য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি লাকশিন্নবগীদমক্তা তৌরিবা লোকদাউন মে ৩, ২০২০ ফাওবা মখা তানা অদুমক চৎথখিগনি
14 APR 2020 7:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লৈবাক মীয়ামদা মহাক্না ৱা ঙাংবা মতমদা, ভারত্তা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি শন্দোকপা থিংনবা তৌখিবা লোকদাউন অদু মে ৩,২০২০ ফাওবা শাংদোক্লে হায়না লাওথোকখ্রে।
লাওথোকখ্রবা অসিগী তুংওইননা, ভারত সরকারনা ভারত সরকারগী মন্ত্রলয়/দিপার্তমেন্তশিং, রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী সরকারশিং অমসুং ওথোরিতীশিংদা পাংথোক্ননবা খঙহনখ্রে মদুদি লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসি লাকশিন্নবগীদমক্তা এম.ঐচ.এ.গী কন্সোলিদেতেদ গাইদলাইনশিংদা লোকদাউন তৌবগী মতাংদা লেপ্নখিবা ৱাফম অমা ওইনা, মে ৩, ২০২০ ফাওবা মখা তানা অদুমক চৎথখিগনি।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈগী মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না মসিগী মতাংদা রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা ওর্দর থোকখ্রে। ওর্দর অদুগী মতুং ইন্না, লোকদাউন অসিনা শাংদোরকপগা লোইননা, তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা থৌওংশিংদা থমখিবা অথিংবশিং অদু মখা তানা অদুমক চৎথখিগনি। এম.ঐচ.এ.গী কন্সোলিদেতেদ গাইদলাইনশিংদা পনখিবা হায়রিবা অথিংবশিং অসি, মন্ত্রালয় পুম্নমক/ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্তশিং অমসুং রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীগী সরকারশিং অমসুং ওথোরিতীশিংনা চেকশিন্না পাংথোক্কদবনি।
রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিংদা ফাওনখিবা পাউশিংদা মরু ওইনা দিজাস্তর মেনেজমেন্ত এক্ত,২০০৫কী মখাদা এম.ঐচ.এ.না থোকখিবা ওর্দরগী মতুং ইন্না, রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা মমাংদা পনখ্রিবা গাইদলাইনশিং অসিগী মতুং ইন্না থম্লিবা অথিংবশিং অসি শেমদোকপা শাদোক্তুনা কোমথোকহনবা য়াদে।
লোকদাউনগী পাম্বৈ অসি শাংদোক্নবগী ওর্দর অদু য়েংনবা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু

Ministry of Home Affairs
Lockdown Measures for containment of COVID-19 pandemic in the country to continue to remain in force up to May 3, 2020
14 APR 2020 7:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, in his address to the Nation today, has announced that the lockdown measures imposed to contain the spread of COVID-19 pandemic in India, would have to be extended till May 3, 2020.
In pursuance of this announcement, Government of India has issued directions to all the Ministries/Departments of Government of India, State/Union Territory Governments and Authorities, that the lockdown measures stipulated in the Consolidated Guidelines of MHA, for containment of COVID-19 pandemic in the country, will continue to remain in force up to May 3, 2020.
Union Ministry of Home Affairs (MHA) has issued the order to all States and UTs in this regard. According to the order, with the extension of the lockdown, all restrictions that have been imposed in various sectors, and on various activities, will continue to remain in force. These restrictions, which have been spelt out in the Consolidated Guidelines of MHA, would have to be enforced strictly by all Ministries/Departments of the Government of India and by State/Union Territory Governments and Authorities.
The communication to States and UTs emphasizes that as per the orders issued by MHA under the Disaster Management Act, 2005, the States/Union Territories cannot dilute restrictions imposed via the aforesaid guidelines.
Click here to see the Order to Extend Lockdown Measures