PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
21 APR 2020 6:53PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from field offices, and Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
A total of 18,601 confirmed cases are reported for COVID-19 in the country. As many as 3252 persons i.e. 17.48% of total cases have been cured/discharged after recovery. A total of 590 deaths have been reported so far due to COVID-19.There are now 61 additional districts from 23 States/UT that have not reported any fresh cases during the last 14 Days.CSIR is launching a randomized, blinded, two arms, active comparator-controlled clinical trial to evaluate drug efficacy to reduce mortality in critically ill COVID-19 patients.Dr. Harsh Vardhan, Union Minister of Health and Family Welfare has written to the Health Departments of all States/UTs to ensure adequate availability of blood in blood banks.
For details:
Dr Harsh Vardhan launches ‘COVID India Seva’, an interactive platform for citizen engagement on COVID-19
This initiative is aimed at enabling transparent e-governance delivery in real-time and answering citizen queries swiftly, at scale, especially in crisis situations like the ongoing COVID-19 pandemic. Through this, people can pose queries @CovidIndiaSeva and get them responded to in almost real time. @CovidIndiaSeva works off a dashboard at the backend that helps process large volumes of tweets, converts them into resolvable tickets, and assigns them to the relevant authority for real-time resolution.
For details:
Union Government directs West Bengal not to obstruct working of Central Teams regarding review and on-spot assessment of implementation of Lockdown measures to fight COVID19 in the State
The Union Government has directed Government of West Bengal not to obstruct working of Central Teams reg. review and on-spot assessment of implementation of Lockdown measures to fight COVID19 in the State.It had been brought to the notice of MHA that both the Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs), at Kolkata and Jalpaiguri respectively, have not been provided with the requisite co-operation by the State and local authorities. It was informed that they have been specifically restrained from making any visits, interacting with health professionals, and assessing the ground level situation.
For details:
Under PM-KISAN Scheme,Rs. 17,793 crores released for 8.89 crore farmer families during the lockdown
Under the PradhanMantriKisanSammanNidhi (PM-KISAN) Scheme during the lockdown period from 24.3.2020 till date, about 8.89 crore farmer families have been benefitted and an amount of Rs. 17,793 crore has been released so far.In order to provide food security during the prevailing situation due to COVID-19 pandemic, the Government has decided to distribute pulses to the eligible households under PradhanMantriGaribKalyanYojana (PM-GKY). About 107,077.85 MT pulses have so far been issued to the States/UTs.
For details:
Rs. 481.63 Crores disbursed to 40,826 members by exempted PF trusts under PMGKY
The provision for a special withdrawal from the EPF Scheme to tide over the COVID -19 pandemic is part of the PradhanMantriGareebKalyan Yojna (PMGKY) Scheme announced by Government. Exempted PF trusts have risen to the occasion amidst the COVID-19 pandemic. As on the forenoon of 17.04.2020, Rs. 481.63 crores (Rs. 481,63,76,714) have been disbursed to 40,826 PF Members as advance.
For details:
PM greets Civil Servants and pays tributes to Sardar Patel on Civil Services Day
On the occasion of the Civil Services Day, Prime Minister said “Today, on Civil Services Day I convey greetings to all Civil Servants and their families. I appreciate their efforts in ensuring India successfully defeats COVID-19. They are working round the clock, assisting those in need and ensuring everyone is healthy.”
For details:
Dr. Jitendra Singh commends the yeomen services rendered by Civil Servants in India’s fight against COVID-19 on Civil Services Day
Calling for greater inter-service camaraderie, citing the successful example of the CARUNA platform which brings together 29 service associations in an endeavour to support natural disasters, Dr. Singh in a video interaction complemented the civil servants for their support to Government’s COVID 19 relief operations by offering one day salary to the Prime Minister’s Cares Fund. He said that District Collectors have been leading the fight against the COVID 19 pandemic and India’s prospects to contain the pandemic rested on the broad shoulders of civil servants.
For details:
India and Afghanistan will combat COVID-19 together, with solidarity and shared resolve says PM
The Prime Minister ShriNarendraModi today said India and Afghanistan will combat COVID-19 together, with solidarity and shared resolve.PM Modi was responding to a tweet from Afghanistan President Dr. Ashraf Ghani, who expressed his gratitude towards India for providing essential medicines hydroxychloroquine, paracetamol and other items to Afghanistan.
For details:
Smt. NirmalaSitharaman attends the 5th Annual Meeting of Board of Governors of New Development Bank
Union Minister of Finance & Corporate Affairs attended the 5th Annual Meeting of Board of Governors of New Development Bank through video-conference in New Delhi. On the discussion of COVID-19, Smt. Sitharaman appreciated NDB’s effort on fast tracking of financial assistance of about $5 billion to BRICS countries including Emergency Assistance of $1 billion India to combat COVID-19 pandemic. She also suggested that, assistance under this facility to be enhanced to $10 billion.
For details:
Surplus rice to be converted to ethanol for utilization in making alcohol-based hand-sanitizers and for blending inPetrol
A meeting of NBCC was held today under the Chairmanship of the Minister of Petroleum & Natural Gas ShriDharmendraPradhan, wherein it was approved that the surplus rice available with Food Corporation of India (FCI) may be converted to ethanol for utilization in making alcohol-based hand-sanitizers and in blending for Ethanol Blended Petrol (EBP) programme.
For details:
Effective date for implementation of Approved Lists of Models and Manufacturers of Solar PV Modules and Solar PV Cells extendedto 30.09-2020
Ministry of New &Renewable Energy(MNRE)has recently issued office memorandum extending the effective dates for implementation of Approved Lists of Models & Manufacturers (ALMM) for Solar PV modulesand Solar PV cells to 30th September 2020, which was earlier 31.03.2020, due to COVID-19 pandemic.
For details:
MNRE Grants Extension for RE Projects considering disruption on account of lockdown due to COVID-19 for a period of 30 Days beyond lockdown
Ministry of New and Renewable Energyhas said that the Renewable Energy implementing agencies may grant extension of time for RE projects, on account of lockdown due to COVID-19, equivalent to the period of lockdown and additional 30 (thirty) days for normalisation after end of such lockdown.
