প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
সাজু ভাৰতীয় নৌসেনাই ক’ভিড-১৯ লকডাউনৰ সময়ত বিমান পৰিচালনাত সহায় কৰাৰ বাবে ২৪ ঘণ্টাই কাম কৰিব পৰাকৈ সাজু কৰি তুলিছে বিশাখাপট্টনমৰ এয়াৰফিল্ড
14 APR 2020 12:41PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ মহামাৰী ৰোধৰ বাবে দেশজোৰা লকড়াউনৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত ইষ্টাৰ্ণ নেভেল কামাণ্ডৰ আইএনএছ ডেগাই যুটীয়াভাৱে কাম কৰিবলৈ বিশাখাপট্টনম এয়াৰফিল্ড ২৪ ঘণ্টাই ব্যৱহাৰৰ বাবে সাজু কৰি তুলিছে৷ এইটো সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে সকলো আৱশ্যকীয় সুৰক্ষা সেৱা আৰু এয়াৰফিল্ড সুবিধা অব্যাহত থকাৰ লক্ষ্যৰে এয়াৰফিল্ড কৰ্মচাৰীৰ আৱশ্যকীয় সংশোধন কৰা হৈছে৷ এই ব্যৱস্থাই এইটো সুনিশ্চিত কৰিছে যে সকলো বিশেষ বিমান তথা স্পাইচজেটৰ কাৰ্গ’ বিমানে নিৰ্ধাৰিত হিচাপত নিজৰ কাম কাজ অব্যাহত ৰাখিব৷ লকডাউন আৰম্ভ হোৱাৰে পৰা বৰ্তমানলৈকে ১৫বাৰ কাৰ্গ’ বিমান চলাচল কৰা হৈছে৷
তদুপৰি, ভাৰতীয় নৌসেনাই দিনে-ৰাতিয়ে নিয়মীয়াকৈ সামুদ্ৰিক নিৰীক্ষণ অভিযান জাৰি ৰাখিছে৷ বিমান বন্দৰৰ পৰা পৰিচালিত হ’বলগীয়া ইএনচি, আইএএনএছ ৩১১ৰ ড’নিয়াৰ স্ক্ৰোৱাড্ৰনে নিয়মীয়াকৈ সামুদ্ৰিক নিৰীক্ষণ অভিযান অব্যাহত ৰাখিছে৷ তদুপৰি, প্ৰয়োজনত তাক্ষণিকভাৱে কাম কৰিব পৰাকৈ অন্যান্য সকলো বিমান সঁজুলিও সাজু কৰি ৰখা গৈছে৷

Ministry of Defence
Indian Navy ensures 24 x 7 operations from Visakhapatnam airfield in support of air operatios during COVID-19 lockdown
14 APR 2020 12:41PM by PIB Delhi
With the nationwide lockdown to prevent spread of virus during the ongoing COVID-19 pandemic, INS Dega of Eastern Naval Command (ENC) ensured that the joint-user airfield at Visakhapatnam remains open round the clock. The manning of the airfield has been modified to ensure that all requisite safety services and airfield facilities continued to be available. This ensured that all special flights, as well as, the cargo flight of SpiceJet continued its operations unhindered. So far, 15 sorties of the cargo flight have operated since the lockdown has been enforced.
Further, the Indian Navy continued to maintain its operational vigil carrying out regular Maritime Surveillance missions by day and night. The Dornier squadron of the ENC, INAS 311, operating from the air station, has been undertaking regular maritime surveillance missions. Additionally, all other air assets have been kept mission-ready and prepared for immediate deployment should the need arise.
BKOH.jpeg)