আইন আৰু ন্যায় মন্ত্ৰালয়
প্ৰথমবাৰৰ বাবে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰে শুনানী গ্ৰহণ কৰিলে আয় কৰ ন্যায়াধীকৰণ, আইটিএটি-য়ে
24 APR 2020 7:19PM by PIB Guwahati
তত্কালীন ভাবে স্থগিতাদেশ বিচাৰি কৰা এক আবেদনৰ শুনানী গ্ৰহণ কৰাৰ লগতে এই সন্দৰ্ভত ৰায়দান কৰাৰ বাবে অধ্যক্ষ-ন্যায়াধীশ পি পি ভট্টৰ নেতৃত্বাধীন আয়কৰ সৰ্বোচ্চ ন্যায়াধীকৰণ(আইটিএটি)ৰ এক খণ্ডপীঠে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থাৰ সহায় লয়। ন্যায়াধীকৰণৰ ৭৯ বছৰীয়া ইতিহাসত এনেধৰণৰ অভিজ্ঞতা এই প্ৰথমবাৰৰ বাবে হ’ল। ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত অব্যাহত থকা ‘লকডাউন’ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ৱে’ব-ভিত্তিক ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰি এনেদৰে শুনানী গ্ৰহণ কৰা খণ্ড বিচাৰপীঠখনত ন্যায়াধীশ ভট্টৰ সৈতে ন্যায়াধীকৰণৰ উপাধ্যক্ষ ন্যায়াধীশ শ্ৰী প্ৰমোদ কুমাৰে বাসভৱনৰ কাৰ্যালয়ৰ পৰাই যাৱতীয় প্ৰক্ৰিয়া সম্পন্ন কৰে।
চোলাপুৰৰ ‘পান্ধেশ ইনফ্ৰাকণ প্ৰাইভেট লিমিটেড’-য়ে ২০১০-১১ সমীক্ষা-বৰ্ষৰ বাবে আয়কৰ বিভাগৰ মুম্বাই কাৰ্যালয়ে ২.৯১কোটি টকা পৰিমাণৰ কৰ আদায়ৰ বাবে দিয়া নিৰ্দেশৰ ক্ষেত্ৰত অতিকে জৰুৰী ভাবে ন্যায়াধীকৰণৰ হস্তক্ষেপ বিচাৰি এই আবেদন কৰিছিল। ইয়াৰ পূৰ্বে প্ৰতিষ্ঠানটোৱে মুম্বাই উচ্চ ন্যাযালয়ৰ শৰণাপন্ন হৈছিল যদিও উচ্চ ন্যায়ালয়খনে প্ৰতিষ্ঠানটোক ‘আইটিএটি’-ৰ ওচৰত আবেদন জনোৱাৰ পৰামৰ্শ দিছিল।
ন্যায়াধীকৰণে প্ৰতিষ্ঠানটোৰ পক্ষত সাময়িক স্থগিতাদেশ জাৰি কৰাৰ লগতে অহা ৮জুন, ২০২০ত পৰৱৰ্তী শুনানী গ্ৰহণৰ বাবে দিন ধাৰ্য কৰি দিছে।
প্ৰসংগতে প্ৰণিধানযোগ্য যে, এনেদৰে জৰুৰী শুনানী গ্ৰহণ কৰিব পৰাকৈ ইতিমধ্যে দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তত থকা ন্যায়াধীকৰণৰ ২৭ খন বিচাৰপীঠত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিং ব্যৱস্থা সংস্থাপিত কৰা হৈছে।

Ministry of Law and Justice
Income Tax Tribunal, ITAT, for the first time, holds hearing through video conferencing
24 APR 2020 7:19PM by PIB Delhi
A division bench of the Income Tax Appellate Tribunal (ITAT), led by the Tribunal’s President Justice P.P. Bhatt, has, through web based video conferencing platform, heard and disposed of an urgent stay petition today. This is a first in the 79-year-old history of this Tribunal. The petition was heard by a two member bench of the ITAT Mumbai, comprising Justice Bhatt and Vice President, ITAT, Shri Pramod Kumar, through VC from their home offices since closure of the ITAT due to the COVID-19 lockdown.
The appellate, Solapur based Pandhes Infracon Pvt Ltd. had sought an extremely urgent hearing of its stay petition on a notice of recovery of Rs.2.91 crores dues by Income Tax, Mumbai office for Assessment Year 2010-11. The Company had earlier moved the Bombay High Court, but were directed to approach the ITAT first.
Granting the stay, the ITAT bench suspended all notices issued by the revenue authorities on the bankers and debtors of the Company. The Departmental representative, who was present during the course of hearing, was directed by the bench to inform the stay order to the Assessing Officer/Field Officer. The bench meanwhile directed the Company’s related appeal for hearing on out of turn basis will be taken up on 8th June 2020.
The ITAT benches based in 27 locations are equipped to hold similar hearings through VC on petitions made by assesses or revenue department on urgent matters as and when exigencies arise.