কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
জনঔসধী কেন্দ্রশিংদা চৎননবা মীওই ৩২৫০০০ হেনবনা “জনঔসধী সুগম” এপ শিজিন্নরি
30 APR 2020 11:52AM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী তানফমসিনা মরম ওইদুনা লৈবাক শিনবা থুংনা অথিংবা লৈরিঙৈ মরকসিদা জনঔসধী মোবাইল এপনা মীয়ামদা মখোয়গী খ্বায়দগী নকপা প্রধান মন্ত্রী জনঔসধী কেন্দ্র (পি.এম.জে.এ.কে.) থিবদা অমদি জেনেরিক হিদাকশিং মমলগা লোয়ননা ফংই ফংদে খঙহনবদা চাউনা মতেং ওইরি‍।
মীওই ৩২৫০০০ হেনবনা জনঔসধী মোবাইল এপ শিজিন্নদুনা মদুনা পীরিবা মখল কয়াগী কান্নবশিং লৌরি‍। কঞ্জ্যুমরশিংগী পুন্সি মহিংদা হেন্না খুদোং চাহনবদা দিজিতেল তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা অমদি জনঔসধী কেন্দ্রশিং থিবা, জনঔসধী কেন্দ্রশিং অদুগী মফম গুগল মেপকী খুত্থাঙদা মায়কৈ তাকপা, জেনেরিক হিদাকশিং থিবা, জেনেরিক অমদি ব্রান্দেদ হিদাকশিংগী মমল অমদি শেন ওইজবনচিংবা হীরমশিংদা চাংদম্নবা অসিগুম্লবা মখল কয়াগী শিজিন্নবদা নুংঙাইরবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা দিজিতেল ফম্বাক অমা মীয়ামদা মখোয়গী খুদোম্বীদা ফংহনবা হায়বা ৱাখল্লোনদা ভারত লৈঙাক্কী কেমিকেল অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ ফার্মাস্যুতিকেলগী মখাদা লৈবা ব্যুরো ওফ ফার্মা পি.এস.য়ু. ওফ ইন্দিয়ানা প্রধান মন্ত্রী ভারতীয় জনঔসধী পরিয়োজনাগী মোবাইল এপ অসি শেমবনি‍।
জনঔসধী সুগম মোবাইল এপ অসি এন্দ্রোইদ অমসুং আই-ফোন ফম্বাক অনিমক্তা ফংই‍। মসি গুগল প্লে স্তোর অমসুং এপল স্তোরদগী মমল য়াওদনা লৌথবা য়াগনি‍।
কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা ভারত লৈঙাক্না লৈবাকসিগী মীপুম খুদিংমক্তা মতিক লৈবা জেনেরিক হিদাক ৯০০ অমসুং সর্জিকেল খুৎলায় অমদি অতৈ মচাক ১৫৪গী মথক্তা অতাবা মমলদা ফংহল্লি‍বা পি.এম.বি.জে.পি.গুম্বা শিংথানীংঙাই ওইরবা স্কিমশিংগী খুত্থাঙদা হকশেলগী থৌওং থৌশিল অসিদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লি‍।
হৌজিক হৌজিকমক পি.এম.জে.এ.কে. ৬৩০০ হেনবনা লৈবাকসিগী দিস্ত্রিক্ত ৭২৬ কোনশিন্দুনা মথৌ তৌরি‍। অথিংবা লৈরিঙৈ তাল্লকসিদা পি.এম.বি.জে.পি.না মীয়ামবু কোরোনাভাইরসতগী ঙাকথোক্নবা মখোয়গী সোসিয়েল মীদিয়াদা কান্নবা মচাকশিং য়াওবা পোস্তশিং থাগত্তুনা মীয়ামদা লৌশিং পীরি‍।

Ministry of Chemicals and Fertilizers
Over 325000 people are using “Janaushadhi Sugam” Mobile App to access Janaushadhi kendras
30 APR 2020 11:52AM by PIB Delhi
Amid nationwide lockdown due to COVID-19 crisis Janaushadhi Sugam Mobile App is helping people in a big way to locate their nearest Pradhan Mantri Bharatiya Janaushadhi Kendra (PMJAK) and availability of affordable generic medicine with its price.
Over 325000 people are using Janaushadhi Sugam Mobile App to avail the host of benefits provided by it. In order to make use of digital technology for easing the life of consumers, this mobile application for Pradhan Mantri Bhartiya Janaushadhi Pariyojana (PMBJP) has been developed by Bureau of Pharma PSUs of India (BPPI) under Department of Pharmaceuticals , Ministry of Chemicals and Fertilizers,Government of India, for facilitating the general public by providing a digital platform at the tip of their fingers, by the virtue of which they can avail a host of user-friendly options like locate nearby Janaushadhi kendra, direction guided through Google Map for location of the Janaushadhi kendra, search Janaushadhi generic medicines, analyze product comparison of Generic and Branded medicine in form of MRP & overall Savings, etc.
Janaushadhi Sugam Mobile App is available on both Android & I-phone platforms. It can be downloaded free of cost by the user from Google Play Store and Apple Store.
In its Fight against COVID-19 Government of India is revolutionizing the face of healthcare system through notable schemes like PMBJP that have been providing over 900 quality generic-medecines and 154 surgical equipments & consumable at affordable prices for every citizen of the nation.
Presently , more than 6300 PMJAKs are functioning across the nation covering 726 districts of the country. In the lockdown period PMBJP is also generating awareness through informational posts on their social media platforms to help people protect themselves from Coronavirus.