হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
26 APR 2020 5:13PM by PIB Imphal
মচা খায়না, মখা তানা থোরক্তনবা অমসুং লৈরিবা ফিভম অসিদগী হেঞ্জিল্লক্তনবগী খোংথাংগা লোইননা ভারত সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগা লোইননা কোবিদ-১৯ ঙাকথোক্ননবা, নমথনবা অমসুং লাকশিন্ননবা খোংথাং কয়ামরুম অমা লৌখৎখ্রে। মসিবু চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমসুং অৱাংবা থাক্তা মোনিতর তৌরি
কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বালগী মন্ত্রী, দা. হর্শ ৱর্ধননা ঙসি কোবিদ-১৯ অসিবু মাইথিবা পীবা ঙম্নবা চেকশিন থৌরাং কয়াম লৌখৎলবগে হায়বা খঙনবা ওল ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুৎ ওফ মেদিকেল সাইন্সেস (এ.আই.আই.এম.এস.)কী ত্রাউমা সেন্তরদা চত্তুনা য়েংশিনখ্রে। মহাক্কী খোংচৎ অদুদা, মহাক্না কোবিদ-১৯গী পেসেন্তশিংগীদমক্তা ওইবা আইসোলেশন ফেসিলিতী লৈবা খ্বাইদগী নৌবা বিল্দিং অদুদা লৈবা ৱার্দশিংদা চংদুনা য়েংখি। মহাকখি খোংচৎ অদুদা মহাক্না কোবিদ-১৯না নারবা পেসেন্তশিংগা ফোনদা ভিদিও কোলগী খুথাংদা ৱারী শাখি, পেসেন্তকী মাইকৈদগী ফোনশিং অদু রোবোৎশিংনা শেন্নৈ অমসুং মহাক্না পেসেন্তশিং অদুদা মখোয়গী ফিভমগী মতাংদসু হংখি। মহাক্না হেন্না ফবা মওংদা মথৌ তাবা শেমদোক-শেমজিন তৌনবগীদমক্তা এ.আই.আই.এম.এস.তা লৈরিবা ফেসিলিতীশিংগী মতাংদা মখোয়দগী ফীদবেকসু লৌখি।
কুপ্না রিভ্যু তৌরবা মতুংদা, দা. হর্শ ৱর্ধননা য়ুনিৎ কয়া অমগী তৌরিবা থবকশিং অদুদা অপেনবা ফোংদোকখ্রে। মহাক্না এ.আই.আই.এম.এস.পুসু দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিং অমসুং ভিদিও/ ভোইস কোল তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নদুনা কোবিদ-১৯গী কনফর্ম ওইরবা অমসুং চিংনবা পেসেন্তশিংগী য়াইফনবগীদমক্তা পুং ২৪ য়েংশিনবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। দা. হর্শ ৱর্ধননা ভারতকী মীয়ামদা লোকদাউন ২.০ অসিবু মপুংফানা অমসুং কাংলোনগী মতুং ইন্না পাংথোক্নবা অমসুং কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিবু শন্দোরকপদগী থিংনবগী য়াম্না ফবা পাম্বৈ অমা ওইনা লৌনবা হায়খ্রে। ভারত্তা লৈরিবা ফিভম অসি ফবা হেনগৎলক্লি মরমদি হোৎ স্পোৎ দিস্ত্রিক্তশিং (ঐচ. এস. দি.) অসি নন হোৎ স্পোৎ দিস্ত্রিক্তশিং (এন. ঐচ. এস. দি.) ওইনবগী মাইকৈ তম্না চংশিল্লক্লি হায়না মহাক্না পল্লদুনা হায়খি ।
ঙসি, কেবিনেৎ সেক্রেতরীনা কোবিদ-১৯ মায়োক্ননবগীদমক্তা কয়া য়াম্না শেম-শারবগে হায়বা য়েংশিন্নবা চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী দি.জি.পি.শিংগা ভি.সি.গী খুত্থাংদা কুপথনা ৱারী শাখ্রে। মহাক্না মরু ওইনা পল্লদুনা হায় মদুদি কেস য়াম্না লৈবা রাজ্যশিংদি লোকদাউনগী পাম্বৈশিং অমসুং লাকশিন্ননবা লাল্লোংশিং অসি নীংথিনা শিজিন্ননবা হেন্না কন্না হোৎনগদবনি। রাজ্যশিংনা আইসোলেশন বেদশিং, আই.সি.য়ু. বেদশিং, ভেন্তিলেতরশিং অসিনচিংবশিং অসি মতিক চানা লৈবা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরশিংদা মরু ওইনা মিৎয়েং চংগদবনি হায়খি।
হৌজিক ফাওবগী ওইনা, ২১.৯০%গী চাংদা ফগৎলক্তুনা মীওই ৫,৮০৪দি লাইনা অসিদগী নাবা ফখ্রে। ঙরাং ফাওবদা,ভারত্তা অপুনবা শিবগী মী মশিং ৮২৪ য়ৌখ্রে, মসিগা লোইননা কোবিদ-১৯গী হৌজিক ফাওবদা অপুনবা মীওই ২৬,৪৯৬তি পোজিতিব ওইখ্রে হায়রি।
কোবিদ-১৯গা মরি লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইলাইনশিং & এদভাইজরিশিংগী ওইবা তশেংবা & অপদেৎ তৌরবা ই-পাউশিংগীদমক্তা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/দা য়েংবীয়ু।

Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
26 APR 2020 5:13PM by PIB Delhi
Through a graded, pre-emptive and pro-active approach, Government of India is taking several steps along with the States/UTs for prevention, containment and management of COVID-19. These are being regularly reviewed and monitored at the highest level.
The Union Minister for Health & Family Welfare, Dr. Harsh Vardhan today visited Trauma Centre of All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), to take stock of preparedness to overcome COVID-19. During his visit, he visited various wards in the state-of-the-art building having isolation facility for COVID-19 patients. During his visit he spoke to some COVID-19 affected patients through video call over phone, handled by Robot at the patient’s end and enquired about their well being. He also sought their feedback about the facilities available in AIIMS, so that necessary improvements can be made.
After a detailed review, Dr Harsh Vardhan expressed satisfaction at the working of the various units. He also appreciated AIIMS, for ensuring 24X7 monitoring the wellbeing of COVID-19 confirmed and suspected patients using digital platforms and video/ voice call technologies. Dr Harsh Vardhan urged the people of India to observe the lockdown 2.0 in letter and spirit and to treat it as an effective intervention to cut down spread of COVID-19. He stated that the situation is improving in India as Hot Spot Districts (HSD) are moving towards being Non Hot Spot Districts (NHSD).
Today, Cabinet Secretary had a detailed VC with all the Chief Secretaries and DGPs of the States/UTs to review the preparedness for COVID-19 response. He highlighted that states which are having high cases loads should focus on effective implementation of lockdown measures and containment strategy. States also need to focus on medical infrastructure which includes adequate availability of isolation beds, ICU beds, ventilators etc.
As of now, 5804 people have been cured with a recovery rate of 21.90%. Also, a total of 26,496 people have been confirmed positive for COVID-19 with a total number of 824 deaths have been reported in India of now.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/.