For details:
Functioning of the Benches of the Central Administrative Tribunal will remain suspended till 03.05.2020.
For details:
Lifeline Udan flights support Covid-19 fight by delivering over 541 tons of medical cargo across the country
316 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers during Covid-19 lockdown, carrying around 541.33 tons of cargo. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,14,965 km. Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Till 20 April 2020 it has carried 1.90 tons of cargo covering a distance of 6537 kms.
For details:
E-mails for facilitating faster refund cannot be misconstrued as harassment: CBDT
The Central Board of Direct Taxes responding to some observations being circulated on social media alleging that the Income Tax Department is pursuing recovery proceedings and using arm-twisting methods by adjusting outstanding demands of the start-ups, has stated that these observations are completely unfounded and are total misrepresentation of facts.
For details:
Local administrations at district and village levels continue taking various measures to check the spread of the COVID-19 pandemic in the country
Measures include preliminary testing of local people; creating checkposts for medical screening of persons entering and leaving the area; regular sanitization of public places and creating quarantine centres; regular inspection of procurement centres
For details:
FCI moved 2 vessels to Andaman & Nicobar Islands and 7 smaller vessels to Lakshadweep Islands to maintain food grain supply during the lockdown
Maintaining continuous supply of food grains to the islands of Andaman & Nicobar as well as Lakshadweep during the lockdown period is being handled by Food Corporation of India with full vigor over the last 27 days. In last 27 days, about 6500 MT food grains moved to Andaman & Nicobar, more than double the monthly average, and 1750 MT to Lakshadweep, almost thrice the monthly average
For details:
Ministry of Tribal Affairs takes up various proactive measures in view of Pandemic COVID-19
The Ministry of Tribal Affairs has taken up various proactive measures for implementation as part of the process to save tribal persons from Pandemic Corona Virus (Covid-19) and to restore growth in the economy after the Covid-19 pandemic and resultant movement restrictions.
For details:
Union HRD Minister chairs review meeting on SWAYAM and SWAYAM Prabha
Minister for Human Resource Development, Shri Ramesh Pokhriyal 'Nishank' held a detailed review of the National online education platform SWAYAM and the 32 DTH Television Education Channels SWAYAM PRABHA. 1902 courses are available currently in SWAYAM, which have been offered to 1.56 cr. students since launch.SWAYAM PRABHA is a group of 32 DTH channels devoted to telecasting of high-quality educational programmes on 24X7 basis using the GSAT-15 satellite.
For details:
PIBFactCheck tweets five items today carrying the official version
In order to check the spread of fake news on social media and following observations of the Supreme Court, PIB set up a dedicated unit to bust rumours getting viral on the social media. ‘PIBFactCheck’ is a verified handle on Twitter that continuously monitors trending messages on social media platforms and conducts comprehensive review of its contents to bust fake news.
For details:
“Let Rotarians come forward to assist in involving more people in the fight against COVID-19 ” – Dr. Harsh Vardhan
“I really value Rotarians having given a great contribution in our fight against COVID-19. In fact the contribution is appreciable in terms of PM CARES contribution, equipment, sanitizers food, PPE kits and N95 masks etc. for hospitals.” Union Health Minister stated this while interacting with the Rotarians across the country through Video Conferencing (VC) with an aim to involve them to assist in involving more and more concerned people in the fight against COVID-19.
For details:
Over 25,000 COVID 19 related Portal Grievances have been redressed in the last 20 days, beginning from 1st of April: Dr.Jitendra Singh
On the National Monitoring Dashboard (https://darpg.gov.in) in the grievance portal, an exclusive window was introduced for COVID related grievances as a result of which, any grievance related to COVID got directly registered, to be accordingly followed up by the concerned.
For details:
Standing by Delhi Police, Railways make arrangements to provide 10000 water bottles per day to Delhi Police personnel on COVID duty
As the summer heat increases, Indian Railways with the help of its PSU IRCTC starts providing Rail Neer water bottles to Policemen stationed at Road Naakas and other places in war against COVID. Till now more than 50000 bottles have been distributed; Arrangements to continue till May 3
For details:
Pune’s mobile App Saiyam tracks Home Quarantined Citizens
In order to effectively track the home-quarantines citizens and ensure they are actually staying in the home, a mobile application named Saiyam has been developed by the Pune Municipal Corporation under Smart Cities Mission (SCM).
For details:
Central PSU of Power Ministry REC steps up relief work amidst lockdown to curb Covid-19 Pandemic
REC Limited, a Navratna CPSE is distributing cooked food, ration, utility packets, masks, sanitizers and even providing shelter during the lockdown benefiting 76,000 daily wagers and their families till date. REC Foundation has already sanctioned funds totalling ₹ 7 crores for these activities and more such funds are already in the pipeline.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Chandigarh: The Chandigarh Administration has decided to provide 6670 registered construction workers an amount of Rs.3000/- as a special relief, keeping in view their present unemployment during the lockdown period. This amount will be in addition to Rs.3000/- already sanctioned earlier out of Construction Labour Welfare Fund. The amount will be transferred to the accounts of the workers directly. The Chandigarh Administrator has directed that a special camp be held exclusively for testing of the media personnel to prevent any chance of infection.
• Punjab: To make people aware of detailed information related to COVID-19, the Information and Public Relations Department Punjab has launched whatsapp bot and chatbot on Facebook. In line with his decision not to ease the state-wide curfew despite the relaxations allowed by the Centre, Punjab Chief Minister clarified that industrial units being permitted to function in non-containment zones would be required to align to the state government’s earlier orders, as also the guidelines of the Ministry of Home Affairs.
• Haryana: Chief Minister, Mr. ManoharLal said that it is the aim of State Government to ensure each eligible beneficiary in the State gets the benefits of all welfare policies and programmes of the government. 8,693 farmers reported at the 163 Procurement Centres for procurement of mustard in the State and 9,729 Wheat farmers reported at the Wheat Procurement Centres.
• Himachal Pradesh: The state government started a unique initiative called “eSanjeevaniOPD” where people sitting at their homes can get Health-related guidance from doctors. The URL of the portal is – “esanjeevaniopd.in”.
