ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ও.এফ.বি.না আই.এস.ও. ক্লাস ৩ কোভরোল লাখ ১.১০ শাগদৌরি
14 APR 2020 2:41PM by PIB Imphal
ওর্দনান্স ফেক্তরী বোর্দ (ও.এফ.বি.)না আই.এস.ও. ক্লাস ৩ এক্সপোজর স্তেন্দর্দ ঙাকনা শাবা কোভরোল পীবা হৌখ্রে‍। ঐচ.এল.ঐল. লাইফকেয়র লিমিতেদ (ঐচ.এল.ঐল.)না অহানবগী ওইনা পীরকপা ওর্দরগী ওইনা লাখ ১.১০ শাবগী থবক মপুং ফানা চত্থরি‍। ওর্দর অসি নুমিৎ ৪০নিদা লোইগনি‍।
ফেক্তরী বোর্দনা অনা-লায়েংগী অথু-অকায়, স্ক্রিনিং, হোস্পিতাল ত্রিয়াজ অমদি ক্বরেন্তাইনগী শীজিন্ননবগীদমক অখন্নবা মীতর অনি শাংবা দম্বুরশু শেমগৎলি‍। দম্বুরশিং অসি ঈশিং চঙদবা ফি, মাইল্দ স্তিল অমসুং এলুমিনিয়ম এল্লোইনা শেম্বনি‍। থাদোকপা হৌখ্রে‍।
হেন্দ সেনিতাইজর শাবগী থবকসু ৱার ফুতিংদা পায়খৎলি অমদি লীতর ৭০,০০০ হান্ননা তোঙান তোঙানবা এজেন্সীশিংদা থাদোকখ্রে‍।
ব্লদ পেনিত্রেসন চাংয়েং তৌনবা তেস্ত ফেসিলিতী অনি চেন্নৈদা অমগা কানপুরদা অমগা লিংখৎখ্রে‍।
হোস্পিতাল ১০দা ফমুং চাউরাক্না ২৮০রোম আইসোলেসনগীদমক তোখায়না থমখ্রে‍। মসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মথৌ তাবগী মতুংইন্না তৌখিবনি‍। ঐচ.এল.এল.না অহানবগী ওইনা তৌরকখিবা ওর্দরগী চাংগী মতুং ইন্না মায়দা উপ্নবা মায়খুম শাবগী থবকসু পায়খৎনবা ও.এফ.বি.না হোৎনরি‍। নন-মেদিকেল মায়খুম ৯০,০০০ হেন্না শাদুনা য়েনথোকখ্রে‍। মেদিকেল মায়খুম চাংয়েং তৌবগী ফেসিলিতীসু চয়োল অসিগী মনুংদা লৈরগনি‍।

Ministry of Defence
OFB to manufacture 1.10 lakh ISO Class 3 coveralls
14 APR 2020 2:41PM by PIB Delhi
Ordnance Factory Board (OFB) has started supply of coveralls conforming to ISO Class 3 exposure standards. Manufacture of initial order of 1.10 lakh from HLL Lifecare Limited (HLL) is in full swing. This order will be completed in 40 days.
Factories Board has also developed special two-metre tents which can be used for medical emergency, screening, hospital triage and quarantine purposes. These are made up of waterproof fabric, mild steel and aluminium alloy. Supplies have already started.
Manufacture of hand sanitiser is on war footing and more than 70,000 litres have already been supplied to different agencies.
Two test facilities for blood penetration test has been established, one at Chennai and another at Kanpur.
Around 280 beds in 10 hospitals have been set aside for isolation. This has been done as per Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW) requirement. The OFB is also trying to produce face masks as per pilot order quantity placed by HLL. More than 90,000 non-medical masks have been manufactured and distributed. Testing facilities for medical masks would also be in place by this week.