Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh
29 APR 2020 8:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with H.E. Sheikh Hasina, Prime Minister of the People's Republic of Bangladesh.
Prime Minister Modi, on behalf of the people of India and on his own behalf, conveyedgreetings to Prime Minister Sheikh Hasina and the people of Bangladesh on the occasion of the Holy month of Ramzaan.
The two leaders discussed the regional situation in the wake of the COVID-19 pandemic, and briefed each other about the steps being taken to mitigate its effects in the respective country.
Both leaders expressed happiness at the progress made in implementing the special arrangements agreed on 15 March between the leaders of the SAARC countries. Prime Minister Modi thanked Prime Minister Sheikh Hasina for contribution of USD 1.5 million towards SAARC COVID-19 Emergency Fund.
Prime Minister Sheikh Hasina thanked Prime Minister Modi for taking lead in coordinating efforts to combat COVID 19 in the region and for supplying aid to Bangladesh, both in terms of medical supplies and capacity building.
Both the leaders expressed satisfaction at continuation of supply of essential items across the border through road, rail, inland waterways and air. Prime Minister Modi, recalling the shared bonds of history, culture, language and fraternal ties, expressed satisfaction at the excellent state of bilateral relations, and ensured India’s readiness to help Bangladesh in containing the spread of COVID-19 and in mitigating the health and economic impact of the pandemic.
Prime Minister conveyed his best wishes for the good health and well-being of Prime Minister Sheikh Hasina and all the friendly people of Bangladesh, in this historic Mujib Barsho.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং পিপল্স রিপব্লিক ওফ বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী হর এক্সিলেন্সী শৈখ হসিনাগী অনিগী মরক্তা তৌনবা ফোন কোল
29 APR 2020 8:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি পিপল্স রিপব্লিক ওফ বঙ্গলাদেশকী প্রধান মন্ত্রী হার এক্সিলেন্সী শৈখ হসিনাগা লোয়ননা ফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা শেংলবা রামজান থাগী তাঞ্জা লাকপদা ভারতকী প্রজাশিংগী মায়কৈদগী অমদি মহাক মশামক্কী মায়কৈদগী প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনা অমসুং বঙ্গলাদেশকী প্রজাশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা ওইরিবা রিজনেলগী ফিভমদা খন্ন-নৈনখি, অমদি মরী লৈনবা লৈবাকশিংদা মসিগী ইফেক্তশিং হন্থহন্নবা লৌখৎলিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদা অমনা অমদা পাউদমখি।
লুচিংবা অনিনা সার্ক লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগী মরক্তা মার্চ ১৫দা য়ানখিবা অখন্নবা এরেঞ্জমেন্তশিং ইম্প্লিমেন্ত তৌবদা খুমাং চাউশিনবদা হরাউবা ফোংদোক্নখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা সার্ক কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী ফন্দদা য়ু.এস. দোলর মিলিয়ন ১.৫ থৌদাং য়ারকপগীদমক প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনাবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনানা প্রধান মন্ত্রী মোদীবু রিজন অসিদা কোবিদ-১৯ থেংননবা হোৎনরিবশিং লুচিংবগীদমক অমদি বঙ্গলাদেশতা মেদিকেল সপ্লাই অমসুং কেপাসিতী বিলদিং অনিমক্তা তেঙবাং পীবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিমক্না রোদ, রেল, ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ অমসুং এয়রগী থোংদা ঙমখৈ লান্না মরুওইবা পোৎলমশিংগী সপ্লাই মখা চত্থবদা অপেনবা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা পুৱারী, সংস্কৃতি, লোন অমসুং ইচিল-ইনাও ওইবগী অচেৎপা মরী অদু নৌহৌনা নিংশিংলদুনা নাকল অনিগী মরীশিংগী অফবা মওং-মতৌদা অপেনবা ফোংদোকখি অমদি কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিনবা অমসুং লাইচৎ অসিগী হকশেল অমসুং ইকোনোমিক ইম্পেক্ত হন্থহনবদা বঙ্গলাদেশপু মতেং পাংনবা ভারতনা য়ারিবা অদু শোয়দবনি হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মসিগী পুৱারী ওইরবা মুজিব বর্শোদা প্রধান মন্ত্রী শৈখ হসিনা অমসুং বঙ্গলাদেশকী মরূপ প্রজা পুম্নমকপু হকচাক ফনা লৈনবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফনা লৈনবগীদমক মহাক্কা ওইবা য়াইফ পাউজেল পীখি।