• Kerala: Triple lockdown is being implemented from today in Kannur (Red Zone) due to increased traffic on road. Some of the lockdown relaxations rolled back in two Green Zone districts-Kottayam&Idukki. A 62 year old woman in Pathanamthitta not cured even after 42 days; 19 tests done till now have come positive.
• Tamil Nadu: Following local residents violently opposing burial of a doctor who died of Covid in Chennai, CM issues statement assuring all governmental support to front-line staff in the fight against the pandemic. 26 colleagues of Covid +ve journalist of a Tamil TV Channel test positive. Total cases till yesterday: 1520, Deaths: 17, Discharged:457, Active cases:1043. Chennai (290) & Coimbatore(133) report maximum cases.
• Karnataka: Today 7 new cases confirmed: Vijayapura 3, Kalburgi 3 &Dakshin Kannada 1. Total confirmed Covid cases: 415, Deaths: 17, Cured and discharged: 117.
• Andhra Pradesh: 35 new cases in the last 24 hours; total cases reach 757. Total Deaths: 22, Cured: 96 Active cases: 639. State on high alert over rapid increase in +ve cases in Kurnool, Guntur, Krishna& Nellore districts. CM announces financial aid of Rs 5000 each to temple priests, imams & pastors. Districts leading in +ve cases: Kurnool (184), Guntur (158), Krishna (83), Nellore (67), Chittoor (53).
• Telangana: Two Rohingya refugees from Telangana who attended the Delhi TJ meeting test positive for Covid. Total number of cases reach 874. Health authorities in State decide not to take samples from the bodies of those suspected to have died of Covid-19. A research proposal from an NIT, Warangal Academic, to study effect of temperature & humidity on Corona virus, has made it to a public private effort led by the White House Office of Science & Technology Policy (OSTP) to understand the virus and help develop vaccines.
• Arunachal Pradesh: DC Itanagar bans bringing and selling of vegetables from Red and Orange zones in the state.
• Assam: Health Minister, HimantaBiswaSarma tweeted that the state government will begin Rapid Antibody tests starting from Spanish Garden- a containment zone in Guwahati from April 22nd.
• Manipur: Government issues order for maximum attendance of 33 percent of staff upto the rank of Under Secretaries.
• Mizoram: Over 40,000 beneficiaries of Mizoram Building & Other Constitution Workers Welfare Board have received Rs.3000 each during lockdown through DBT system.
• Nagaland: CISF personnel of DHEP, Doyang distributed ration & essential items to needy people of Doyang Village under Wokha district.
• Sikkim: State Cooperative Supply and Marketing Federation ltd (SIMFED) launched Mobile Ration Van in Gangtok to deliver essential items to each household amid lockdown.
• Tripura: In Tripura, evaluation of answer sheets of class 10th and 12th Board examination to start from 24th April.
• Maharashtra: Coronavirus cases in Maharashtra have surged to 4,676 with 472 new cases reported till now. Two Inter-Ministerial Central Teams are on visit to make on-spot assessment of situation and issue necessary directions to State Authorities for its redressal. Meanwhile, 53 journalists who have tested positive in Mumbai have been placed under isolation in a suburban hotel.
• Gujarat: In Gujarat, SardarVallabhbhai Patel Institute in Ahmedabad has signed anMoU with the Indian Council of Medical Research to carry out study on the safety and efficacy of convalescent plasma to limit coronavirus-associated complications in a patient.
• Rajasthan: The Rajasthan government has stopped using the Made in China rapid testing kits for coronavirus, after they delivered inaccurate results. The state's Health Minister Raghu Sharma said the kits gave only 5.4 per cent accurate results against the expectation of 90 per cent accuracy. 83 new Covid 19 cases have been reported in Rajasthan today, taking total number of positive cases in the state to 1659 now.
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত পিআইবিৰ দৈনিক বুলেটিন
21 APR 2020 6:53PM by PIB Guwahati
(বিগত ২৪ ঘণ্টাত ক’ভিড-১৯ সম্বন্ধীয় প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি আৰু পিআইবিৰ ফেক্ট-চেকসমূহ ইয়াত অন্তৰ্ভুক্ত কৰা হৈছে)
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ তৰফৰ পৰা ক’ভিড-১৯ সন্দৰ্ভত শেহতীয়া তথ্য
দেশত এই পৰ্যন্ত মুঠ নিশ্চিত পৰিঘটনা হ’ল ১৮,৬০১টা৷ ইয়াৰে ৩২৫২জন ৰোগী অৰ্থাৎ ১৭.৪৮% আৰোগ্য হৈছে৷ মুঠ ৫৯০জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে৷বিগত ১৪ দিনৰ পৰা ২৩খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশত ৬১খন অতিৰিক্ত জিলা অন্তৰ্ভুক্ত হৈছে যিয়ে কোনো নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদন কৰা নাই৷চিএছআইআৰে ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ মৃত্যুৰ হাৰ হ্ৰাস কৰিবলৈ যাদৃচ্ছিকীকৃত, ব্লাইণ্ডেড, টু-আৰ্মছ, সক্ৰিয় সন্তুলক-নিয়ন্ত্ৰিত ক্লিনিকেল ট্ৰায়েল আৰম্ভ কৰিছে৷ কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰী ডাঃ হৰ্ষৱৰ্ধনে সকলো ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয়শাসিত প্ৰদেশৰ স্বাস্থ্য বিভাগসমূহলৈ তেওঁলোকৰ ৰক্ত বেংকসমূহত পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ ৰক্ত উপলব্ধ ৰাখিবলৈ পত্ৰ প্ৰেৰণ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় বিভিন্ন কথা-বতৰা পৰাকৈ জনসাধাৰণৰ বাবেভিড ইণ্ডিয়া সেৱাশীৰ্ষক এক মঞ্চ মুকলি কৰিলে ডাঃ হৰ্ষ বৰ্দ্ধনে
নাগৰিকসকলৰ বিভিন্ন প্ৰশ্নৰ উত্তৰ তত্কালীন ভাবে প্ৰদান কৰি ভিড-১৯ৰ দৰে মহামাৰীৰ সময়ত স্বচ্ছ -গভাৰ্নেন্স সেৱা প্ৰদান কৰাৰ লক্ষ্যৰেই এই মঞ্চ মুকলি কৰা হৈছে। ইচ্ছুক ৰাইজে তেওঁলোকৰ প্ৰশ্নাৱলী @CovidIndiaSeva উত্থাপন কৰিলে এই মঞ্চই যথা সম্ভৱ তাৎক্ষণিক ভাবে নিৰ্দিষ্ট প্ৰশ্নসমূহৰ সূচী তৈয়াৰ কৰি এইসমূহৰ সমাধান দিব পৰা সংশ্লিষ্ট কৰ্তৃপক্ষসমূহলৈ প্ৰেৰণ কৰিব আৰু উত্তৰ লাভৰ দিহা কৰি দিব৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
কেন্দ্ৰ চৰকাৰে পশ্চিমবংগক ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ৰাজ্যত লকডাউনৰ উপায়সমূহৰ প্ৰণয়নৰ সমীক্ষা আৰু স্থানভিত্তিক মূল্যায়ন সম্বন্ধীয় কাৰ্যত কেন্দ্ৰীয় দলক বাধা প্ৰদান নকৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে
কেন্দ্ৰ চৰকাৰে পশ্চিমবংগক ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ৰাজ্যত লকডাউনৰ উপায়সমূহৰ প্ৰণয়নৰ সমীক্ষা আৰু স্থানভিত্তিক মূল্যায়ন সম্বন্ধীয় কাৰ্যত কেন্দ্ৰীয় দলক বাধা প্ৰদান নকৰিবলৈ নিৰ্দেশ দিছে৷ কলকাতা আৰু জলপাইগুড়িত আন্তঃমন্ত্ৰালয় কেন্দ্ৰীয় দলক ৰাজ্য আৰু স্থানীয় প্ৰশাসনে কোনো তথ্য প্ৰদান নকৰাটো গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ দৃষ্টি গোচৰ হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত প্ৰধানমন্ত্ৰী-কিষাণ আঁচনিৰ অধীনত .৮৯কোটি কৃষক পৰিয়ালৰ বাবে ১৭,৭৯৩ কোটি টকা মুকলি কৰি দিয়া হৈছে
ভাৰত চৰকাৰৰ কৃষি, ৰ্পোৰেচন আৰু কৃষক কল্যাণ বিভাগে লকডাউনৰ সময়ছোৱাত কৃষকৰ সুবিধা আগবঢ়োৱা আৰু কৃষিকাৰ্যৰ সৈতে জড়িত গতিবিধি অব্যাহত ৰাখিবলৈ তৃণমূল পৰ্যায়ত কেইবাটাও পদক্ষেপ হাতত লৈছে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰী কিষাণ সন্মান নিধিৰ অধীনত লকডাউনৰ সময়ত অৰ্থাৎ যোৱা ২৪ মাৰ্চৰ পৰা আজিলৈ প্ৰায় ৮.৮৯ কোটি কৃষকৰ পৰিয়াল উপকৃত হৈছে আৰু ১৭,৭৯৩ কোটি টকা এইপৰ্যন্ত মোকলাই দিয়া হৈছে৷ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বাবে সৃষ্টি হোৱা পৰিস্থিতিৰ সময়ছোৱাত চৰকাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীব কল্যাণ যোজনাৰ অধীনত উপযুক্ত পৰিয়ালৰ মাজত দাইল বিতৰণ কৰিছে৷ ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহলৈ এতিয়ালৈকে প্ৰায় ১০৭,০৭৭.৮৫ মেট্ৰিক টন দাইল আগবঢ়োৱা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীৱ কল্যাণ যোজনাৰ অধীনত ভৱিষ্যত নিধিৰ আঁওতাত নপৰা ৪০,৮২৬ জন সদস্যলৈ ৪৮১.৬৩ কোটি টকা মুকলি
