ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ଜୀବନ ରକ୍ଷା ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ କୋଭିଡ-19 ଲକଡାଉନ ଅବଧିକୁ ମେ’ 3 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି କରାଯାଇଛି – ଅମିତ ଶାହ
• ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ଵରେ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣ ବିଶ୍ଵବାସୀଙ୍କ ଆଗରେ ଏକ ଉଜ୍ଜ୍ଵଳ ଦୃଷ୍ଟାନ୍ତ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି – ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ
• କୋଭିଡ-19 ବିରୁଦ୍ଧରେ ସଂଗ୍ରାମ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ଵୟ ପ୍ରଶଂସନୀୟ – ଅମିତ ଶାହ
• କୋଭିଡ-19 ବିରୁଦ୍ଧରେ ଅଗ୍ରଣୀ ଭୂମିକା ନେଇଥିବା ପେଷାଦାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ସୁରକ୍ଷା ବଳଙ୍କୁ ଅଭିବାଦନ
• ଦେଶରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଖାଦ୍ୟ, ଔଷଧପତ୍ର ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ନିତ୍ୟ ବ୍ୟବହାର୍ଯ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ମହଜୁଦ ଥିବାରୁ ଚିନ୍ତାର କୌଣସି କାରଣ ନାହିଁ, କହିଲେ ଅମିତ ଶାହ
14 APR 2020 3:10PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ ସରକାର କୋଭିଡ-19 ସଂଗ୍ରାମକୁ ଅଧିକ ଜୋରଦାର କରିବା ପାଇଁ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ଲକଡାଉନ ଅବଧି ମେ’ 3 ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବୃଦ୍ଧି କରିଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇବା ସହ ଏହି ଅବଧି ବୃଦ୍ଧି ଦେଶବାସୀଙ୍କ ଜୀବନ ସୁରକ୍ଷା କରିପାରିବ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି ।
କରୋନା ସଂକ୍ରମଣକୁ ରୋକିବାରେ ସରକାରଙ୍କ ନିଷ୍ପତ୍ତିର ପ୍ରଶଂସା କରି ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସମଗ୍ର ବିଶ୍ଵ ଏହି ମହାମାରୀରେ କବଳିତ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ଵରେ ଭାରତର ଜନସାଧାରଣ ଏଦିଗରେ ବିଶ୍ଵ ପାଇଁ ଏକ ଜ୍ଵଳନ୍ତ ଉଦାହରଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି । ସରକାରଙ୍କ ସମୟୋଚିତ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଯୋଗୁଁ ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି ।
ମହାମାରୀର ମୁକାବିଲା ନିମନ୍ତେ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ରାଜ୍ୟ ସରକାରମାନେ ଯେପରି ସମନ୍ଵୟ ରକ୍ଷା କରି କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି, ତାହା ବାସ୍ତବରେ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ବୋଲି ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି । ଏହି ସମନ୍ଵୟକୁ ଅଧିକ ଦୃଢୀଭୂତ କରିବା ସହ ଯେପରି ଜନସାଧାରଣ ଲକଡାଉନ ନିୟମକୁ ଠିକ ଭାବେ ଅନୁସରଣ କରନ୍ତି ଓ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ଯେପରି ଅସୁବିଧାରେ ନପଡନ୍ତି, ତାହା ଦେଖିବାକୁ ହେବ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି । କରୋନା ସଂଗ୍ରାମରେ ଆଗରେ ଥିବା ପେଷାଦାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମଚାରୀ ଓ ସୁରକ୍ଷା ବଳଙ୍କୁ ସେ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଡାକ୍ତର, ସ୍ଵାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀ, ପରିମଳ କର୍ମଚାରୀ, ପୁଲିସ ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ନିରାପତ୍ତା ଦାୟିତ୍ଵରେ ଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଗଣ ଏଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଛନ୍ତି । ସେମାନଙ୍କ ସାହସ ଓ ଏଭଳି ଘଡିସନ୍ଧି ମୁହୂର୍ତ୍ତର ଉପଲବ୍ଧି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଭାରତବାସୀଙ୍କୁ ଅନୁପ୍ରାଣିତ କରିଛି । ସମସ୍ତେ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ ଅନୁସରଣ କରି ସେମାନଙ୍କୁ ସହଯୋଗ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଏଭଳି ଜଟିଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଆଶ୍ଵାସନା ଦେବା ସହ ସମସ୍ତେ ପରସ୍ପରକୁ ସାହାଯ୍ୟ ଓ ସହଯୋଗ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ସେ କହିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ଶାହା କହିଛନ୍ତି ଯେ, “ଦେଶର ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ମୁଁ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ଆଶ୍ଵସ୍ତି କରୁଛି ଯେ, ଦେଶରେ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ, ଔଷଧପତ୍ର ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ନିତ୍ୟବ୍ୟବହାର୍ଯ୍ୟ ସାମଗ୍ରୀ ମହଜୁଦ ରହିଛି । ସେ ଦୃଷ୍ଟିରୁ କୌଣସି ବ୍ୟକ୍ତି ଚିନ୍ତା କରିବାର ଆବଶ୍ୟକ ନାହିଁ । ଏଥିସହିତ ଆର୍ଥିକ ସ୍ଵଚ୍ଛଳବର୍ଗର ଲୋକମାନେ ସେମାନଙ୍କ ପାଖାପାଖି ରହୁଥିବା ଗରିବ ଲୋକଙ୍କ ସାହାଯ୍ୟ ପାଇଁ ଆଗେଇ ଆସନ୍ତୁ” ।

Ministry of Home Affairs
The decision to extend the Nation-wide lockdown to fight COVID-19 till 3rd May taken to protect lives of the People: Shri Amit Shah
People of India, under the leadership of PM Modi, have set an example for the whole world in fighting COVID-19: Home Minister
Commendable coordination seen between Centre and States to fight COVID-19: Shri Amit Shah
Salute to frontline healthcare professionals and security personnel fighting COVID-19: Home Minister
Sufficient reserves of food, medicines and other daily essentials in the country, no need for any citizen to panic: Shri Amit Shah
14 APR 2020 3:10PM by PIB Delhi
Government of India has decided to extend the nation-wide lockdown to fight COVID-19 till 3rd May.
Union Home Minister Shri Amit Shah expressed heartfelt gratitude to the Prime Minister for this decision and said that the decision by the Prime Minister Shri Narendra Modi to extend the lockdown, put in place to fight and end COVID-19, till 3rd May, has been taken to protect lives of the people of the country.
Praising the decisions taken by the Government of India to stop the spread of COVID-19, Shri Shah said that today the world is facing a global epidemic and the people of India, under the leadership of the Prime Minister, have set an example for the whole world in fighting the disease. This is evident in all the timely decisions taken by the government and participation of the people in them, he said.
Describing the coordination between the Centre and the States as very important to deal with this epidemic and to meet every need of the citizens, the Home Minister said that the way all the State Governments are working together with the Central Government is truly laudable. This coordination needs to be intensified so that all citizens follow the lockdown properly and no one faces any problem to access things of their everyday needs, he added.
Saluting the frontline healthcare professionals and security personnel fighting COVID-19, Shri Shah said that the contribution of our doctors, health workers, sanitation workers, police and all the security personnel who are playing an important role in this fight is very touching. Their courage and understanding in these tough times inspires every Indian. Everyone should follow the guidelines and cooperate with them, he stated.
In the time of this crisis, assuring the citizens of the country and motivating them to help each other, Shri Shah said, "As the Home Minister of the country, I reassure the public that there are sufficient reserves of food, medicines and other daily essentials in the country, hence there is no need for any citizen to panic. At the same time, I request the well-off people to come forward and help the poor living nearby".