প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কাৰখানা বোৰ্ডে আই এচ অ’ মানদণ্ডৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ ১.১০ লাখ কভাৰল প্ৰস্তুত কৰিব
14 APR 2020 2:41PM by PIB Guwahati
অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কাৰখানা বোৰ্ডে আই এচ অ’ মানদণ্ডৰ তৃতীয় পৰ্যায়ৰ কভাৰল যোগান দিয়াৰ কাম আৰম্ভ কৰিছে। এইচ এল এল লাইফকেয়াৰ লিমিটেডৰ ১.১০ লাখৰ অৰ্ডাৰ তেওঁলোকে লাভ কৰিছে আৰু পূৰ্ণগতিত নিৰ্মাণৰ কাম চলি আছে। অহা ৪০ দিনৰ ভিতৰত এই কাম সম্পূৰ্ণ হ’ব বুলি আশা কৰা হৈছে।
অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কাৰখানা বোৰ্ডে লগতে ২ মিটাৰ দৈৰ্ঘৰ টেন্ট সাজি উলিয়াইছে, যিসমূহ জৰুৰীকালীন চিকিৎসা, পৰীক্ষণ তথা কুৱাৰেন্টাইনৰ ক্ষেত্ৰত ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যাব। পানী নসৰকা কাপোৰ আৰু পাতল ষ্টীল আৰু এলুমিনিয়ামেৰে তৈয়াৰী এই টেন্টসমূহৰ যোগান ইতিমধ্যে আৰম্ভ হৈছে।
চেনিটাইজাৰৰ প্ৰস্তুতকৰণ যুদ্ধকালীন গতিত চলি আছে আৰু বিভিন্ন সংস্থাৰ যোগেদি ৭০,০০০ লিটাৰতকৈও অধিক চেনিটাইজাৰ ইতিমধ্য যোগান দিয়া হৈছে।
ৰক্ত প্ৰবেশৰ পৰীক্ষাৰ বাবে চেন্নাই আৰু কানপুৰত দুটাকৈ কেন্দ্ৰ গঢ়ি তোলা হৈছে।
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰয়োজন অনুসৰি ১০ খন চিকিৎসালয়ত প্ৰায় ২৮০ খন আচুতীয়া বিচনা যোগান দিয়া হৈছে। এইচ এল এলৰ পৰা লাভ কৰা অৰ্ডাৰ অনুযায়ী অস্ত্ৰ-শস্ত্ৰ কাৰখানা বোৰ্ডে প্ৰথমবাৰৰ বাবে মাস্ক প্ৰস্তুতকৰণৰ কামো হাতত লৈছে। ৯০,০০০ তকৈও অধিক নন-মেডিকেল মাস্ক প্ৰস্তুত কৰি ইতিমধ্যে বিতৰণ কৰা হৈছে। মেডিকেল মাস্কৰ পৰীক্ষণো এই সপ্তাহতে সম্পাদন কৰা হ’ব।

Ministry of Defence
OFB to manufacture 1.10 lakh ISO Class 3 coveralls
14 APR 2020 2:41PM by PIB Delhi
Ordnance Factory Board (OFB) has started supply of coveralls conforming to ISO Class 3 exposure standards. Manufacture of initial order of 1.10 lakh from HLL Lifecare Limited (HLL) is in full swing. This order will be completed in 40 days.
Factories Board has also developed special two-metre tents which can be used for medical emergency, screening, hospital triage and quarantine purposes. These are made up of waterproof fabric, mild steel and aluminium alloy. Supplies have already started.
Manufacture of hand sanitiser is on war footing and more than 70,000 litres have already been supplied to different agencies.
Two test facilities for blood penetration test has been established, one at Chennai and another at Kanpur.
Around 280 beds in 10 hospitals have been set aside for isolation. This has been done as per Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) requirement. The OFB is also trying to produce face masks as per pilot order quantity placed by HLL. More than 90,000 non-medical masks have been manufactured and distributed. Testing facilities for medical masks would also be in place by this week.