প্ৰধানমন্ত্ৰী গৰীৱ কল্যাণ যোজনাৰ অধীনত ভিড-১৯ সৃষ্টি কৰা জটিল পৰিস্থিতিত সাধাৰণ জনতাই যাতে দুৰ্ভোগ ভূগিবলগা নহয় তাৰবাবে পি এফৰ পৰা বিশেষ ধন উলিয়াবপৰা ব্যৱস্থাৰ বিষয়ে চৰকাৰে এখন জৰুৰী নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছিলক’ভিড-১৯ ৰে যুঁজাৰ বাবে ভৱিষ্যতনিধিৰ আঁওতাত নপৰা ৪০,৮২৬ জন সদস্যলৈ ১৭.০৪.২০২০ তাৰিখৰপৰা ৪৮১.৬৩ কোটি টকা মুকলি কৰি দিয়া হৈছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
অসামৰিক সেৱা দিৱস উপলক্ষে চৰ্দাৰ পেটেললৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি অসামৰিক সেৱা দিৱস উপলক্ষে এইদৰে কয়, ‘‘আজি অসামৰিক সেৱা দিৱসৰ দিনা মই সকলো অসামৰিক সেৱাৰ সৈতে জড়িত লোক তথা তেওঁলোকৰ পৰিয়াললৈ শুভেচ্ছা জনাইছো৷ ক’ভিড-১৯ক পৰাভূত কৰিবলৈ তেওঁলোকে আগবঢ়োৱা সেৱাক মই প্ৰশংসা কৰিছো৷ তেওঁলোকে দিনটোৰ চৌবিশ ঘণ্টাই কাম কৰি প্ৰত্যেকৰে সুস্বাস্থ্য নিশ্চিতিৰ দিশত নামি পৰিছে৷’’
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
জিতেন্দ্ৰ সিঙে অসামৰিক সেৱা দিৱস উপলক্ষে ভাৰতৰ ক’ভিড-১৯ যুদ্ধত অসামৰিক সেৱাৰ সৈতে জড়িত লোকসকলে প্ৰদান কৰা উৎকৃষ্ট সেৱাক প্ৰশংসা কৰিলে
জিতেন্দ্ৰ সিঙে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ যোগেদি অনুষ্ঠিত হোৱা এক বৈঠকত চৰকাৰৰ ক’ভিড-১৯ সাহায্য গতিবিধিত অসামৰিক সেৱা খণ্ডৰ সৈতে জড়িত লোকসকলে আগবঢ়োৱা কাৰ্যক প্ৰশংসা কৰে৷ তেওঁ কয় যে জিলা উপায়ুক্তসকলে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজক নেতৃত্ব প্ৰদান কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ঐক্যৱদ্ধ হৈ যুঁজিব ভাৰত আৰু আফগানিস্তানেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কয় যে ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে ভাৰত আৰু আফগানিস্তান, দুয়োখন দেশে ঐক্যৱদ্ধভাৱে যুঁজিব৷ আফগানিস্তানৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ড০ আশ্ৰফ ঘানিয়ে ভাৰতে আফগানিস্তানলৈ প্ৰেৰণ কৰা হাইড্ৰক্সিক্লকুইন, পেৰাচিটামল তথা অন্যান্য অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰীৰ বাবে কৃতজ্ঞতা জনাই টুইটাৰত প্ৰকাশ কৰা এক টুইটৰ উত্তৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এইদৰে মন্তব্য দিয়ে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিডিঅকনফাৰেন্সযোগে অনুষ্ঠিত নতুন উন্নয়ন বেংকৰ বোৰ্ড অৱ গভৰ্নৰ্চৰ পঞ্চম বাৰ্ষিক অধিৱেশনত শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণৰ উপস্থিতি
কেন্দ্ৰীয় বিত্ত আৰু কৰ্পোৰেট পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে আজি ভিডিঅকনফাৰেন্সযোগে অনুষ্ঠিত নতুন উন্নয়ন বেংকৰ বোৰ্ড অৱ গভৰ্নৰ্চৰ পঞ্চম বাৰ্ষিক অধিৱেশনত নতুন দিল্লীৰপৰা অংশ গ্ৰহণ কৰে৷ ক’ভিড-১৯ ৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ বাবে ১ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰৰ জৰুৰী সাহাৰ্যকে ধৰি ব্ৰিকছ দেশসমূহৰ বাবে এন বি ডিয়ে তাততৈয়াকৈ ৫ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ মুকলি কৰি দিয়াৰ বাবে শ্ৰীমতী নিৰ্মলা সীতাৰমণে এন বি ডিৰ শলাগ লয়। তেওঁ লগতে এই সাহাৰ্য ১০ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰলৈ বৃদ্ধি কৰিবলৈও আহ্বান জনায়।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
এলকহল ভিত্তিকহেণ্ড ছেনিটাইজাৰতৈয়াৰ কৰা আৰু পেট্ৰলত মিহলাব পৰাকৈইথানলপ্ৰস্তুত কৰাৰ বাবেএফচিআই’- হাতত ৰাহি থকা চাউল মোকলাই দিয়াৰ সিদ্ধান্ত
আজি কেন্দ্ৰীয়পেট্ৰোলিয়াম আৰু প্ৰাকৃতিক গেছ দপ্তৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী ধৰ্মেন্দ্ৰ প্ৰধানৰ সভাপতিত্বত অনুষ্ঠিতএনবিচিচি’- এখন সভাতএফচিআই’- হাতত সম্প্ৰতি ৰাহি হৈ থকা চাউলখিনি এলকহল ভিত্তিকহেণ্ড ছেনিটাইজাৰতৈয়াৰ কৰা আৰু পেট্ৰলত মিহলাব পৰাকৈইথানলপ্ৰস্তুত কৰিব পৰাকৈ মোকলাই দিয়াৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হয়৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
৩০.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে সৌৰ পিভি মডিউল আৰু সৌৰ পিভি বেটেৰীসমূহৰ মডেলৰ অনুমোদিত তালিকাৰ প্ৰণয়নৰ কাৰ্যকৰী তাৰিখ
