হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
27 APR 2020 6:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা রাজ্য পুম্নমক্কী মুখ্য মন্ত্রীশিংগা লোয়ননা ৱারী শানখ্রে। মহাক্না রেদ জোন অমসুং ওরেঞ্জ জোনদা লৈরিবা জিলাশিংদা ভাইরসকী ত্রান্সমিসনগী চেন চেকশিন্না থুগায়গদবনি হায়বা ৱাফম থমখি। মহাক্না হোৎস্পোৎ হায়বদি রেদ জোন এরিয়াশিংদা মরী লৈনবা গাইদলাইনশিং চৎনহনবদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী মরুওইবা অদু ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা রেদ জোনশিংবু ওরেঞ্জ অমদি মদুগী মতুং গ্রীন জোন্দা ওন্থোক্নবগী মায়কৈদা হোৎনগদবনি। ত্রেদিস্নেল মেদিসিনেল সিস্তেমশিংনা মখোয়গী থবক মখা চত্থগদবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
হৌখিবা নুমিৎ ২৮দগী মমাংদা কেস লৈরম্বা লৈবাক অসিগী রাজ্য ১৬তা অনৌবা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরকপা লৈতে। লিস্ত অসিদা অনৌবা জিলা ৩ হাপচিল্লে (এপ্রিল ২৪):
• মহারাস্ত্রদা গোন্দিয়া,
• কর্নাতকাদা দেবানগিরী
• বিহারদা লখী সরাই
হৌখিবা নুমিৎ ২৮দা মমাংদা অনৌবা কেস অমত্তা লৈরমদবা জিলা ২দা হৌজিক অনৌবা কেস উৎলক্লি অমদি মখোয় অদুদি উত্তর প্রদেশতা পিলিবহিৎ অমসুং পঞ্জাবতা শহিদ ভগৎ সিংহ নগরনি। মসিদা নত্তনা, হৌখিবা নুমিৎ ১৪দগী রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ২৫দগী জিলা ৮৫দা অনৌবা কেস অমত্তা রিপোর্ত তৌরকপা লৈতে।
ঙসি পাংথোকখিবা প্রেস ব্রিফিংদা, ভারত সরকারগী মকোক থোংবা কাংলুপ ৫না কোবিদ-১৯ খংহৌ হৌরকপদগী হৌরগা লৈবাক অসিদা পায়খৎলিবা সপ্লাই চেন অমসুং লোজিস্তিকেল এরেঞ্জমেন্তশিংগা মরী লৈনবা অপদেৎশিং শেয়র তৌখি।
থক্নবা ঈশিং অমসুং সেনিতেসন বিভাগকী সেক্রেতরী অমদি মকোক থোংবা কাংলুপ ৫গী কনভেনর শ্রী পরমেশ্বরন আয়রনা মীদিয়াদা ৱা ঙাংলদুনা মরুওইবা লম মরি হায়বদি এগ্রিকলচর, মেনুফেকচরিং, লোজিস্তিক্স অমসুং শোত্থরবা কাংলুপশিং পীজ-পীথকপদা শিংনরকপশিং মায়োক্ননবা সরকারনা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিং শেয়র তৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি চিঞ্জাক অমসুং হিদাক-লাংথক পুবা ত্রকশিংগী চাং ২০২০গী মার্চ ৩০দা চাদা ৪৬ ওইরম্বা অদু ২২০গী এপ্রিল ২৫দা চাদা ৭৬তা হেঙ্গৎলে। চপ মান্নবা মতমদা, রেলৱে রেকশিং পুবগী চাং চাদা ৬৭তগী চাদা ৭৬তা হেঙ্গৎলে, হিথাংফমশিংনা হেন্দল তৌবা ত্রাফিক্কী চাং চাদা ৭০দগী চাদা ৮৭তা হেঙ্গৎলে অমদি অচৌবা মন্দীশিং ওপরেৎ তৌবগী চাং চাদা ৬১দগী চাদা ৭৯দা হেঙ্গৎলে। মীওই কোতি ১.৫ হেনবদা সরকারগী এজেন্সীশিং, এন.জি.ও.শিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা নুমিৎ খুদিংগী থোং-থাক্লবা চাকলেন ফংহল্লি।
হৌজিক ফাওবদা, চাদা ২২.১৭কী রিকোভরী চাং অমগা লোয়ননা মীওই ৬,১৮৪ নাবা ফখ্রে। ঙরাংদগী অনৌবা কেস ১,৩৯৬ হেঙ্গৎপগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌজিক ফাওবদা ভারত্তা মীওই ২৭,৮৯২ কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরে। হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবা ৪৮গা লোয়ননা পুন্না লৈখিদবা ৮৭২ শুরে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ওথেন্তিক অমসুং অপদেৎ ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা ভিজিৎ তৌবীয়ু https://www.mohfw.gov.in/.

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
27 APR 2020 6:25PM by PIB Delhi
Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the Chief Ministers of all the States through video conference today. He suggested that the chain of transmission of the virus should be broken, strictly for districts falling in the red zone and orange zone. He highlighted the importance for States/UTs to enforce guidelines strictly in the hotspots i.e. the red zone areas. He stated that the efforts of the States/UTs should be directed towards converting the red zones into orange and thereafter to green zones. He stated that no stigma should be associated with Corona Virus Disease and health facilities should provide required other health services besides COVID-19. He further added that traditional medicinal systems should continue their work.
16 Districts in the country, which earlier had cases, have not reported any fresh cases since the last 28 days. 3 new districts which got added to this list from include (24th April):
• Gondia in Maharashtra,
• Devangere in Karnataka
• Lakhi Sarai in Bihar
2 districts have now shown fresh cases, which earlier did not have any fresh case in last 28 days and those are Pilibhit in Uttar Pradesh and Shaheed Bhagat Singh Nagar in Punjab. Further, a total of 85 districts from (25 States/UT) have not reported any new cases since the last 14 days.
At the press briefing here today, the Empowered Group 5 (EG5) of Government of India shared updates related to supply chain and logistical arrangements made in the country since the COVID-19 outbreak to meet the challenges posed by the pandemic and the measures taken to control its spread in the country.
Addressing the media, Shri Parameswaran Iyer, Secretary, Department of Drinking Water and Sanitation, and Convener of the EG5, shared the steps being taken by the government to tackle challenges in four critical sectors, viz. agriculture, manufacturing, logistics and feeding vulnerable groups. He said that the percentage of trucks moving food and pharmaceuticals has increased from 46% on March 30th to 76% on April 25th, 2020. In the same period, the percentage of railway rakes moved has increased from 67% to 76%, percentage traffic handled by ports has increased from 70% to 87%, and percentage of operational major mandis has gone up from 61% to 79%. More than 1.5 cr people are being provided cooked meals every day by Government agencies, NGOs and industries.
Speaking about the role of EG5, he said that the Government is focusing on easing policy and implementation bottlenecks in supply chains of essential items, troubleshooting specific bottlenecks on the ground and tracking key indicators and disseminating best practices of supply warriors. For this, he said, they are collaborating with line Departments, Ministry of Home Affairs, and other key stakeholders from industry including food, pharma, transporters, wholesalers, retailers and mandis.
As of now, 6,184 people have been cured with a recovery rate of 22.17%. Since yesterday, an increase of 1396 new cases has been reported. Also, a total of 27,892 people have been confirmed positive as of now for COVID-19 in India. In the last 24 hours, 48 new deaths have been reported with total fatality of 872.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.