, increasing ease of doing business while also reducing carbon footprint with environmentally sustainable development also formed important part of the discussions.
The issues related to reforms in auction structure, efficient institutional arrangements, participation of private sector in exploration and mining, making public sector more competitive as well as broad-basing the community development activities through the Mineral Development Fund were also deliberated. Expanding and improving evacuation infrastructure for minerals including use of sea-routes for domestic supplies was also considered.
The aspects related to increasing the efficient and environmentally sound first mile connectivity for coal transport from mines to railway sliding, automatic loading on rail wagons, coal gasification and liquification, coal bed methane exploration were also discussed for potential reforms.
PM Narendra Modi reviewed the contribution of Mines sector in increasing employment opportunities and boosting growth.
PM laid special focus on improving country's self reliance in production of minerals and their in-country processing. He added that the mineral sector should benchmark its operations to international standards and advised them to prepare an action plan. He exhorted using modern technologies for efficient mining. He also directed to aim for reducing delays in obtaining clearances and partnering with states to facilitate increase in private investment to boost the economy. He gave directions to target thermal coal import substitution particularly when a huge coal stock inventory is available in the country this year.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা কোল অমসুং মাইনিং সেক্তরদা ইনোৎ পীনবা লম্বীশিং খন্ন-নৈননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
30 APR 2020 8:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯গী বেকদ্রোপতা ইকোনোমীদা ইনোৎ পীনবা মাইন অমসুং কোল সেক্তরশিংদা পোতেন্সিয়েল ইকোনোমিক রিফোর্মশিং খন্ন-নৈননবা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। খন্ন-নৈনবা অদুদা দোমেস্তিক রিসোর্সশিংদগী মিনরেল রিসোর্সশিং লায়না অমসুং মরাং কায়না ফংহনবা, এক্সপ্লোরেসন হেঙ্গৎহনবা, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং মোদর্ন তেক্নোলোজীগী পুক্নিং চিংশিনবা, ত্রান্সপরেন্ত অমসুং ইফিসিয়েন্ত প্রোসেসশিংগী থোংদা য়াম্না চাউনা এম্প্লোইমেন্ত জেনরেৎ তৌবা য়াওরি।
অহেনবা ব্লোকশিং ওক্সন তৌবা, ওক্সনদা শরুক য়াবা হেঙ্গৎহনবা, মিনরেল রিসোর্সশিংগী প্রদক্সন হেঙ্গৎপা, মাইনিংগী মমল অমসুং ত্রান্সপোর্তেসনগী মমল হন্থবা, ইজ ওফ দুইং বিজিনেস হেঙ্গৎপা অমদি ইনভাইরনমেন্ত সস্তেনেবল দিবেলপমেন্তকা লোয়ননা কার্বোন ফুৎপ্রিন্ত হন্থবা অসিসু খন্ন-নৈনখিবা অদুগী মরুওইবা শরুকশিংনি।
ওক্সন স্ত্রকচর, ইফিসেন্ত ইন্সতিত্যুস্নেল এরেঞ্জমেন্তশিং, এক্সপ্লোরেসন অমসুং মাইনিংদা প্রাইবেৎ সেক্তরনা শরুক য়াবা, পব্লিক সেক্তরবু হেন্না কম্পিতিতিব ওইনবদা রিফোর্মশিংগী মরী লৈনবা ইসশিংসু খন্ন-নৈনখি। দোমেস্তিক সপ্লাইশিংগীদমক সমুদ্রগী লম্বীশিং শিজিন্নবা য়াওনা মিনরেশিংগীদমক ইভাক্যুয়েসন ইনফ্রাস্ত্রকচর হেন্না পাকথোক-চাউথোকহনবা অমসুং ফগৎহনবসু খন্ন-নৈনখি।
পোতেন্সিয়েল রিফোর্মশিংগীদমক মাইনশিংদগী রেলৱে স্লাইদিং ফাওবা কোল ত্রান্সপোর্তকীদমক ইফিসিয়েন্ত অমসুং এনভাইরনমেন্তেল্লী কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহনবগা মরী লৈনবা হিরমশিং, রেল ৱেগোনশিংদা ওতোমেতিক লোদিং, কোল গ্যাসিফিকেসন অমসুং লিক্বুইদিফিকেসন, কোল বেদ মিথেন এক্সপ্লোরেসনদসু খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা এম্প্লোইমেন্ত ওপোর্চুনিতীশিং হেঙ্গৎপা অমসুং গ্রোথতা ইনোৎ পীবদা মাইন সেক্তরগী থৌদাংসু য়েংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা মিনরেলশিংগী প্রদক্সন অমসুং মদুবু লৈবাক মনুংদা প্রোসেস তৌবদা লৈবাক অসিগী সেল্ফ রিলায়েন্স ফগৎহনবদা অখন্নবা মিৎয়েং থমখি। মিনরেল সেক্তরনা মসিগী ওপরেসনশিং ইন্তর্নেস্নেল থাক্তা বেঞ্চমার্ক তৌগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি অমদি এক্সন প্লান অমা শেম-শানবা মখোয়দা পাউতাক পীখি। ইফিসিয়েন্ত মাইনিংগীদমক মোদর্ন তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নবদা মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি। চহি অসিদা লৈবাক অসিদা অচৌবা কোল স্তোক ইনভেন্তরী অমা লৈরিবা মতম অসিদা থর্মেল কোল ইম্পোর্ত সবস্তিত্যুসন তার্গেৎ তৌনবা মহাক্না পাউতাক পীখি।