নতুন আৰু পুনৰ নৱীকৰণ শক্তি (এমএনআৰই)মন্ত্ৰালয়ে শেহতীয়ৈকৈ সৌৰ পিভি মডিউল আৰু সৌৰ পিভি বেটেৰীসমূহৰ মডেলৰ অনুমোদিত তালিকাৰ প্ৰণয়নৰ কাৰ্যকৰী তাৰিখ ৩০.০৯.২০২০ তাৰিখলৈ ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বৃদ্ধি কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
লকডাউনৰ ফলত ব্যাহত হোৱা আৰই প্ৰকল্পসমূহৰ কাম লকডাউনৰ পিছলৈ ৩০ দিনলৈ বৃদ্ধি কৰা হৈছে
নতুন আৰু পুনৰ নৱীকৰণ শক্তি মন্ত্ৰালয়ে কয় যে লকডাউনৰ ফলত ব্যাহত হোৱা আৰই প্ৰকল্পসমূহৰ কাম লকডাউনৰ পিছত পুনৰ ৩০ দিনলৈ অতিৰিক্তভাৱে বৃদ্ধি কৰা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
০৩.০৫.২০২০ তাৰিখলৈ স্থগিত ৰখা হৈছে কেন্দ্ৰীয় প্ৰশাসনীয় ন্যায়পীঠৰ কামকাজ
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুদ্ধ ঘোষণা কৰি লাইফলাইনৰ বিমানে সমগ্ৰ দেশতে ৫৪১ টন চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে
লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত ৩১৬খন বিমানে ক’ভিড-১৯ৰ লকডাউনৰ সময়ছোৱাত প্ৰায় ৫৪১.২২ টন সামগ্ৰী কঢ়িয়াই আছে৷ এই পৰ্যন্ত লাইফলাইন উড়ান বিমানে ৩,১৪,৯৬৫ কিলোমিটাৰ পথ অতিক্ৰম কৰিছে৷ পৱনহংসকে আৰম্ভ কৰি হেলিকপ্টাৰ সেৱাই জম্মু-কাশ্মীৰ, লাডাখ আৰু উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলত চিকিৎসা সামগ্ৰী যোগান ধৰি আছে৷ ২০ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখ পৰ্যন্ত এই সেৱাই ৬৫৩৭ কিলোমিটাৰ দূৰত্ব সামৰি লৈছে আৰু ১.৯০ টন কাৰ্গ’ পৰিবহণ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ত্বৰিৎ ৰিফাণ্ড সম্বন্ধীয় ই-মেইলক হাৰাশাস্তিৰ ৰূপত ভুল বুজিব নোৱাৰিঃ চিবিডিটি
কেন্দ্ৰীয় প্ৰত্যক্ষ কৰ ব’ৰ্ড (চিবিডিটি)য়ে ছ’চিয়েল মিডিয়াত প্ৰচাৰ কৰা ভ্ৰান্ত তথ্যসমূহক নস্যাৎ কৰিছে৷ ছ’চিয়েল মিডিয়াত এইদৰে আৰোপ লগোৱা হৈছে যে আয়কৰ বিভাগে ধন দাবী কৰা আৰম্ভ কৰিছে আৰু ষ্টাৰ্ট-আপসমূহক বকেয়া ধনসমূহ সামঞ্জস্য কৰিবলৈ দি তেওঁলোকক বিতত কৰি তুলিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
দেশত ভিড-১৯ মহামাৰীৰ সংক্ৰমণ ৰোধ কৰাৰ বাবে জিলা আৰু গাঁও পৰ্যায়ত স্থানীয় প্ৰশাসনে বিভিন্ন পদক্ষেপ অব্যাহত ৰাখিছে
স্থানীয় লোকৰ প্ৰাথমিক পৰীক্ষা; কোনো স্থানৰ পৰা অহা-যোৱা কৰাৰ লোকৰ চিকিৎসাজনিত পৰীক্ষণৰ বাবে তালাচী চকী স্থাপন; ৰাজহুৱা স্থানৰ নিয়মীয়া ছেনিটাইজেশ্যন আৰু কোৱাৰেণ্টাইন চেণ্টাৰ স্থাপন; সংগ্ৰহ কেন্দ্ৰৰ নিয়মীয়া পৰিদৰ্শন ইত্যাদি পদক্ষেপ হাতত লৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
লকডাউনৰ সময়ছোৱাত খাদ্য সামগ্ৰীৰ যোগান অব্যাহত ৰাখিবলৈ এফচিআইয়ে আন্দামান আৰু নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জলৈ ২খন জাহাজ আৰু লক্ষদ্বীপলৈ ৭খন সৰু জাহাজ প্ৰেৰণ কৰিছে
এফচিআইয়ে ৰাষ্ট্ৰজোৰা লকডাউনৰ যোৱা ২৭ দিনত আন্দামান নিকোবৰলৈ ২খন জাহাজ আৰু লক্ষদ্বীপলৈ ৭খন সৰু জাহাজ সঞ্চালিত কৰিছে৷ এয়া দ্বীপপুঞ্জ দুটালৈ জাহাজ চলাচলৰ মাহিলী গড় পৰিমাণৰ দুগুণতকৈও অধিক৷ লকডাউনৰ ২৭ দিনৰ সমছোৱাত প্ৰায় ১৭৫০ মেট্ৰিক টন খাদ্য সামগ্ৰী মাংগালোৰ বন্দৰৰ পৰা লক্ষদ্বীপলৈ সঞ্চালিত কৰা হৈছে৷ এয়া হ’ল স্বাভাৱিক মাহিলী গড় পৰিমাণ ৬০০ মেট্ৰিক টনতকৈ প্ৰায় তিনিগুণ অধিক৷ একেদৰে, প্ৰায় ৬৫০০ মেট্ৰিক টন খাদ্য সামগ্ৰী কাকিনাড়া বন্দৰৰ পৰা প’ৰ্ট ব্লেয়াৰ আৰু আন্দামান নিকোবৰ দ্বীপপুঞ্জত অৱস্থিত বিভিন্ন বন্দৰলৈ সঞ্চালিত কৰা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ক’ভিড-১৯ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত জনজাতি পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে গ্ৰহণ কৰিছে বিভিন্ন সক্ৰিয় পদক্ষেপ
জনজাতি পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰা জনজাতীয় লোকসকলক ৰক্ষা কৰিবলৈ তথা লকডাউনৰ পিছত অৰ্থনীতি পুনৰুজ্জীৱিত কৰিবলৈ বিভিন্ন সক্ৰিয় পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
স্বয়ম আৰু স্বয়মপ্ৰভাৰ সন্দৰ্ভত নতুন দিল্লীত পৰ্যালোচনা বৈঠকত অধ্যক্ষতা কেন্দ্ৰীয় মানৱ সম্পদ উন্নয়ন মন্ত্ৰীৰ
কেন্দ্ৰীয় মানৱ সম্পদ উন্নয়ন মন্ত্ৰী ৰমেশ পোখৰিয়ালনিশাংকে’ আজি নতুন দিল্লীত ৰাষ্ট্ৰীয় অলনাইন শিক্ষা মঞ্চ স্বয়ম আৰু ৩২ ডিটিএইচ দূৰদৰ্শন শিক্ষা চেনেল স্বয়মপ্ৰভাৰ সন্দৰ্ভত এক পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে৷ ১৯০২টা পাঠ্যক্ৰম উপলব্ধ এই আঁচনিয়ে শুভাৰম্ভণিৰে পৰা ১.৫৬ কোটি শিক্ষাৰ্থীক উপকৃত কৰিছে৷ বৰ্তমান ২৬লাখতকৈ অধিক শিক্ষাৰ্থীয়ে ৫৭৪টা পাঠ্যক্ৰম গ্ৰহণ কৰি আছে৷য
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
পিআইবি ফেক্টচেকে আজি টুইট কৰিছে চৰকাৰী তথ্যৰ পাঁচটা দফা
চিয়েল মিডিয়াত বহুল প্ৰচাৰিত ভ্ৰান্ত খবৰৰ পৰীক্ষণ তথা উচ্চতম ন্যায়ালয়ে এই সন্দৰ্ভত প্ৰকাশ কৰা উদ্বিগ্নতাৰ ভিত্তিত পিআইবিয়ে এই ভ্ৰান্ত খবৰসমূহৰ প্ৰচাৰ ৰোধ কৰিবলৈ এটা গোট গঠন কৰিছে৷ টুইটাৰতপিআইবি ফেক্টচেকশীৰ্ষক এক বৈধ হেণ্ডেল সৃষ্টি কৰা হৈছে যিয়ে নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে চিয়েল মিডিয়াত প্ৰচাৰিত ভ্ৰান্ত খবৰসমূহ নিৰীক্ষণ কৰি থাকে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
‘‘ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে অধিক সংখ্যক লোকক জড়িত কৰোৱাৰ বাবে সহায় কৰিবলৈ ৰোটাৰিয়ানসকল আগবাঢ়ি আহক’’ –ডাঃ হৰ্ষৱৰ্ধন
‘‘ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ ৰোটাৰিয়ানসকলে যি ভূমিকা পালন কৰিছে, তাৰবাবে মই তেওঁলোকক ধন্যবাদ জ্ঞাপন কৰিছো’’, কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এইদৰে কয়৷ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ যোগেদি অনুষ্ঠিত হোৱা বৈঠকত ৰোটাৰিয়ানসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
এপ্ৰিলৰ পৰা এই পৰ্যন্ত ৰ্টেলত ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ২৫০০০ৰৰো অধিক ৰাজহুৱা অভিযোগৰ মীমাংসাঃ ড জিতেন্দ্ৰ সিং
ভিড-১৯ সংক্ৰান্তীয় ৰাজহুৱা অভিযোগ-আপত্তি আদিৰ সমাধান বিচৰাৰ ক্ষেত্ৰত নেশ্যনেল মণিটৰিং ডাটাবেছ(https://darpg.gov.in) -ৰ দিহা এক গুৰুত্বপূৰ্ণ পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত হৈছে।
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ৰে’লৱেয়ে ক’ভিড-১৯ৰ বাবে কৰ্তব্যত নিয়োজিত দিল্লী আৰক্ষীক প্ৰতিদিনে যোগান ধৰিছে ১০০০০ খোৱা পানীৰ বটল
উৎকট গৰমৰ মাজতে ক’ভিড-১৯ৰ বাবে কৰ্তব্যত নিয়োজিত দিল্লীৰ আৰক্ষীৰ আইআৰচিটিচিৰ সহযোগত ভাৰতীয় ৰে’লৱেয়ে ৰে’ল নীড় পানীৰ বটল যোগান ধৰিছে৷ এই পৰ্যন্ত ৫০০০০ টা বটল বিতৰণ কৰা হৈছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
পুণেৰ বাইল এপসংযম অনুসৰণ কৰা হৈছে গৃহ কোৱাৰেণ্টাইনড্ নাগৰিকসকলক
ঘৰতে আৱদ্ধ হৈ থকা কোৰাৱেণ্টাইনড্ নাগৰিকসকলে প্ৰকৃততে ঘৰতে আছে নে নাই সেয়া অনুসৰণ কৰাৰ বাবে স্মাৰ্ট চিটী অভিযান (এছচিএম) অধীনত পুণে পৌৰ নিগমেসংযমশীৰ্ষক এক বাইল এপ্লিকেচন নিৰ্মাণ কৰিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
ভিড-১৯ মহামাৰীক নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে বলৱৎ কৰা লকডাউনৰ মাজতে শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ ৰাজহুৱা খণ্ডৰ প্ৰতিষ্ঠান REC সাহায্যমূলক কাম-কাজ বৃদ্ধি কৰিছে
শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনত আৰইচি লিমিটেডৰ ঔদ্যোগিক সামাজিক দায়ৱদ্ধতা কাৰ্যসূচীৰ আৰইচি ফাউণ্ডেচন শীৰ্ষক গোটটোৱে আজি পৰ্যন্ত ৭৬,০০০ জন দৈনিক শ্ৰম কৰি খোৱা লোকক ৰন্ধন খাদ্য, মাস্ক, ছেনিটাইজাৰ আৰু আশ্ৰয় প্ৰদান কৰিছে৷ আৰইচি ফাউণ্ডেচনে ইতিমধ্যেই কোটি টকা এনে ধৰণৰ কামৰ বাবে আৱণ্টিত কৰি ৰাখিছে৷
অধিক বিৱৰণৰ বাবে
পিআইবিৰ ক্ষেত্ৰীয় কাৰ্যালয়ৰ পৰা লাভ কৰা ইনপুটসমূহ
• চণ্ডীগড়ঃ চণ্ডীগড় প্ৰশাসনে ৬৬৭০ পঞ্জীকৃত নিৰ্মাণখণ্ডৰ কৰ্মীক ৩০০০ টকাকৈ সাহায্য প্ৰদানৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰিছে৷ সংবাদ মাধ্যৰ লোকসকলৰ পৰীক্ষণৰ বাবে বিশেষ শিবিৰৰ স্থাপন কৰিবলৈ চণ্ডীগড় প্ৰশাসনে নিৰ্দেশ দিছে৷
• পাঞ্জাৱঃ জনসাধাৰণক ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে সজাগতা প্ৰদান কৰিবলৈ পাঞ্জাৱৰ তথ্য আৰু জনসংযোগ বিভাগে হোৱাটছএপ আৰু ফেচবুকত চাটবট মুকলি কৰিছে৷
• হাৰিয়ানাঃ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী মনোহৰলালে কয় যে ৰাজ্যৰ প্ৰতিজন হিতাধিকাৰীয়ে যাতে চৰকাৰৰ কল্যাণমূলক আঁচনিৰ অধীনৰ সেৱাসমূহ লাভ কৰিব পাৰে সেয়া নিশ্চিত কৰাই হ’ল ৰাজ্য চৰকাৰখনৰ লক্ষ্য৷
• হিমাচল প্ৰদেশঃ ৰাজ্যখনে ‘ই সঞ্জীৱনী অ’পিডি’ শীৰ্ষক এক অনন্য পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে যাৰ অধীনত জনসাধাৰণে ঘৰত বহিয়েই চিকিৎসকসকলৰ পৰা স্বাস্থ্য সম্বন্ধীয় তথ্যসমূহ লাভ কৰিব পাৰিব৷ এই প’ৰ্টেলৰ ইউআৰএলটো হ’ল- “esanjeevaniopd.in”.
• কেৰালাঃ কান্নুৰত (ৰঙা মণ্ডলত) আজিৰে পৰা প্ৰণয়ন কৰা কৰা হৈছে তিনিগুণ লকডাউন৷ পাঠানামথিট্টাৰ এজন ৬২ বৰ্ষীয় লোক ৪২ দিনৰ পিছতো আৰোগ্য হোৱা নাই৷
• তামিলনাডুঃ ক’ভিড-১৯ত আক্ৰান্ত সাংবাদিক এজনৰ ২৬জন সহকৰ্মীৰ ফলাফল ধনাত্মক ওলাইছে৷ কালি পৰ্যন্ত মুঠ পৰিঘটনা ১৫২০টা; মৃত্যু ১৭; মুকলি কৰি দিয়া হৈছে ৪৫৭জনক৷ সক্ৰিয় পৰিঘটনাঃ ১০৪৩টা৷
• কৰ্ণাটকঃ আজি ৭টা নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হৈছে৷ মুঠ নিশ্চিত পৰিঘটনা ৪১৫টা; মৃত্যু ১৭টা আৰু আৰোগ্য হৈছে ১১৭টা৷
• অন্ধ্ৰ প্ৰদেশঃ বিগত ২৪ ঘণ্টাত ৩৫টা নতুন পৰিঘটনা; মুঠ পৰিঘটনা ৭৫৭টা৷ মুঠ মৃত্যু ২২; আৰোগ্য হৈছে ৯৬জন৷ সক্ৰিয় পৰিঘটনা ৬৩৯টা৷
• তেলেংগানাঃ তেলেংগানাৰ দুজন ৰহিংগীয়া শৰণাৰ্থী যিয়ে দিল্লীৰ তবলিগী জামাতত অংশগ্ৰহণ কৰিছিল, তেওঁলোকৰ ফলাফল ধনাত্মক পোৱা হৈছে৷ মুঠ পৰিঘটনা ৮৭৪টা৷
• অৰুণাচল প্ৰদেশ- ৰাজ্যখনত ৰঙা আৰু কমলা মণ্ডলৰ পৰা শাক-পাচলি ক্ৰয়-বিক্ৰয় বন্ধ কৰিছে ইটানগৰ প্ৰশাসনে৷
• অসমঃ স্বাস্থ্যমন্ত্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মাই টুইটাৰত ৰাজ্য চৰকাৰে গুৱাহাটীৰ স্পেনিছ গাৰ্ডেনৰ পৰা দ্ৰুত এণ্টিব’ডী পৰীক্ষণ 22 এপ্ৰিলৰ পৰা আৰম্ভ কৰিব বুলি প্ৰকাশ কৰিছে৷
• মণিপুৰঃ চৰকাৰে সচিবালয়ত সৰ্বাধিক ৩৩ শতাংশ লোকৰ উপস্থিতিৰ নিৰ্দেশ জাৰি কৰিছে৷
• মিজোৰামঃ মিজোৰাম বিল্ডিং এণ্ড আডাৰ কনষ্টিটিউচন ৱৰ্কাৰ ৱেলফেয়াৰ ব’ৰ্ডৰ ৪০,০০০ত কৈও অধিক হিতাধিকাৰীয়ে লকডাউনৰ সময়ছোৱাত ডিবিটি ব্যৱস্থাৰ জৰিয়তে ৩০০০ টকাকৈ লাভ কৰিছে৷
• নাগালেণ্ডঃ ৱখা জিলাৰ দৈয়াং গাঁৱত অভাৱী লোকসকলক চিআইএছএফে বিতৰণ কৰিছে খাদ্য-সামগ্ৰী আৰু অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী৷
• ছিক্কিমঃ ঘৰে ঘৰে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী যোগান ধৰিবলৈ এছআইএমএফইডিয়ে গেংটকত মুকলি কৰিছে ম’বাইল ৰেচন ভ্যান৷
• ত্ৰিপুৰাঃ দশম আৰু দ্বাদশ শ্ৰেণীৰ পৰীক্ষাৰ বহী মূল্যায়নৰ কাম আৰম্ভ হ’ব ২৪ এপ্ৰিলৰ পৰা৷
• মহাৰাষ্ট্ৰঃ ৪৭২টা নতুন পৰিঘটনাৰ সৈতে মুঠ পৰিঘটনা হৈছে ৪,৬৭৬টা৷ মুম্বাইত ৫৩জন সাংবাদিক দেহত পোৱা গৈছে ক’ৰোনা ভাইৰাছৰ উপস্থিতি৷
• গুজৰাটঃ আহমেদাবাদৰ চৰ্দাৰ বল্লভভাই পেটেল ইন্সটিটিউটে আইচিএমআৰৰ সৈতে ৰোগীৰ ক’ৰোনা ভাইৰাছ সম্বন্ধীয় জটিলতাসমূহ হ্ৰাস কৰিবলৈ কনভালছেণ্ট প্লাজমাৰ সুৰক্ষা আৰু দক্ষতা অধ্যয়ন কৰাৰ বাবে এক বুজাবুজিৰ পত্ৰত স্বাক্ষৰ কৰে৷
• ৰাজস্থানঃ ভুল ফলাফল ওলোৱাৰ পিছত ৰাজস্থান চৰকাৰে বন্ধ কৰিলে চীনত নিৰ্মিত দ্ৰুত পৰীক্ষণ কিট৷ আজি ৮৩টা নতুন পৰিঘটনা প্ৰতিবেদিত হোৱাৰ জৰিয়তে মুঠ পৰিঘটনাৰ সংখ্যা হৈছে ১৬৫৯টা৷
#ক’ভিড-১৯ৰ ফেক্ট চেক